16 september 2018

Studenten winnen wereldkampioenschap met hightech ligfiets

Wielrenster Lieke de Cock heeft afgelopen zondag het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door eerder in de week met 120 km/u door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.

12 augustus 2018

Van Leeuwenhoek lezing over Intieme Technologie

Intieme technologie zoals quantified self, mobiele apps om locatie te delen, sociale media, high-tech kleding en gedragsondersteunende technologie zoals smart homes komen steeds “dichterbij” in ons dagelijks leven. Deze digitale technologieën hebben veel (potentiële) voordelen, bijvoorbeeld voor het verbeteren van onze gezondheid, efficiëntie, veiligheid en verbinding met andere mensen.

09 augustus 2018

Energy for Refugees installeert zonnepanelen in Lesbos

Het doel van Energy for Refugees is om duurzame, betrouwbare en goedkopere energie te brengen bij mensen die het het hardst nodig hebben.

30 juli 2018

Meer inzicht in kwaliteit Twitterdiscussies door wetenschappelijk onderzoek

Een interdisciplinair team van onderzoekers van de Universiteit Leiden, Syracuse University, Bocconi University en TU Delft heeft een beurs van Twitter ontvangen om onderzoek te doen naar en tools te ontwikkelen waarmee gedrag kan worden geïdentificeerd dat een bedreiging vormt voor de kwaliteit van discussies op dat socialemediaplatform. In het team gaat Nava Tintarev, die als onderzoeker verbonden is aan de TU Delft, de aanwezigheid van echokamers beoordelen.

25 juli 2018

Per 1 september 2018 is Prof. dr. Marcus Specht benoemd tot wetenschappelijk directeur van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning (CEL) en Hoogleraar voor de leerstoel ‘Digital Education’ bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft.

24 juli 2018

Steeds meer robots helpen kinderen in het ziekenhuis

In een ziekenhuis word je meestal geholpen door een dokter of verpleger, maar in steeds meer ziekenhuizen kun je nu ook een robot verwachten. Bijvoorbeeld eentje die je vermaakt in de wachtkamer of eentje die je alles leert over een ziekte. Artsen willen er op die manier voor zorgen dat een bezoek aan het ziekenhuis minder vervelend wordt.

22 juli 2018

Artificial Intelligence; De computer als brein

Een van de grootste beloftes in de ontwikkeling van de technologie is wel artificial intelligence (AI). Het lijkt ver weg, maar er is een grote kans dat u er in het dagelijks leven vaker gebruik van maakt dan u denkt. Zoeken in Google, praten tegen Siri op uw iPhone of kijktips op Netflix zijn allemaal vormen van kunstmatige intelligentie. Het interpreteren van data, herkennen van patronen en matchen van gegevens liggen daar aan ten grondslag.

19 juli 2018

Veni toegekend aan Robbert Krebbers

De VENI is toegekend voor zijn onderwerp: Geverifieerde programmeertaal-interactie.

19 juli 2018

Veni toegekend aan Cynthia Liem

De VENI is toegekend voor haar onderwerp: Aanbevelingen voor perspectiefverbreding.

16 juli 2018

TU Delft van start met top onderzoeksfaciliteit toekomstig energiesysteem

Dit lab wordt een unieke faciliteit waar toponderzoek naar systeemintegratie in het energiesysteem plaats vindt.