Lustrum Energy Challenge Event

09 juni 2022 10:00 t/m 18:00 - Locatie: BOUWCAMPUS - Door: Communication BK | Zet in mijn agenda

Op 9 juni staat het Bouwcampus-terrein in het teken van de energietransitie en laten studenten hun ideeën voor de toekomst van de energietransitie zien. Bijna alle studenten besteden dit jaar in het onderwijs aandacht aan de overgang naar een maatschappij waar de energievoorziening duurzamer is. Een groot aantal ideeën en prototypes is op deze dag te zien tijdens het Energy Challenge Event dat plaatsvindt in het kader van het lustrum van de TU Delft.

Ook onze faculteit is onderdeel van de Energy Challenge. Niet alleen binnen het curriculum doen we mee, maar ook met verschillende side-events, tijdens, maar ook vóór het grote Energy Challenge event op 9 juni. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan de energietransitie en worden de studenten geconfronteerd met het belang van het versnellen hiervan. Dit begint al bij de bachelor bouwkunde waar tijdens het vak Klimaat Ontwerp de studenten wordt geleerd hoe ze een gebouw energie neutraal kunnen ontwerpen.  

De kennis die is opgedaan tijdens de bachelor wordt verder uitgebreid tijdens de master Architecture, Urbanism & Building Sciences. Tijdens de colleges leggen verschillende architecten aan de hand van hun eigen ervaringen en ontwerpen uit hoe de studenten de nieuwste innovaties kunnen toepassen om energie neutraal te ontwerpen. 

Op 9 juni op de bouwcampus zullen vanuit verschillende faculteiten onder andere prototypes, presentaties en eindopdrachten te zien zijn. Ook bestaat er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje medestudenten, docenten en alumni te ontmoeten en te sparren over het versnellen van de energie transitie.  

Lees hier meer informatie over de Energy Challenge.

/* */