10 december 2018

Cognizant en de TU Delft zetten in een samenwerkingsverband een volgende stap op het gebied van cyber physical systems

Cognizant Technology Solutions, een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van professionele dienstverlening en de TU Delft bundelen hun krachten om samen te werken aan technologisch onderzoek.

04 december 2018

Catholijn Jonker doet mee aan de Nationale Wetenschapsquiz

Op zaterdag 29 december start weer de Nationale Wetenschapsquiz op televisie bij de VPRO.

30 november 2018

Opening HollandPTC

Op vrijdag 30 november vindt in museum de Prinsenhof in Delft de feestelijke openingsviering van HollandPTC plaats. Sinds kort worden in het poliklinische centrum HollandPTC - gevestigd op de campus van de TU Delft - patiënten behandeld met protonentherapie, een voor Nederland nieuwe vorm van radiotherapie tegen kanker. Parallel aan deze behandelingen werkt TU Delft in HollandPTC samen met de medische centra LUMC en Erasmus MC aan innovaties in de zorg voor kankerpatiënten. Behandeling, onderwijs en onderzoek gaan hand in hand om tot betere en verantwoorde zorg te komen.

29 november 2018

Passionate about science communication? We’re looking for FameLab candidates!

If you think you can explain a scientific concept, on stage, to a general audience in just 3 minutes - or if you want to learn how to do this! - , then register for the TU Delft FameLab heat.

03 oktober 2018

De balans vinden tussen transparantie en bediening bij muziekaanbevelingen

Bij aanbevelingssystemen voor muziek is het belangrijk dat de bedieningsopties voor de gebruiker zodanig worden ontworpen dat de waargenomen kwaliteit van de aanbevelingen hand in hand gaat met een acceptabele cognitieve belasting, dat concludeert TU Delft-onderzoeker Nava Tintarev. Zij presenteerde deze bevindingen en haar onderzoek, waarbij gebruik werd gemaakt van de Spotify API, op woensdag 3 oktober tijdens de ACM Conference on Recommender Systems in Vancouver.

29 september 2018

Exoskelet van studenten TU Delft wint internationale Cybathlon

Zaterdag 29 september won het nieuwe exoskelet, de MARCH III, van het Delftse studententeam Project MARCH de internationale obstakelrace voor exoskeletten: de Cybathlon Experience in Düsseldorf. Teams uit verschillende landen streden tegen elkaar in deze test voor robotische harnassen ontwikkeld voor mensen met een dwarslaesie. Samen met ‘piloot’ Sjaan Quirijns, die sinds 2000 een dwarslaesie heeft, behaalde de MARCH III de snelste tijd en het hoogste aantal punten. Dankzij verbeteringen aan het pak en intensieve training van de piloot wist het team de obstakelbaan met vier verschillende obstakels in net geen 9,5 minuut succesvol af te ronden. Vooral op zelfstandig gebruik gooide het team hoge ogen.

24 september 2018

Delfts maanwagentje naar de maan

De TU Delft werkt samen met het bedrijf Stellar Space Industries om een zogenoemde ‘Rover’ op de maan te laten lopen.

24 september 2018

KNAW koos Kofi Makinwa als nieuw lid

Prof. dr. Kofi Makinwa, hoogleraar Elektronische Instrumentatie en voorzitter van de afdeling Micro-elektronica van de faculteit EWI, is geselecteerd als nieuw lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op basis van hun wetenschappelijke prestaties. De nieuwe leden van de academie worden in september geïnstalleerd.

16 september 2018

Studenten winnen wereldkampioenschap met hightech ligfiets

Wielrenster Lieke de Cock heeft afgelopen zondag het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door eerder in de week met 120 km/u door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.

12 augustus 2018

Van Leeuwenhoek lezing over Intieme Technologie

Intieme technologie zoals quantified self, mobiele apps om locatie te delen, sociale media, high-tech kleding en gedragsondersteunende technologie zoals smart homes komen steeds “dichterbij” in ons dagelijks leven. Deze digitale technologieën hebben veel (potentiële) voordelen, bijvoorbeeld voor het verbeteren van onze gezondheid, efficiëntie, veiligheid en verbinding met andere mensen.