17 oktober 2019

De digitale revolutie komt eraan: Do IoT Fieldlab officieel van start

Het nieuwe fieldlab Do IoT (Delft on Internet of Things) is woensdagmiddag officieel van start gegaan tijdens een bijeenkomst op de TU Delft Campus.

01 oktober 2019

Wetenschappers TU Delft ontdekken met kunstmatige intelligentie échte Van Gogh

Wat heeft Vincent van Gogh wérkelijk geschilderd en getekend? Schilderijen en tekeningen verkleuren, en wetenschappers van de TU Delft maken, met behulp van deep learning, digitale reconstructies om erachter te komen hoe een kunstwerk er écht heeft uitgezien. ‘Wat we nú zien, is niet wat het was,’ stelt wetenschapper Jan van der Lubbe.

20 september 2019

Gloednieuw laboratorium voor duurzame elektriciteitsvoorziening

Om de klimaatdoelen te halen moet Nederland veel meer stroom uit zon en wind gaan halen. Om deze gigantische uitdaging te tackelen, bouwt de TU Delft momenteel een gloednieuw laboratorium: het Electrical Sustainable Powerlab, ook wel het ESP Lab.

10 september 2019

EWI-onderzoekers in race voor “Beste tech-idee van 2019”

Nog niet zo lang geleden vonden onderzoekers van het LUMC Leiden en de TU Delft een manier om een op hol geslagen hart automatisch te resetten met een geïmplanteerd LED-lampje. Hun onderzoek verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine, werd met enthousiasme ontvangen en maakt nu zelfs kans op de titel “Beste tech-idee van 2019”. Een prijs die door het populairwetenschappelijke tijdschrift KIJK wordt uitgereikt aan het beste idee dat afgelopen tijd het licht zag.

05 augustus 2019

Nederlands-Japans sterrenkundig instrument meet 49 tinten ver-infrarood

Het DESHIMA-instrument heeft de eerste praktijktests doorstaan bij het meten van de afstanden en leeftijden van verre sterrenstelsels.

25 juni 2019

De magie van multifunctionele fotovoltaïsche ramen

13 mei 2019

Who’s talking, who’s listening? Tackling the wireless design challenges

Vrijdag 17 mei vindt de intreerede van Cicero Vaucher en Earl McCune plaats. Beide aan de afdeling Microelectronics verbonden parttime-hoogleraren presenteren hun visie op het onderzoeksterrein RF/mm-wave. Ofwel: frequenties in het radiospectrum die tussen de 30 en 300 Gigahertz liggen.

08 mei 2019

BI/OND wint Philips Innovation Award 2019

08 mei 2019

MOOC’s: nog veel te leren over leren

Leeromgevingen met massive open online learning hebben een groot potentieel, maar de bijbehorende leerprocesanalyse staat nog in de kinderschoenen.

26 april 2019

Koninklijke Onderscheiding voor Miro Zeman

Professor Miro Zeman, hoogleraar Photovoltaic Materials and Devices aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), werd in Delft benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.