10 november 2017

Recordprestatie van in Nederland geproduceerde zonnecel van kristallijn silicium

Tijdens het nationale Nederlandse PV-congres ‘Sunday’, dat op 8 november 2017 in Bussum werd gehouden, presenteerde prof. Miro Zeman van de TU Delft een zonnecel van kristallijn silicium met een conversie-efficiëntie van 23.0%. Dat is de hoogste conversie-efficiëntie van een geheel in Nederland geproduceerde zonnecel van kristallijn silicium.

07 november 2017

CloudCuddle winnaar TedXAmsterdamWomen StartUp Award

27 oktober 2017

Save the date: lancering Delft Bioengineering Institute

Van plug and play enzymen tot biobeton en van DNA-sequencing tot biosensoren: bioengineering is een van de snelst groeiende onderzoeksvelden aan de TU Delft. Dat laat Delft Bioengineering Institute zien als het op dinsdag 27 maart 2018 officieel van start gaat.

25 oktober 2017

DESHIMA ziet first light: cartografie van de verste sterrenstelsels stap dichterbij

Het DESHIMA-instrument is een compleet nieuw type astronomisch instrument waarmee een 3D-kaart van het vroege heelal gemaakt kan worden. Begin oktober hebben Nederlandse en Japanse onderzoekers het meetinstrument gemonteerd in de ASTE-telescoop in Chili. DESHIMA heeft de afgelopen dagen voor het eerst licht gemeten, het zogenaamde ‘first light’ in vaktermen, een belangrijke mijlpaal bij het in gebruik nemen van het instrument.

23 oktober 2017

Booking.com ondersteunt vijf Delft Global Scholarships voor vrouwen in technologie

In 2018 komen er aan de TU Delft vijf Delft Global Scholarships beschikbaar voor excellente vrouwelijke studenten uit Sub-Sahara Afrika.

17 oktober 2017

Student TU Delft maakt ontwerp ‘zwermrobot’ Zebro geschikt voor serieproductie

Student Industrieel Ontwerpen Mattijs Otten van de TU Delft heeft een modulair ontwerp gemaakt dat serieproductie van de Zebro mogelijk maakt. Zebro’s zijn zespotige looprobots waarmee onderzoekers in de toekomst autonome ‘zwermen’ willen creëren. Serieproductie is daarbij een essentiële voorwaarde.

09 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

04 oktober 2017

Intreerede Stephanie Wehner (QuTech)

Stephanie Wehner (QuTech) werd eind vorig jaar door de TU Delft benoemd tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar. Deze leerstoelen zijn bedoeld om jonge wetenschappers vroegtijdig te bevorderen tot hoogleraar. Op vrijdag 6 oktober a.s. houdt ze haar intreerede in de aula.

28 september 2017

Nieuwe bestuur Christiaan Huygens en Elektrotechnische Vereeniging

In september 2017 zijn de nieuwe besturen van studieverenigingen Christiaan Huygens en Electrotechnische Vereeniging aangesteld. Beide verenigingen zetten zich dit collegejaar in voor het onderwijs en de studenten van faculteit EWI.

26 september 2017

Blockchain. Bouwen aan systeem van digitaal vertrouwen voor Nederlandse samenleving E-magazine Dutch Blockchain Coalition belicht kansen en aandachtspunten

Patiëntgegevens die veilig van het ene naar het andere ziekenhuislab gaan. Huishoudens die zelf energie gaan verhandelen. Slimme contracten die ervoor zorgen dat containers in de Rotterdamse Haven efficiënt worden vervoerd via weg, water en spoor. Het E-magazine dat de Dutch Blockchain Coalition vandaag publiceert, laat zien hoe blockchaintoepassingen onze economie en maatschappij verder vooruit kunnen helpen. Tegelijkertijd maken de diverse artikelen en interviews duidelijk dat er op technisch, maatschappelijk en juridisch niveau nog veel moet gebeuren om van blockchain een betrouwbaar en toekomstbestendig uitwisselingssysteem te maken. In het E-magazine leest u over de ambitie van de coalitie, de actie-agenda waaraan zij momenteel uitvoering geeft en use cases waarmee de coalitiepartners bezig zijn. Deskundigen uit haar achterban komen aan het woord over het belang van adequate wet- en regelgeving en een goede communicatie over de impact van blockchain op ons dagelijks leven.