16 oktober 2020

Universiteitssatelliet 12,5 jaar in heelal

Sinds april 2008 bevindt de eerste universiteitssatelliet van Nederlandse makelij zich in een baan rond de aarde. In een nieuwe aflevering van De ProfCast vertelt Chris Verhoeven over het ontstaan én de relevantie van Delfi-C3.

30 september 2020

Lucas van Vliet benoemd als decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)

16 september 2020

TU Delft lanceert tool om energieopbrengst zonnepanelen te berekenen

Het plaatsen van zonnepanelen is een van de vele manieren om de gebouwde omgeving duurzamer te maken. De investeringen die nodig zijn om de panelen aan te schaffen en te laten installeren, kunnen ervoor zorgen dat huiseigenaren, bedrijven en overheden het risico niet aandurven. Daarnaast hangt het rendement van de zonnepanelen ook af van de locatie en manier waarop ze geplaatst worden. Daarom hebben onderzoekers van de TU Delft nu een rekentool ontwikkeld die nauwkeurig kan berekenen hoe lang het duurt om de aanschaf van de panelen terug te verdienen.

04 september 2020

Game Boy forever! Met dank aan intermittent computing

Een draagbare spelcomputer waarop je eindeloos kan spelen klinkt als de nachtmerrie van iedere ouder. Maar het is geen speelgoed! Het is een wetenschappelijk instrument, ontwikkeld door onderzoekers van de TU Delft en Northwestern University (Illinois, VS) die besloten om de grenzen van batteryless intermittent computing flink op te rekken tot in het domein van plezier en interactie. Het is ook een volgende stap naar een duurzame toekomst.

29 juli 2020

TU Delft stelt 16 vacatures open voor Universitair Docenten in AI (-gerelateerd) onderzoek

De TU Delft heeft aangekondigd 16 getalenteerde onderzoekers te werven om deel uit te maken van een florerende Artificial Intelligence (AI) gemeenschap die de kruisbestuiving tussen talenten met verschillende expertise en disciplines bevordert. De functies zijn gericht op zowel AI-experts als op degenen die AI willen toepassen in hun Science, Technology, Engineering of Design vakgebied.

21 juli 2020

Do IoT Fieldlab krijgt vorm met aanleg technische infrastructuur

Het nieuwe fieldlab Do IoT (Delft on Internet of Things) krijgt de komende maanden verder vorm. Dankzij een financiële bijdrage van het programma Kansen voor West, dat wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), kan worden gestart met de aanleg van de benodigde technische infrastructuur.

18 juni 2020

Impuls health & technology onderzoek met negen nieuwe Medical Delta hoogleraren

Negen hoogleraren mogen zich nu ook ‘Medical Delta hoogleraar’ noemen. Zij ontvangen daarvoor een dubbelbenoeming bij twee of meerdere academische instellingen (TU Delft, LUMC, Universiteit Leiden, Erasmus MC, Erasmus Universiteit) die zijn aangesloten bij Medical Delta. Daarmee krijgt het health & technology onderzoek opnieuw een impuls.

16 juni 2020

Computer kweekt beste tomaten en verslaat met autonome kas professionele telers

04 juni 2020

Virtuele innerlijke stem voor ontwikkelen sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn onmisbaar in het leven, maar ze komen niet altijd aangewaaid. Er is dan ook een groot aanbod aan cursussen en zelfhelpboeken om ze te ontwikkelen. Tegenwoordig kan dat ook met digitale ondersteuning, zoals virtual reality (VR).

02 juni 2020

TU Delft lanceert eerste acht ‘TU Delft AI Labs’

Hoe kun je met behulp van artificiële intelligentie (AI) wetenschappelijke vooruitgang versnellen?