25 juni 2019

De magie van multifunctionele fotovoltaïsche ramen

13 mei 2019

Who’s talking, who’s listening? Tackling the wireless design challenges

Vrijdag 17 mei vindt de intreerede van Cicero Vaucher en Earl McCune plaats. Beide aan de afdeling Microelectronics verbonden parttime-hoogleraren presenteren hun visie op het onderzoeksterrein RF/mm-wave. Ofwel: frequenties in het radiospectrum die tussen de 30 en 300 Gigahertz liggen.

08 mei 2019

BI/OND wint Philips Innovation Award 2019

08 mei 2019

MOOC’s: nog veel te leren over leren

Leeromgevingen met massive open online learning hebben een groot potentieel, maar de bijbehorende leerprocesanalyse staat nog in de kinderschoenen.

26 april 2019

Koninklijke Onderscheiding voor Miro Zeman

Professor Miro Zeman, hoogleraar Photovoltaic Materials and Devices aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), werd in Delft benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

26 maart 2019

Op weg naar efficiënte en grote routinematige genoom evaluaties

In samenwerking met Prof. Kees Vuik (DIAM) hebben onderzoekers van Wageningen University & Research, Animal Breeding and Genomics (WUR-ABG) onlangs een efficiënt algoritme geïmplementeerd genaamd the deflated preconditioned conjugate gradient method.

26 maart 2019

Onderzoeksprogramma AIVD en TU Delft op gebied van digitale veiligheid van start

Naarmate onze samenleving meer digitaal vervlochten raakt, groeit ook de kwetsbaarheid voor misbruik van digitale technologie. Om ons begrip van de digitale bedreiging van onze nationale veiligheid te vergroten, alsmede die van de technische, organisatorische en institutionele manieren om hier verantwoordelijk mee om te gaan, zijn de AIVD en de TU Delft een gezamenlijk onderzoeksprogramma gestart.

22 maart 2019

Schrijf je in voor TU Delft BioDay 2019

Deze zomer komt BioDay terug om de biodiversiteit van TU Delft te laten zien. De hele TU Delft-gemeenschap is welkom, van studenten tot principal investigators en van bedrijfsrelaties tot labtechnici.

21 maart 2019

TU Delft en ING starten AI for FinTech Lab

De TU Delft en ING bundelen hun kennis en expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie binnen de financiële sector in het AI for FinTech Lab (AFL). Dit maakten zij donderdag 21 maart bekend tijdens het Nederland Digitaal event in Hilversum.

14 maart 2019

Connecting history with computer sciences

Researchers from BK Bouwkunde and the Faculty of Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science at TU Delft have formed a partnership to connect Humanities and Computer Sciences. They will combine their interdisciplinary skills to connect long-term historical knowledge with cutting edge computer vision, geospatial technology, and crowd sourcing technology.