Tentoonstelling: 100 Jaar Mythe Maison d’Artiste

17 maart 2023 00:00 t/m 17 april 2023 00:00 - Locatie: Medaillon, Zuidserre - Door: Communicatie BK | Zet in mijn agenda

Van 17 maart tot 17 april is de tentoonstelling '100 jaar Mythe Maison d'Artiste' te bekijken op het Medaillon in de faculteit.

Het Maison d’Artiste werd in 1923 ontworpen door Cor van Eesteren en Theo van Doesburg voor een De Stijl tentoonstelling in Parijs. Het Maison d’Artiste werd breed gepubliceerd, maar nooit gebouwd, is wereld bekend als een revolutionair gebouwontwerp van De Stijl. Tweedejaars studenten reconstrueerden in 2002 de geometrie en de kleurencompositie van het maison en engineerden en bouwden het grote prototype in 2003. In 2022 heeft emeritus professor Mick Eekhout het werk van de studenten verder ontwikkeld door de bouwbaarheid op een hightech manier uit te werken, bouwend aan 3D geprinte modellen en beschrijvend in een boek. In 2023 wordt het honderdjarig bestaan van het ontwerp van het Maison d’Artiste gevierd door een reizende tentoonstelling met zeven landingen in Nederland, waarvan die op de faculteit Bouwkunde de aftrap is.  

De tentoonstelling omvat twee 3D geprinte modellen in wit en in kleur en 10 posters die de ontwikkeling en de uitstraling van het Maison d’Artiste 1923-2023 weergeven.

Het grote prototype staat enkele maanden op het voorplein van de faculteit Bouwkunde aan de Julianalaan 134

Meer informatie

De tentoonstelling is een onderdeel van een reeks van zeven tentoonstellingen en manifestaties in Nederland: Museum Huis Doorn, faculteit Bouwkunde TU Delft, Kunstmuseum Den Haag, Museum De Tiid Bolsward, Van Eesteren Museum Amsterdam, LocHal Tilburg, Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Bezoek voor meer informatie de website.

Naast de tentoonstelling vindt op 6 april het mini-symposium '100 Jaar Mythe Maison d’Artiste’ plaats.

Lees het nieuwsbericht '100 jaar Mythe Maison d’Artiste - De toekomst is aan de ingenieurs'.