11 januari 2021

DSM en TU Delft lanceren AI4B.io Lab

Koninklijke DSM en de TU Delft kondigen vandaag de oprichting aan van het Artificial Intelligence Lab for Biosciences (het AI4B.io Lab). Dit laboratorium is het eerste in zijn soort in Europa dat kunstmatige intelligentie (KI) toepast op volledige bioproductie, van de ontwikkeling van microbiële stammen tot grootschalige industriële procesoptimalisatie en planning.

06 januari 2021

Start-up Geronimo.AI schept met artificiële intelligentie orde in data

Er wachten vele gigabytes aan waardevolle satellietdata om te worden geanalyseerd maar het verwerken van deze grote hoeveelheden aan bulkgegevens tot bruikbare informatie, zoals een plattegrond met toe- of afname van vegetatie, is een uitdaging. Dat is waar de Delftse start-up Geronimo.AI een gat in de markt zag.

08 december 2020

Geheugen en processor ineen. Super-efficiënt!

Opkomende Internet of Things toepassingen – zoals gepersonaliseerde gezondheidszorg, augmented reality en kunstmatige intelligentie – vereisen dat het IoT-apparaat zélf over grote rekenkracht beschikt. Het mag alleen nauwelijks energie kosten en dat is met de huidige computerarchitecturen niet haalbaar. Onderzoekers van het MNEMOSENE-project# leverden een proof-of-concept van Computation-in-Memory architectuur met een ultralaag energieverbruik – een prestatie waarvoor professor Said Hamdioui als projectleider recent de prestigieuze European Union ECS Innovation Award 2020 kreeg uitgereikt.

03 december 2020

TU Delft stelt ‘Pro Vice Rector’ AI, Data en Digitalisering aan

Het College van Bestuur van de TU Delft heeft professor Geert-Jan Houben met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Pro Vice Rector Magnificus Artificiële Intelligentie (AI), Data en Digitalisering (PVR AI). In deze rol zal Houben leiding geven aan het TU Delft AI Initiative, en het voortouw nemen bij de regionale, nationale en internationale samenwerking rond dit thema.

23 november 2020

Photovoltatronics: slimme zonnecellen die met elkaar praten

Wanneer je op straat loopt en naar gebouwen kijkt, zie je niet dat elk stukje oppervlak z’n eigen elektriciteit genereert en opslaat.

20 november 2020

Team ZED van de TU Delft wint 4TU Impact Challenge

Team ZED heeft de Dutch 4TU Impact Challenge gewonnen en gaat naar de World Expo in Dubai.

17 november 2020

Georgios Andreadis: TU Delft Best Graduate

Vandaag, 17 november, organiseerde het Universiteitsfonds Delft de TU Delft Best Graduate Award Ceremony. De prestigieuze titel TU Delft Best Graduate 2020 ging naar ir. Georgios Andreadis (EWI).

03 november 2020

Successful international conference on the future of smart grids

The 10th edition of the IEEE PES ISGT Europe Conference, a flagship conference of IEEE Power & Energy Society, was hosted by the TU Delft this year. It was very successfully organized in a virtual fashion. Participants joined from 47 different countries, spread over five continents, with more than 30% having an affiliation outside Europe.

16 oktober 2020

Universiteitssatelliet 12,5 jaar in heelal

Sinds april 2008 bevindt de eerste universiteitssatelliet van Nederlandse makelij zich in een baan rond de aarde. In een nieuwe aflevering van De ProfCast vertelt Chris Verhoeven over het ontstaan én de relevantie van Delfi-C3.

30 september 2020

Lucas van Vliet benoemd als decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)