20 februari 2019

Else Kooi Lab verwelkomt Applied Nanolayers

Om de productiemethode van grafeen verder te ontwikkelen, wordt het Else Kooi Lab sinds kort versterkt door Applied Nanolayers (ANL), een bedrijf dat zich al jaren bezighoudt met grafeen en andere tweedimensionale materialen.

04 februari 2019

Nieuwe methode voor snel en nauwkeurig berekenen potentieel zonne-energie in steden

Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuwe methode ontwikkeld om snel en nauwkeurig het potentieel voor zonne-energie in een stedelijke omgeving te berekenen. De methode kan architecten en stedenbouwkundigen aanzienlijk helpen bij het verwerken van zonne-energietechnologie in hun ontwerpen. De bevindingen zijn maandag 4 februari gepresenteerd in Nature Energy.

24 januari 2019

Studenten TU Delft presenteren acht innovatieve robots

Een robot die onkruid wiedt, een robot die met een camera naar de diepzee afreist, en een robot die blauwalg uit het water vist. Deze en nog vijf andere robots zijn op woensdag 30 januari 2019 te zien tijdens de demodag van de minor Robotica van de TU Delft.

15 januari 2019

Item Een Vandaag: ‘Robots als elektrische autonome dieren’

11 januari 2019

Marcel Reinders nieuwe directeur Delft Bioengineering Institute

Het College van Bestuur heeft prof.dr.ir. Marcel Reinders (EWI) per 1 januari 2019 benoemd als wetenschappelijk directeur van Delft Bioengineering Institute.

21 december 2018

Ontrafelen we in Delft de ziekte van Alzheimer?

Doordat onze gemiddelde levensverwachting stijgt, krijgen steeds meer mensen de ziekte van Alzheimer. De verwachting is dat over twintig jaar een half miljoen Nederlanders getroffen is door deze nog ongeneeslijke hersenaandoening.

11 december 2018

Eerste boeken gepubliceerd in Open Textbookproject TU Delft

Op 12 december presenteert de TU Delft Library de eerste open textbooks die ontwikkeld zijn in het gelijknamige project. Veel onderwijsmateriaal (dictaten, oude toetsen en video-opnames ) is al beschikbaar als Open Course Ware en hetzelfde geldt voor het materiaal van de MOOC’s (gratis online cursussen).

10 december 2018

Cognizant en de TU Delft zetten in een samenwerkingsverband een volgende stap op het gebied van cyber physical systems

Cognizant Technology Solutions, een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van professionele dienstverlening en de TU Delft bundelen hun krachten om samen te werken aan technologisch onderzoek.

04 december 2018

Catholijn Jonker doet mee aan de Nationale Wetenschapsquiz

Op zaterdag 29 december start weer de Nationale Wetenschapsquiz op televisie bij de VPRO.

30 november 2018

Opening HollandPTC

Op vrijdag 30 november vindt in museum de Prinsenhof in Delft de feestelijke openingsviering van HollandPTC plaats. Sinds kort worden in het poliklinische centrum HollandPTC - gevestigd op de campus van de TU Delft - patiënten behandeld met protonentherapie, een voor Nederland nieuwe vorm van radiotherapie tegen kanker. Parallel aan deze behandelingen werkt TU Delft in HollandPTC samen met de medische centra LUMC en Erasmus MC aan innovaties in de zorg voor kankerpatiënten. Behandeling, onderwijs en onderzoek gaan hand in hand om tot betere en verantwoorde zorg te komen.