Dit jaar vieren we ons 180-jarig bestaan en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Aan de TU Delft dragen we met ons onderzoek en onderwijs al 180 jaar bij aan het oplossen van grote vraagstukken in de samenleving, zoals de energietransitie. De viering van de Dies Natalis op 14 januari markeerde het begin van 180 dagen waarin we onze actieve rol in de energietransitie vieren. We grijpen deze speciale verjaardag ook aan om stil te staan bij de inzet en veerkracht van onze medewerkers om bij te dragen aan een betere samenleving. Als blijk van trots en waardering, en ter afsluiting van het academisch jaar, biedt TU Delft haar medewerkers graag een smakelijke, energieke en duurzame jubileumlunch aan. Bezoek (samen met je team, afdeling of collega's) de Lustrum Lunch Xperience bij X TU Delft tussen 20 juni en 8 juli 2022.

Meld je hier aan voor de Lustrum Lunch Xperience!

Maak via deze link in Aanmelder.nl een keuze uit de beschikbare inlooptijdslots. Na je reservering ontvang je een QR-code, die je bij binnenkomst moet tonen. Reserveren kan tot 5 dagen voor het gekozen inlooptijdslot, in verband met de planning, inkoop en bereiding van de duurzame lunches.

Houd er rekening mee dat we een maximaal aantal bezoekers per dag kunnen bedienen bij de Lustrum Lunch Xperience. Mocht het tijdstip of de datum van je keuze niet beschikbaar zijn, kies dan een ander tijdstip of andere datum. De Lustrum Lunch Xperience is 3 weken geopend van 20 juni t/m 8 juli 2022.

Kom op tijd en vergeet je voucher niet mee te nemen!

Wij vragen je vriendelijk om op de gekozen inlooptijd te arriveren, zodat wij je je lunch op tijd en heet kunnen serveren.

Lunch to go

Wij hopen je te mogen verwelkomen bij de seated Lustrum Lunch Xperience. Ben je niet in de gelegenheid om je lunch samen met je collega's te nuttigen, dan is er de mogelijkheid om de duurzame lunch mee te nemen. Je lunch wordt dan speciaal voor jou bereid en kan worden opgehaald bij de speciale to-go counter bij X tijdens de geselecteerde afhaaltijdstippen op de gekozen datum.

Hopelijk tot ziens bij de Lustrum Lunch Xperience,

Tim van der Hagen
Marien van der Meer
Rob Mudde

Acts

Leonardo Prieto – 23 & 24 juni 2022

Als multi-instrumentalist heeft Leonardo Prieto veel ervaring in het bespelen van verschillende instrumenten zoals: piano, tres cubano, zang, jarana, requinto, gaita colombiana. Hij heeft gespeeld met  vele artiesten van verschillende genres en in delen van de wereld zoals: Maite Hontelé (Nederland; genomineerd voor de grammy), Daniel Johnstone (USA), Gerardo Rosales (Venezuela), Alexandra Tischendorf (Noorwegen), Los Pipos (Nederland), Fuensanta Méndez (Mexico/NL), Que Payasos (Mexico), Grupo Yuka (Colombia), Familia Vega (Veracruz), Sonaranda (Mexico), Barahúnda Jazz Quartet (Mexico), Aurora Rock, Los Parientes de Playa Vicente (Veracruz, met wie hij 2 albums opnam), Tres Ríos (met wie hij in 2007 een beurs won en concerten gaf in Nederland).

Prieto werd uitgenodigd als sessiemuzikant voor verschillende albums zoals Mood-fu (Universal Music), "Del tingo al tango" met Susana Zabaleta en Yadi Camara (Guinese balafonist). Hij heeft muziek gemaakt voor theater, TV en film, en heeft veel ervaring met theaterimprovisatie. Hij nam deel aan het Impro International Festival in Santiago de Chile in 2010 en in Amsterdam in 2017. Hij heeft gewerkt als gastdocent bij het Rotterdams Conservatorium van 2018 tot 2021 als hoofddocent van Tres Cubano, workshopleider en projectleider van de eerste editie van The World Music Orchestra. Ook heeft hij ervaring met lesgeven op het platteland in Mexico in achterstandswijken. In Parijs, Frankrijk gaf hij in 2016 Mexicaanse muziek workshops en een serie concerten.

In 2021 lanceerde hij zijn solo albumdebuut ‘Leonardo Prieto, Sembrando'’ ondersteund door 'Droom en daad' uit Rotterdam, een project dat hij in 2019 is gestart. Hij is verder uitgenodigd om te spelen in gerenommeerde zalen als de Doelen Rotterdam, Heerenhuys en Dizzy Jazz Cafe.

Luca Warmer - 20 juni 2022

Stemkunstenaar Luca Warmer is geboren in Delft en hoorde als baby de klanken van Frank Zappa en Keith Jarrett. Op haar tiende begon ze altsax te spelen en rond haar twaalfde wilde ze ook gaan zingen. Muziek schrijven en net zo gepassioneerd en vrij zingen als Nina Simone, Rachelle Ferrell en Carmen McRae, dat is iets ultiems. Een buitenkansje was touren met het koor van The Kyteman Orchestra en projecten van Metropole Orkest. Zo ook zingen op festivals met hiphop formatie Mama Franko en afrobeat, soul en funk band Liquid Sun Orchestra. 

Momenteel stort ze zich enthousiast in artistieke projecten en treedt ze op met verscheidene formaties: Motown met Badass Soul Collective, jazz met het Rob Agerbeek trio en een combinatie van klassiek en jazz in muziekgezelschap Revolve. Haar eigen combinatie van wereldmuziek, jazz en gedichten speelt Luca in theaterconcert Appelstroop Met Tranen samen met gitarist Paulinho Paes en percussionist Paul van Nispen, waarmee ze troost wil bieden in troebele tijden en een zekere kwetsbaarheid wil aanraken. 

Luca is afgelopen zomer met lof afgestudeerd aan de Jazz afdeling van het Koninklijke Conservatorium Den Haag en bracht onlangs haar debuutplaat Huub uit, waarop ze de dood bezingt en de luisteraar ontroert met autobiografische teksten. Luca zingt, dicht en creëert vanuit haar hart, waar en wanneer ze maar kan. 

Foto credits: Lenny Oosterwijk

Paul & Davina – 21 & 27 juni 2022

Davina Marinozzi en Paul Van de Calseijde zijn een zangeres en saxofonist die elkaar hebben leren kennen op het Rotterdamse conservatorium. Al snel zijn zij samen concertjes gaan spelen, waarbij Davina zichzelf begeleidt op de gitaar en Paul een solerende rol op zich neemt. Inmiddels zijn ze beide afgestudeerd aan het conservatorium en hebben ze meerdere projecten waarmee ze op het podium staan, maar halen ze ontzettend veel plezier uit deze kleine akoestische concertjes met z'n tweeën. Het duo speelt voornamelijk bekende jazz standards, bossa nova's en soms een jazzy popsong.  

 

Pierre et Les Optimistes - 6 juli 2022

Pierre et les Optimistes spelen lieflijke liedjes, swingende deuntjes, zonnige vibes en zomerse grooves! Hun persoonlijke visie op wereldmuziek is geïnspireerd door klassieke jazz, jazz manouche, Franse chansons, flamenco en Caribische muziek - en door alles wat hen verder nog te binnen schiet. Of ze nu hun eigen songs laten horen of klassiekers, ze willen vreugde delen met de wereld.

Pierre Laernoes – gitaar en zang
Myrthe van de Weetering – viool, zang en contrabas
Vincent Arp - contrabas en tres

Spotify
Apple Music

Foto credits: Juri Hiensch

Poliana Vieira - 29 juni, 1-4-5-7-8 juli 2022

Singer-songwriter Poliana Vieira woont sinds 2001 in Nederland, is geboren in Portugal en heeft roots in Kaapverdië. Nadat ze afstudeerde als filmmaker op de Willem de Kooning Academie, besloot ze om toch voor muziek te gaan: datgene wat haar het meest inspireerde. Haar muziek kan je het beste beschrijven als meertalig wereldmuziek met souljazz en r&b invloeden die jou een tint romantiek en melancholie laten proeven. Naast haar eigen liedjes, zingt ze ook Portugese nummers en de traditionele morna’s en coladeras van Kaapverdië, wat zij juist de aankomende dagen ten gehore zal brengen tijdens de lunch.

In 2012 won Poliana de Music Matters Award en werd ze Muziekambassadrice van Rotterdam. 

Met haar eerste single “His Love is Worth” van haar album MOODS werd ze Radio 6 Soul & Jazz Talent. Na een uitverkochte release kreeg zij verschillende nominaties, en verzorgde zij de voorprogramma’s van Lilian Vieira’s clubtour en dat van Bernard Fowler (The Rolling Stones) in 2014. Verder heeft Vieira in projecten gewerkt met o.a. Rotterdam Philharmonic Banda, Cabocubajazz, Wojtek Justyna TreeOh! en The Refreshed Orchestra, met wie zij ook op het North Sea Jazz Festival en De Wereld Draait Door heeft gestaan.  

Haar in april 2021 opgenomen online concert in de grote zaal van De Doelen kwam afgelopen december 2021 en mei 2022 terecht op het NPO Extra, daarnaast was zij eerder op het landelijke SBS6 tv-programma "We Want More" te zien, waarin alle juryleden bijna vergaten te drukken door hun ontroering om het optreden. 

Foto credits: Eric van Nieuwland

Tess Merlot – 28 & 30 juni 2022

“De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.”  

Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.  

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze haar eigen ‘Mon Paris’ in een bomvol Paradiso en in de eerste maanden van 2020 tourde ze met haar Moutons in uitverkochte zalen van PAARD in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht. In juli 2021 ziet debuutalbum ‘Laissez-moi’ het levenslicht, waarvan de singles L’histoire de notre amour en Une romance d’été regelmatig op de Nederlandse radop te horen zijn.  

Of Tess nu optreedt met haar band Tess et les Moutons of als solo-artieste onder de naam Tess Merlot, ze doet dit met een onweerstaanbaar joie de vivre en de ballen om de ongecastreerde versie van chansons te laten horen. Het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. Kortom: Tess Merlot past in elke setting waar het geen ramp is als er wijn wordt gemorst. 
 
www.tessmerlot.com  
www.facebook.com/tessmerlotmusic 
www.instagram.com/tessmerlotmusic  
www.twitter.com/tessmerlotmusic 
www.youtube.com/tessmerlotmusic

Foto credits: Satellite June