Awards & Funding

16 juli 2018

Zeven Veni’s voor Delftse onderzoekers

NWO heeft de Veni-laureaten voor 2018 bekendgemaakt. Daaronder zijn zeven wetenschappers van de TU Delft.

01 juli 2018

Subsidie voor het maken van het ‘slimste stukje Noordzee’

Voor de kust van Den Haag, net buiten de haven van Scheveningen, komt een geavanceerd testgebied van 10 x 10 zeemijl (= ongeveer 185 voetbalvelden). Dit gebied is uniek in de wereld. Onder andere Delft Data Science (DDS) onderzoekers Anna Vilanova en Elmar Eisemann krijgen de mogelijkheid om binnen dit ‘slimste stukje Noordzee’ hun onderzoek verder te brengen.

22 juni 2018

Geurt Jongbloed verkozen tot IMS Fellow

Het Institute of Mathematical Statistics heeft twintig nieuwe Fellows gekozen.

19 juni 2018

Peter Palensky nieuwe hoofdredacteur van het IEEE-tijdschrift voor Industriële Elektronica voor 2019-2021

01 juni 2018

Vijf Vidi’s voor TU Delft: van zigzaggen door rekenbarrières tot kleiachtige orthopedische implantaten

NWO heeft aan vijf onderzoekers van de TU Delft een Vidi-beurs van 800.000 euro toegekend. Met hun Vidi-beurs kunnen zij een onderzoeksgroep opzetten om een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen.

13 april 2018

Pavol Bauer, Gautham Ram and Menno Kardolus awarded “Most Significant Innovation in Electric Vehicles” prize

20 maart 2018

Else Kooi Award 2018 voor Dr. Michel Antolović

22 februari 2018

Felienne Hermans won de Open Education Award for Excellence

Felienne Hermans (Software Engineering Groep) won de ‘2018 Open Education Award for Excellence’.

20 februari 2018

Flitsende start van project ‘Virtual Referee’

Vinay Balaji is masterstudent aan de faculteit EWI van de TU Delft. Vinay kwam met het idee van de 'Virtual Referee’, een technologie die voetbalscheidsrechters helpt te bepalen of er wel of geen sprake is van buitenspel of van een penalty.

19 februari 2018

Lina Sarro won de IEEE Robert Bosch Micro & Nano Electro Mechanical Systems Award

Lina Sarro (ME) heeft de IEEE Robert Bosch Micro & Nano Electro Mechanical Systems Award gewonnen. De prijs werd uitgereikt door de voorzitter van de IEEE Electron Device Society tijdens de openingsceremonie van de IEEE MEMS 2018 Conferentie in Belfast.