23 oktober 2017

Booking.com ondersteunt vijf Delft Global Scholarships voor vrouwen in technologie

In 2018 komen er aan de TU Delft vijf Delft Global Scholarships beschikbaar voor excellente vrouwelijke studenten uit Sub-Sahara Afrika.

17 oktober 2017

Student TU Delft maakt ontwerp ‘zwermrobot’ Zebro geschikt voor serieproductie

Student Industrieel Ontwerpen Mattijs Otten van de TU Delft heeft een modulair ontwerp gemaakt dat serieproductie van de Zebro mogelijk maakt. Zebro’s zijn zespotige looprobots waarmee onderzoekers in de toekomst autonome ‘zwermen’ willen creëren. Serieproductie is daarbij een essentiële voorwaarde.

13 oktober 2017

Prestigieuze prijzen voor leden PVMD groep tijdens EUPVSEC

Tijdens de Europese zonnecelconferentie (EUPVSEC) in Amsterdam hebben Fai Tong Si (promovendus) en Ronald van Schie (MSc student) van de sectie Photovoltaic Materials and Devices (PVMD) respectievelijk de Best Student Award en Best Poster Award gewonnen in de sectie Silicon Photovoltaics.

09 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

04 oktober 2017

Intreerede Stephanie Wehner (QuTech)

Stephanie Wehner (QuTech) werd eind vorig jaar door de TU Delft benoemd tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar. Deze leerstoelen zijn bedoeld om jonge wetenschappers vroegtijdig te bevorderen tot hoogleraar. Op vrijdag 6 oktober a.s. houdt ze haar intreerede in de aula.

03 oktober 2017

Alessandro Bozzon has won IBM 2017 Faculty Award

Alessandro Bozzon (Web Information Systems) has been awarded the IBM Faculty Award, in the section “Cognitive Computing and IoT” for his work on Enterprise Crowdsourcing developed in the context of the IBM-TU Delft CIC collaboration.

29 september 2017

Prijs voor Interfacultair Wiskunde Onderwijs tijdens opening Teaching Lab

Het team dat zich de afgelopen drie jaar heeft beziggehouden met het doorvoeren van innovaties in het wiskunde service onderwijs, is tijdens de opening van het TU Delft Teaching Lab op 27 september jl. in het zonnetje gezet door Vice-President for Education & Operations, Anka Mulder.

28 september 2017

Nieuwe bestuur Christiaan Huygens en Elektrotechnische Vereeniging

In september 2017 zijn de nieuwe besturen van studieverenigingen Christiaan Huygens en Electrotechnische Vereeniging aangesteld. Beide verenigingen zetten zich dit collegejaar in voor het onderwijs en de studenten van faculteit EWI.

26 september 2017

Blockchain. Bouwen aan systeem van digitaal vertrouwen voor Nederlandse samenleving E-magazine Dutch Blockchain Coalition belicht kansen en aandachtspunten

Patiëntgegevens die veilig van het ene naar het andere ziekenhuislab gaan. Huishoudens die zelf energie gaan verhandelen. Slimme contracten die ervoor zorgen dat containers in de Rotterdamse Haven efficiënt worden vervoerd via weg, water en spoor. Het E-magazine dat de Dutch Blockchain Coalition vandaag publiceert, laat zien hoe blockchaintoepassingen onze economie en maatschappij verder vooruit kunnen helpen. Tegelijkertijd maken de diverse artikelen en interviews duidelijk dat er op technisch, maatschappelijk en juridisch niveau nog veel moet gebeuren om van blockchain een betrouwbaar en toekomstbestendig uitwisselingssysteem te maken. In het E-magazine leest u over de ambitie van de coalitie, de actie-agenda waaraan zij momenteel uitvoering geeft en use cases waarmee de coalitiepartners bezig zijn. Deskundigen uit haar achterban komen aan het woord over het belang van adequate wet- en regelgeving en een goede communicatie over de impact van blockchain op ons dagelijks leven.

22 september 2017

TU Delft and SUTD start collaboration on cutting-edge research projects in cyber security.

Joint empirical research in state-of-the-art testbeds for innovative Cyber Security solutions.