Strength & Connections - Humans of the future

03 oktober 2022 12:00 t/m 14:30 - Locatie: Library TU Delft | Zet in mijn agenda

De Diversity & Inclusion Week wordt afgetrapt met Art & Human, een artistieke introductie over het thema #Strength&Connections. De opening van het programma wordt ingeluid door theatermaker Rikkert van Huisstede van de theatervoorstelling & beweging BOYS WON’T BE BOYS met een artistieke boodschap over hoe binair denken ons beperkt.  

Gevolgd door idealist, trainer en oprichter van Emancipator, Jens van Tricht. Van Tricht zal ingaan op de dominante norm, de veranderende sociale rol van mannen en mannelijkheid, en hoe er voor iedereen een wereld te winnen is bij gendergelijkheid. 

Onze tweede spreker is onderzoeksjournaliste en schrijfster Zoë Papaikonomou, bekend van het boek De Inclusie Marathon. Papaikonomou zal ingaan op hoe #macht en machtsstructuren ten grondslag liggen van uitsluiting, onderdrukking en ongelijkheid. 

Gevolgd door antropoloog en journalist Joris Luyendijk, die aan de hand van persoonlijke ervaringen reflecteert op privileges, en hoe je als bewuste #bondgenoot verandering teweeg kunt brengen. 

Tot slot volgt global thought leader en strateeg Everard Findlay. Findlay biedt met zijn perspectief inzicht op hoe sociale ongelijkheid in relatie staat tot uitdagingen op wereldniveau, zoals duurzaamheid en klimaatverandering, en hoe #intersectionele-innovatie de oplossing is voor de toekomst. 

Na deze speech is het tijd voor de After Talks, er is gelegenheid om verbinding te maken met elkaar en de sprekers en na te praten over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen in tijdens de sessie.  


Programma schema  

12:00
Free Vega Lunch Grab & Go  

12:20 - 12:30
Openingswoord David Keyson en Rob Mudde     

12:30 - 13:45
Strength & Connections - Humans of the Future: 

  • Opening: Art & Human - Rikkert van Huisstede 
  • The Future is (Hu)man - Jens van Tricht  
  • Power, Structures and Dynamics - Zoë Papaikonomou 
  • Becoming Allies for Change - Joris Luyendijk 
  • Beyond Inclusion: Intersectional Innovation on World Scale - Everard Findlay (English spoken) 

13:45 - 14:45
Aftertalk and drinks 


Het hoofdprogramma wordt verzorgd in het Nederlands en zal live ondertiteld worden in het Engels en Nederlands. Klik hier voor de livestream.

De toegang is gratis met een TU Delft Campuskaart 

Inschrijflink: Klik hier om je aan te melden.

TU Delft Library, Prometheusplein 1, 2628 ZC Delft 

Toegankelijkheid: Klik hier voor meer informatie. 

Mocht je een speciale hulpvraag hebben mbt toegang tot het event mail dan naar diversity@tudelft.nl  


Jens van Trich heeft Women's Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en hij is gespecialiseerd in de veranderende maatschappelijke rollen en percepties van mannen en mannelijkheid. Van Trich verkent het onderwerp van mannen en mannelijkheid op beide wetenschappelijke en maatschappelijke wijze, hij verbindt vrouwenrechten en de betrokkenheid van mannen op lokaal, nationaal en globaal niveau, en daarbij ook op een persoonlijk, politiek en professioneel vlak. 

Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë is auteur van twee boeken: ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ (2018) en De inclusiemarathon (2021). 

Joris Luyendijk (Amsterdam, 1971) is schrijver en journalist. Hij is opgeleid als antropoloog and woonde eerder in de VS, Egypte, Libanon, de bezette Palestijnse gebieden en het Verenigd Koninkrijk. Hij werkte eerder voor The Guardian, de Volkskrant en NRC Handelsblad en zijn journalistieke werk verscheen onder andere in Le Monde Diplomatique, Frankfurter Allgemeine Zeitung en De Standaard. Luyendijk is de auteur van zeven boeken, meest recentelijk van De Zeven Vinkjes, Hoe Mannen zoals Ik de Baas Spelen. Hij won twee keer de NS Publieksprijs en zijn werk is verschenen in meer dan twintig landen in Azie en Europa. Sinds 2017 woont Luyendijk weer in Amsterdam. 

Everard Findlay ontwikkelt strategieën voor globale leiders met als kernwaarde het creëren van mogelijkheden tot bredere interdesciplinaire inzichten, innovatie en ontwikkeling. De laatste 20 jaar  is Everard Findlay LLC algemeen erkend als wereldwijd visionair leider die gerichte strategische consultancy en merkontwikkeling biedt aan gevarieerde klanten, van landen tot steden, regio's, bedrijven, artiesten en beeldende kunstenaars, Ivy-League universiteiten en stichtingen. 

Findlay is actief betrokken bij het bevorderen van eenheid in publieke, privé en NGO organisaties om een gezond economische, milieubewuste en maatschappelijke ontwikkeling te realiseren.