Awards & Funding

17 juli 2017

NWO Take-Off Grant voor organ-on-a-chip ontwikkeling

PhD kandidaten Cinzia Silvestri, William Quiros Solano en Nikolas Gaio (start-up Biond ) en Lina Sarro (ECTM) hebben met success een NWO Take-Off Grant (Phase 1) aangevraagd voor organ-on-a-chip ontwikkeling.

11 juli 2017

Best Paper Award

De paper “Clarity is a Worthwhile Quality: On the Role of Task Clarity in Microtask Crowdsourcing” heeft de Douglas Engelbart Best Paper Award op de 28ste ACM Conference over Hypertext and Social Media (Hypertext 2017) gewonnen in Praag, Tsjechië.

27 juni 2017

NWO Take-Off Grant

Studenten Ide Swager en Menno Gravemaker (start-up MoMo Medical) en Wouter Serdijn (Bio-Electronics) hebben met success een NWO Take-Off Grant (Phase 1)aangevraagd met hun projectvoorstel “Improving pressure ulcer prevention with smart mobility monitoring in healthcare institutions”.

27 juni 2017

Vijf EEMCS ultrasound papers op IEEE International Ultrasonics Symposium (IUS)

Op het aankomende IEEE International Ultrasonics Symposium (IUS) worden er vijf papers gepresenteerd geschreven door de Ultrasound ASICs groep van Michiel Pertijs.

31 mei 2017

Dutch researchers work on future generation high-efficiency solar cells in the NWO Joint Solar Program III

Dutch organization NWO has approved the third edition of the so-called Joint Solar Program III (JSPIII) aimed at the development of future generation high-efficiency solar cells.

30 mei 2017

Eight VIDI grants for TU Delft

NWO has awarded 8 experienced researchers from TU Delft with a VIDI grant worth 800,000 euros. The grant enables them to develop their own innovative line of research and set up their own research group.

10 mei 2017

EWI actief in twee Zwaartekracht-programma’s

NWO heeft de toekenningen binnen het Zwaartekrachtprogramma bekendgemaakt. Minister Bussemaker stelt in totaal 112,8 miljoen euro beschikbaar in het Zwaartekracht-programma, met als doel Nederlands onderzoek dat tot de wereldtop behoort te stimuleren. De TU Delft neemt deel aan drie programma’s, waarbij in totaal bijna 60 miljoen euro is gemoeid. De programma’s gaan over: de Synthetische Cel (TU penvoerder), Organs-on-a-Chip en Quantum Software. Bij de laatste twee onderzoeken is EWI betrokken.

08 mei 2017

TU Delft actief in drie Zwaartekracht-programma’s

26 april 2017

Koninklijke Onderscheidingen voor drie hoogleraren TU Delft

De Delftse hoogleraren Rob Fastenau, Jeroen van den Hoven en Sef Heijnen ontvangen dit jaar een Koninklijke Onderscheiding.

17 november 2015

Zeven ERC Starting Grants voor onderzoekers TU Delft