10 september 2019

EWI-onderzoekers in race voor “Beste tech-idee van 2019”

Nog niet zo lang geleden vonden onderzoekers van het LUMC Leiden en de TU Delft een manier om een op hol geslagen hart automatisch te resetten met een geïmplanteerd LED-lampje. Hun onderzoek verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine, werd met enthousiasme ontvangen en maakt nu zelfs kans op de titel “Beste tech-idee van 2019”. Een prijs die door het populairwetenschappelijke tijdschrift KIJK wordt uitgereikt aan het beste idee dat afgelopen tijd het licht zag.

05 augustus 2019

Nederlands-Japans sterrenkundig instrument meet 49 tinten ver-infrarood

Het DESHIMA-instrument heeft de eerste praktijktests doorstaan bij het meten van de afstanden en leeftijden van verre sterrenstelsels.

25 juni 2019

De magie van multifunctionele fotovoltaïsche ramen

13 mei 2019

Who’s talking, who’s listening? Tackling the wireless design challenges

Vrijdag 17 mei vindt de intreerede van Cicero Vaucher en Earl McCune plaats. Beide aan de afdeling Microelectronics verbonden parttime-hoogleraren presenteren hun visie op het onderzoeksterrein RF/mm-wave. Ofwel: frequenties in het radiospectrum die tussen de 30 en 300 Gigahertz liggen.

08 mei 2019

BI/OND wint Philips Innovation Award 2019

08 mei 2019

MOOC’s: nog veel te leren over leren

Leeromgevingen met massive open online learning hebben een groot potentieel, maar de bijbehorende leerprocesanalyse staat nog in de kinderschoenen.

26 april 2019

Koninklijke Onderscheiding voor Miro Zeman

Professor Miro Zeman, hoogleraar Photovoltaic Materials and Devices aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), werd in Delft benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

26 maart 2019

Op weg naar efficiënte en grote routinematige genoom evaluaties

In samenwerking met Prof. Kees Vuik (DIAM) hebben onderzoekers van Wageningen University & Research, Animal Breeding and Genomics (WUR-ABG) onlangs een efficiënt algoritme geïmplementeerd genaamd the deflated preconditioned conjugate gradient method.

26 maart 2019

Onderzoeksprogramma AIVD en TU Delft op gebied van digitale veiligheid van start

Naarmate onze samenleving meer digitaal vervlochten raakt, groeit ook de kwetsbaarheid voor misbruik van digitale technologie. Om ons begrip van de digitale bedreiging van onze nationale veiligheid te vergroten, alsmede die van de technische, organisatorische en institutionele manieren om hier verantwoordelijk mee om te gaan, zijn de AIVD en de TU Delft een gezamenlijk onderzoeksprogramma gestart.

22 maart 2019

Schrijf je in voor TU Delft BioDay 2019

Deze zomer komt BioDay terug om de biodiversiteit van TU Delft te laten zien. De hele TU Delft-gemeenschap is welkom, van studenten tot principal investigators en van bedrijfsrelaties tot labtechnici.