15 januari 2018

Afstudeeronderzoekers TU Delft vinden vaste thuisbasis bij Fox-IT

Afstudeeronderzoekers van de TU Delft wisten altijd al hun weg te vinden naar beveiligingsbedrijf Fox-IT maar sinds kort hebben de Delftse ‘buren’ de intentie uitgesproken hun samenwerking verder te intensiveren. Vanuit een gezamenlijk perspectief; ‘samenwerken aan een veiligere digitale samenleving, en het bedenken van innovatieve oplossingen in cyber security’ hebben de TU Delft en Fox een gezamelijke onderzoeksagenda opgesteld. Door onderzoekers van de TU Delft een vaste plek in het bedrijf te geven kan er gedegen maar vlot en zonder (veiligheids)belemmeringen gewerkt worden aan gezamenlijke onderzoeksprojecten.

11 januari 2018

Studenten TU Delft presenteren acht innovatieve robots

Een robot die kaas maakt, een boot die autonoom een raceparcours met obstakels kan afleggen en een mechanische bartender. Deze en nog vijf andere robots zijn op donderdag 18 januari te zien tijdens de demodag van de minor Robotica van de TU Delft.

27 december 2017

Video - DESHIMA Sterrenkijken & Nanotechnologie

Veronderstel dat je kan terugkijken in ruimte en tijd naar het vroege begin van ons universum.

12 december 2017

Boost voor high performance computing door samenwerking faculteiten

TBM en onderzoeksafdelingen van de faculteiten CiTG en EWI werken sinds een aantal maanden samen door hun High Performance Computing (HPC) capaciteit te bundelen in het zogenaamde INSY cluster. Bij TBM bestond deze wens al acht jaar, maar toen was de tijd voor een dergelijke samenwerking nog niet rijp.

06 december 2017

Twee Delftse onderzoekers als researchers-in-residence aan de slag in Koninklijke Bibliotheek

Antoine Peris (Bouwkunde) en Cynthia Liem (Informatica) zijn de nieuwe researchers-in-residence bij de Koninklijke Bibliotheek (KB). Zij zullen in 2018, samen met het Digital Humanities-team van de KB, zes maanden onderzoek doen naar respectievelijk de beeldvorming van steden in de media en het traceren van verwijzingen naar muziekstukken in gedigitaliseerde kranten.

23 november 2017

Nieuwe interactieve technologie maakt zeldzame celtypen zichtbaar

Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) presenteren in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications een interactieve techniek waarmee zeldzame celtypen op te sporen zijn te midden van honderden andere typen.

20 november 2017

Zes miljoen voor onderzoek om sportblessures te voorkomen met behulp van technologie

In 2016 meldden 121.000 mensen zich in Nederland met een sportblessure bij de spoedeisende hulp. Jaarlijks zijn er in Nederland 4,5 miljoen blessures die zorgen voor 5 miljard euro aan directe medische kosten.

10 november 2017

Recordprestatie van in Nederland geproduceerde zonnecel van kristallijn silicium

Tijdens het nationale Nederlandse PV-congres ‘Sunday’, dat op 8 november 2017 in Bussum werd gehouden, presenteerde prof. Miro Zeman van de TU Delft een zonnecel van kristallijn silicium met een conversie-efficiëntie van 23.0%. Dat is de hoogste conversie-efficiëntie van een geheel in Nederland geproduceerde zonnecel van kristallijn silicium.

07 november 2017

CloudCuddle winnaar TedXAmsterdamWomen StartUp Award

27 oktober 2017

Save the date: lancering Delft Bioengineering Institute

Van plug and play enzymen tot biobeton en van DNA-sequencing tot biosensoren: bioengineering is een van de snelst groeiende onderzoeksvelden aan de TU Delft. Dat laat Delft Bioengineering Institute zien als het op dinsdag 27 maart 2018 officieel van start gaat.