Tentoonstelling 'Bladvormen', Glasgravures

01 juni 2022 00:00 t/m 25 november 2022 23:55 | Zet in mijn agenda

Kunstenaar en tuinvrouw Rozemarijn Oosthoek uit Delft exposeert nu haar glasgravures in onze Hortus. De kunstwerken zijn net verhuisd van hun plek bij Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam. Tot eind oktober zijn ze in de Hortus van de TU Delft te bewonderen.

Bladvormen

Op verschillende glasplaten, zowel gekleurd als blank glas, zijn ragfijne bladnerven te zien, die prachtig oplichten wanneer de zon er doorheen schijnt. De glasgravures, voorzien van een strakke stalen omlijsting, zijn te vinden rondom het water tussen de Van Iterson kassen en de technische planten.

De kunstwerken zijn tot stand gekomen tijdens een artist-in-residence bij Trompenburg in Rotterdam (2021) waarbij de kunstenaar de grenzen van het cultiveren onderzocht. De enorme variatie aan bladvormen in deze botanische tuin inspireerde haar; maar nog meer geboeid was zij door bladeren waar iets mee was: half opgegeten, vergroeid en vervormd. Deze bijzonder gevormde bladeren hebben op het (gekleurde) glas een nieuw leven gekregen.

/* */