26 maart 2019

Op weg naar efficiënte en grote routinematige genoom evaluaties

In samenwerking met Prof. Kees Vuik (DIAM) hebben onderzoekers van Wageningen University & Research, Animal Breeding and Genomics (WUR-ABG) onlangs een efficiënt algoritme geïmplementeerd genaamd the deflated preconditioned conjugate gradient method.

26 maart 2019

Onderzoeksprogramma AIVD en TU Delft op gebied van digitale veiligheid van start

Naarmate onze samenleving meer digitaal vervlochten raakt, groeit ook de kwetsbaarheid voor misbruik van digitale technologie. Om ons begrip van de digitale bedreiging van onze nationale veiligheid te vergroten, alsmede die van de technische, organisatorische en institutionele manieren om hier verantwoordelijk mee om te gaan, zijn de AIVD en de TU Delft een gezamenlijk onderzoeksprogramma gestart.

22 maart 2019

Schrijf je in voor TU Delft BioDay 2019

Deze zomer komt BioDay terug om de biodiversiteit van TU Delft te laten zien. De hele TU Delft-gemeenschap is welkom, van studenten tot principal investigators en van bedrijfsrelaties tot labtechnici.

21 maart 2019

TU Delft en ING starten AI for FinTech Lab

De TU Delft en ING bundelen hun kennis en expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie binnen de financiële sector in het AI for FinTech Lab (AFL). Dit maakten zij donderdag 21 maart bekend tijdens het Nederland Digitaal event in Hilversum.

14 maart 2019

Connecting history with computer sciences

Researchers from BK Bouwkunde and the Faculty of Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science at TU Delft have formed a partnership to connect Humanities and Computer Sciences. They will combine their interdisciplinary skills to connect long-term historical knowledge with cutting edge computer vision, geospatial technology, and crowd sourcing technology.

12 maart 2019

TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.

06 maart 2019

Annoesjka Cabo nieuwe academisch directeur Teaching Academy

Annoesjka Cabo is benoemd als academisch directeur van de Teaching Academy. Ze volgt Bas Flipsen op, die in september het stokje tijdelijk van Rob Mudde had overgenomen.

28 februari 2019

LED-lampje reset op hol geslagen hart automatisch

Onderzoekers van het LUMC en de TU Delft hebben een manier gevonden om een op hol geslagen hart automatisch te resetten met een geïmplanteerd LED-lampje. In het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine beschrijven ze hoe hun bio-elektronische defibrillator werkt in het laboratorium. Het kan de eerste stap zijn naar een pijnvrije behandeling voor patiënten met boezemfibrilleren.

20 februari 2019

Else Kooi Lab verwelkomt Applied Nanolayers

Om de productiemethode van grafeen verder te ontwikkelen, wordt het Else Kooi Lab sinds kort versterkt door Applied Nanolayers (ANL), een bedrijf dat zich al jaren bezighoudt met grafeen en andere tweedimensionale materialen.

04 februari 2019

Nieuwe methode voor snel en nauwkeurig berekenen potentieel zonne-energie in steden

Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuwe methode ontwikkeld om snel en nauwkeurig het potentieel voor zonne-energie in een stedelijke omgeving te berekenen. De methode kan architecten en stedenbouwkundigen aanzienlijk helpen bij het verwerken van zonne-energietechnologie in hun ontwerpen. De bevindingen zijn maandag 4 februari gepresenteerd in Nature Energy.