Awards & Funding

24 mei 2019

Drie EWI-wetenschappers ontvangen Vidi’s

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie wetenschappers van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) een Vidi-financiering toegekend. Het gaat om Jan van Gemert, Martijn Caspers en Sicco Verwer.

21 mei 2019

Afdeling Intelligent systems wint twee keer Eurographics Medische Prijs 2019

16 april 2019

Dion Gijswijt wint N.G. De Bruijn Prijs

Wiskundige Dion Gijswijt ontvangt de N.G. De Bruijn Prijs voor een paper dat hij schreef aan de hand van het kaartspel Set.

08 april 2019

Joram van der Velden wint nationale 3 E-Royal Smit BSc prijs

Joram van der Velden heeft de 3E-Royal Smit nationale competitie voor beste Bachelor afstudeerders gewonnen.

14 maart 2019

Elmar Eisemann awarded the 2019 Netherlands Prize for ICT Research

Hij ontvangt de prijs voor zijn onderzoek naar een correcte en scherpe weergave van visualisaties door gebruik te maken van moderne grafische hardware.

13 maart 2019

CSE-studenten leveren unieke prestatie

Studenten Buster Bernstein en Jasper Geurtz hebben een unieke prestatie geleverd: hun paper is namelijk geaccepteerd voor de eerstvolgende AAMAS.

27 februari 2019

Prestigieuze Vici-beurs voor Andy Zaidman

Maar liefst vijf wetenschappers van de TU Delft ontvangen dit jaar een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Eén van hen is EWI’er Andy Zaidman, universitair hoofddocent Software Engineering. Hij ontvangt de persoonsgebonden premie voor het ontwikkelen van de vernieuwende onderzoekslijn TestShift. Met TestShift hoopt Zaidman een radicale verschuiving teweeg te brengen in de manier waarop er over het testen van software gedacht wordt.

26 februari 2019

Vasiliki Giagka benoemd tot buitengewoon redacteur Bioelectronic Medicine

Vasiliki Giagka, assistent-professor Bioelektronica aan de TU Delft, is onlangs begonnen als redacteur bij Biolectronic Medicine. Het digitale tijdschrift heeft Giagka aangetrokken vanwege haar expertise op het gebied van microsysteemintegratie en het verwerken van neurale implantaten. Met haar aanstelling is Giagka momenteel een van de jongste buitengewoon redacteuren die momenteel aan het digitale platform verbonden is.

26 februari 2019

Team TU Delft in voorronde prestigieuze Airbus-competitie

Uit maar liefst 270 verschillende teams van over de hele wereld, is een team van de TU Delft gekozen voor de pre-final round van de Airbus Fly Your Ideas (FYI) competitie: een wedstrijd waarin studenten worden uitgedaagd om te innoveren op het gebied van lucht- en ruimtevaart.

29 januari 2019

Stephanie Wehner wint Ammodo Science Award

Stephanie Wehner (QuTech/EWI) is één van de acht winnaars van de Ammodo Science Awards 2019. Dat heeft Ammodo vandaag bekendgemaakt. De laureaten ontvangen ieder een geldbedrag van 300.000 euro. Dat geld kunnen ze de komende jaren gebruiken om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.