Awards & Funding

09 januari 2020

€3,3m financiering voor invoeren van vertrouwen in de interneteconomie

Sovereignty4Europe, een interdisciplinair projectvoorstel dat de principes van een ‘Internet-of-Trust’ wil evalueren in een online community van 50.000 internetgebruikers, heeft 3,3 miljoen euro aan financiering gekregen, waarvan 1,5 miljoen euro van NWO.

13 december 2019

Crossover-subsidie NWO: 4 promovendi voor Kitepower

Het NEON consortium, getrokken door de TU Eindhoven, ontvangt een Crossover subsidie van 8,5 miljoen Euro voor innovaties die de energietransitie kunnen versnellen.

12 december 2019

TU Delft geselecteerd als ELLIS-unit voor AI en machine learning

Het European Laboratory for Learning and Intelligent systems (ELLIS) heeft de TU Delft geselecteerd als een van haar units voor excellent Europees onderzoek op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en machine learning.

11 december 2019

4,1 miljoen euro voor gezamenlijk protontherapie-onderzoek TU Delft, Erasmus MC en LUMC

Een nieuwe subsidieronde is toegekend aan dertien onderzoekers die deel uitmaken van het HollandPTC R&D-consortium.

05 november 2019

Azqa Nadeem

Azqa Nadeem has been nominated for TU Delft Best Graduate 2019

30 augustus 2019

Faculteit EWI actief in drie nieuwe Zwaartekracht-programma’s

NWO heeft de nieuwe toekenningen binnen het Zwaartekracht-programma bekendgemaakt, ter waarde van 113 miljoen euro.

16 juli 2019

Veni’s voor twaalf Delftse wetenschappers

De NWO heeft deze week aan twaalf Delftse wetenschappers de Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend.

16 juli 2019

Chao Chen ontvangt Else Kooi Award voor PhD werk aan slimme echoprobes

EWI alumnus Chao Chen wint dit jaar de Else Kooi Award voor zijn werk aan chips voor 3-D miniatuur echoprobes.

28 juni 2019

Team TU Delft wint prijs beste luchtvaartinnovatie

The Zero Heroes wint de finale van de Airbus Fly Your Ideas-competitie.

27 mei 2019

Arno Smets benoemd tot Mission Innovation Champion

Professor Arno Smets is gelauwerd als een van de eerste Mission Innovation Champions, een nieuw initiatief om pioniers op het gebied van schone energie te eren.