Boekpresentatie: Mapping Wuhan

04 oktober 2022 12:30 t/m 14:00 - Locatie: BERLAGE ZAAL 1 & ONLINE - Door: Communication BK | Zet in mijn agenda

Op 4 oktober organiseert de afdeling Urbanism de presentatie van het boek 'Mapping Wuhan. Morphological Atlas of the Urbanization of a Chinese City'.

Het boek is de neerslag van een uniek historisch-morfologisch onderzoek naar een middelgrote Chinese stad in een aantal kaartenreeksen, gebaseerd op een groot aantal historische kaarten en hedendaagse data. Het onderzoek is een toepassing van de analysemethode van de zogenaamde Delftse School.
Het onderzoek geeft inzicht in de manier waarop de stad is gegroeid, welke stedenbouwkundige elementen en structuren er zijn ontstaan en welke er in de stad van vandaag nog zichtbaar zijn. Dat inzicht biedt aanknopingspunten voor de stedenbouwkundig ontwerpers en planners bij hun werk aan de toekomstige ontwikkeling van de stad, zowel verdergaande uitbreiding als revitalisering en reconstructie.

Het boek wordt gepresenteerd door de eerste auteur: Emeritus Professor Henco Bekkering. Er volgen drie reacties:

  1. MaartenJan Hoekstra, TU Delft
  2. Reinout Rutte, TU Delft
  3. Zhang Li, Decaan School of Architecture, Tsinghua University, Beijing, P.R. China

Daarna is er gelegenheid voor discussie, met het publiek in de zaal en met de deelnemers aan de Zoom-bijeenkomst, die tevens in China wordt gestreamed en waarbij deelnemers via de chat-functie aan de discussie kunnen deelnemen.