Awards & Funding

19 februari 2018

Lina Sarro won de IEEE Robert Bosch Micro & Nano Electro Mechanical Systems Award

Lina Sarro (ME) heeft de IEEE Robert Bosch Micro & Nano Electro Mechanical Systems Award gewonnen. De prijs werd uitgereikt door de voorzitter van de IEEE Electron Device Society tijdens de openingsceremonie van de IEEE MEMS 2018 Conferentie in Belfast.

12 februari 2018

Subsidie voor het ontwerpen van een online monitoring & diagnose systeem voor HVDC GIS

Armando Rodrigo Mor (Electrical Sustainable Energy Groep) heeft een subsidie voor het project genaamd 'DC GIS Technology Demonstrator' ontvangen binnen het Europese H2020 project PROMOTioN.

12 februari 2018

Piet Van Mieghem heeft een certificaat ontvangen van het Christoffel Plantin Fonds

Piet Van Mieghem, professor die een leerstoel op het gebied van ‘Telecommunication Networks’ bekleedt en voorzitter is van de ‘Network Architectures & Services Group’, heeft van de Belgische ambassadeur Chris Hoornaert, een certificaat van het Christoffel Plantin Fonds ontvangen.

08 februari 2018

Vinay Balaji ontving een cheque voor zijn Virtual Referee project

Het Universiteitsfonds heeft een cheque uitgereikt aan master student Vinay Balaji en zijn supervisor Marco Zuniga (Embedded Systems Groep). Met dit geld kan hij een proefopstelling maken waarbij voetballers, voorzien van sensoren, spelsituaties nabootsen. ‘Virtual Referee’ is een techniek die de scheidsrechter helpt en voetbal eerlijker maakt.

07 februari 2018

NWO subsidie voor het Delft Power System Protection Centre

Het TU Delft Power System Protection Centre (PSPC), onder leiding van Marjan Popov (van de Electrical Sustainable Energy Groep) heeft een subsidie van NWO gekregen voor het onderzoek getiteld: ‘Resilient Synchromeasurement-based Grid Protection Platform’.

01 februari 2018

Subsidie voor een prognose systeem van waterstanden

Martin Verlaan (afdeling Mathematical Physics van EWI), CiTG, AE, het Duits Federaal Agentschap voor Cartografie & Geodesie en Deltares hebben een subsidie van 'STW Open technologie programma' ontvangen voor de ontwikkeling van een prognose systeem van de water dieptes in de Nederlandse Noordzee.

31 januari 2018

Eline Rietberg heeft de ICOIN Best Paper Award gewonnen

Op de 32e ‘International Conference on Information Networking’ (ICOIN 2018) in Thailand, heeft Eline Rietberg (een voormalig student van EWI) de Best Paper Award gewonnen. De titel van het paper is: ‘Analyzing Information Availability in ICN under Link Failures’. Die een resultaat is van een project uitgevoerd bij TNO.

19 januari 2018

Inald Lagendijk is benoemd tot Distinguished Professor

Afgelopen december heeft het College van Bestuur Inald Lagendijk benoemd tot Distinguished Professor Computing-based Society. Hij werd onder andere benoemd op grond van de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan het ontwerpen en definiëren van het nieuwe aandachtsgebied Computing-based Society.

19 januari 2018

Felienne Hermans wint de Techionista Award - Tech inspirator

Felienne won op 18 januari een van de vijf Techionista Awards. Dé awards voor vrouwelijk techtalent werden uitgereikt door Techionista.com. De trotse winnaars van de nieuwe awards mogen zich volgens de professionele vakjury en het Nederlandse publiek de 5 meest talentvolle, inspirerende, baanbrekende en ondernemende tech-vrouwen van Nederland noemen.

28 december 2017

Voorstel ‘Energy Intranets’ is goedgekeurd

Het voorstel ‘Energy Intranets’ is goedgekeurd binnen de NWO call ‘Energiesysteemintegratie & Big Data’. Diam werkt voor dit onderzoek samen met CWI, UvA, Universiteit Utrecht, Sympower en SURFsara.