16 juni 2017

“I will start at a wind turbine manufacturer in China after my defence, to put my research into practice”

PhD Candidate Xuezhou Wang will obtain his doctorate on Monday 19th June with his thesis Modeling and Design of Brushless Doubly-Fed Induction Machines on the disadvantages and solutions in our current machines for wind turbine applications. He worked on the electromagnetic design of a special electrical machine with complicated electromagnetic coupling. He was supervised by Domenico Lahaye (Numerical Analysis) and Henk Polinder (DC systems, Energy conversion & Storage).

14 juni 2017

Wiskunde helpt brandwondengenezing

Daniël Koppenol ontwikkelde samen met Fred Vermolen van de TU Delft diverse wiskundige modellen waarmee de genezing van (brand)wonden kan worden nagebootst. Dit kan helpen bij een betere genezing. Volgens Vermolen staat de samenwerking tussen de wiskunde en de biologie en geneeskunde nog in de kinderschoenen, maar liggen er ontzettend veel mogelijkheden. Koppenol promoveert op donderdag 15 juni op dit onderwerp aan de TU Delft.

Direct en snel je elektrische auto opladen met zonne-energie

Op dinsdag 6 en woensdag 7 juni is tijdens de TU Delft Research Exhibition op de GreenVillage een systeem gedemonstreerd waarmee elektrische auto’s direct worden opgeladen met stroom uit zonnepanelen.

EWI in concert

Vorige week vond tijdens IFOT het 'EWI in concert' plaats. Een uniek concert met optredens van studenten en medewerkers van onze faculteit. Op mooie wijze werd muziek met technologie gecombineerd. In het donker waren de special effects nog beter zichtbaar. Op YouTube staan een aantal video's van de optredens tijdens EWI in Concert.

Wiskunde helpt brandwondengenezing

EWI's Docent van het Jaar: Mark Veraar

Op maandag 12 juni jl. werd Mark Veraar uitgeroepen tot EWI's Docent van het Jaar. Deze verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door de studieverenigingen.

Opening BiFacial PV Park

Vrijdag 9 juni jl. vond de opening plaats van het grootste PV systeem met zogenaamde bifacial modules, op het terrein van Tempress in Vaasen. De Photovoltaic Materials and Devices groep is betrokken bij dit project en Arthur Weeber heeft een presentatie namens TU Delft en ECN gegeven.

08 juni 2017

Vierde alzheimer-gen gevonden

Voor het eerst sinds bijna dertig jaar is er een gen vastgesteld dat betrokken is bij het ontstaan van een erfelijke vorm van de ziekte van Alzheimer.

07 juni 2017

Direct en snel je elektrische auto opladen met zonne-energie

31 mei 2017

Dutch researchers work on future generation high-efficiency solar cells in the NWO Joint Solar Program III

Dutch organization NWO has approved the third edition of the so-called Joint Solar Program III (JSPIII) aimed at the development of future generation high-efficiency solar cells.