Zero Emission Biotechnology Industry Day
07 december 2023 12:00 t/m 18:00 - Locatie: TU DELFT CAMPUS BUILDING 58, VAN DER MAASWEG 9, 2629 HZ, DELFT - Door: Communication TNW | Zet in mijn agenda
Op donderdag 7 december organiseert de afdeling Biotechnology van de faculteit Technische Natuurwetenschappen een Industry Day als onderdeel van het Zero Emission Biotechnology onderzoeksprogramma.
Binnen het Zero Emission Biotechnology programma erkennen de onderzoekers het belang van vroegtijdige afstemming met de industrie om grote uitdagingen te identificeren en samen aan te pakken. Daarbij gaat het om uitdagingen die wetenschappelijk, industrieel en maatschappelijk relevant zijn. Daarom ontvangt de afdeling Biotechnology partijen uit de industrie om zinvolle discussies te faciliteren, ontwikkelingen in het onderzoek te presenteren en nieuwe samenwerkingsverbanden tussen de industrie en de academie te creƫren.
Programma
Het programma van de Industry Day bestaat onder andere uit pitches van promovendi die de verschillende onderzoeksprojecten uitvoeren, discussies over gemeenschappelijke uitdagingen, een postersessie en een sociale bijeenkomst.
Registration
Registratie voor de Industry Day is alleen mogelijk op uitnodiging. Mocht u interesse hebben om de Industry Day bij te wonen, neem dan contact op met programmaleider Marieke Klijn via M.E.Klijn@tudelft.nl
Miljarden jaren evolutie heeft een grote diversiteit aan micro-organismen en enzymen opgeleverd die in staat zijn (de weinig) beschikbare energie en middelen nuttig in te zetten voor zowel henzelf als ons. Dit geeft biotechnologie een unieke rol in het verwezenlijken van een van de belangrijkste transities in onze samenleving: van de huidige op fossiele brandstoffen gebaseerde productieprocessen van voer, voedsel, brandstoffen en (basis- en specialistische) chemicaliƫn naar duurzamere, biologische alternatieven op basis van hernieuwbare bronnen.
Het Zero Emission Biotechnology onderzoeksprogramma zet biotechnologie specifiek in voor het verminderen en hergebruiken van CO2-uitstoot. Ons doel is om waar mogelijk veelgebruikte en op fossiele brandstoffen gebaseerde industriƫle processen te vervangen door enzymatische of cellulaire routes, en waar nodig nieuwe routes voor specialistische chemicaliƫn te ontwikkelen. Zo maken we van CO2 een hernieuwbare koolstofbron.