TU Delft
EWI | Nodes
Zoeken
EWI | Nodes
facebook
twitter
instagram
youtube
linkedin
whatsapp
whatsapp
English
Sluit menu
Sluit menu
Puzzelen met een miljoen zonnepanelen in de stad
Een miljoen zonnepanelen op de Amsterdamse daken. Hoe krijg je dat voor elkaar? Onderzoeker Maarten Verkou zocht het uit.
Autoradar voor een verhoogde verkeersveiligheid
Als het aan Cicero Vaucher ligt, zullen auto’s veranderen in met elkaar communicerende robots die de omgeving waarnemen, interpreteren en daar veilig op reageren.
Zo veel meer dan 3D-visualisatie
Elmar Eisemann en Ruben Wiersma over hoe wiskunde en computer graphics onze beleving van kunst gaan verruimen.
Inzicht in ruis – van kwantumfluctuaties tot klimaatmodellen
Mark Veraar doet onderzoek aan wiskundige modellen om de verstorende invloed van ruis op allerlei processen te verminderen.
Slim data verzamelen uit oma's huiskamer
Via een hologram praten met familie of zelf de camerabeelden kiezen van een voetbalwedstrijd van jouw favoriete club. Computerwetenschapper Pablo Cesar onderzoekt hoe we dit soort toepassingen mogelijk kunnen maken.
Zo beveiligen we het elektriciteitsnet van de toekomst
Marjan Popov werkt aan manieren om het elektriciteitsnet in de toekomst robuuster te maken.
Intermittent computing vervangt biljoenen batterijen
Nieuw systeem maakt het mogelijk dat apparaten de tijd onthouden tijdens korte stroomonderbrekingen.
Al rekenend naar een flexibel elektriciteitssysteem
Met behulp van numerieke wiskunde ontwikkelt Marieke Kootte een model waarin ze hoog- en laagspannings netwerkren aan elkaar koppelt.
Hoe slimme sensoren epilepsie kunnen voorkomen
In Delft en Rotterdam werken Wouter Serdijn en Christos Strydis samen aan een netwerk van sensoren en stimulatoren voor het lichaam.
Een samenleving na corona
Piet Van Mieghem gebruikt zijn kennis over allerlei complexe netwerken, zoals het internet of iets ingewikkelds als het brein als strijdmiddel tegen corona en werkt hij aan een exit-strategie.
Een beetje wiskunde voor het bestrijden van epidemieën
De meeste mensen houden het liefst grote afstand tot zowel wiskunde als epidemieën. Maar met een beetje van het eerste kan je juist een hoop van het tweede voorkomen. Onder begeleiding van professor Kees Vuik modelleerden twee scholieren een recente cholera uitbraak in Ghana en kijkt een bachelorstudent naar het nieuwe coronavirus.
We\Visit: beeldbellen tegen eenzaamheid
Langsgaan bij een dierbare die in levensgevaar verkeert. Normaal gesproken kan dat, maar vanwege het coronavirus is bezoek op de ic’s niet meer toegestaan. Gevolg? Een eenzaam gevecht achter gesloten deuren. In een poging die eenzaamheid te bestrijden, bedachten wetenschappers van de TU Delft We\Visit: een tool waarmee je kunt beeldbellen op afspraak. Een tool die razendsnel ontwikkeld werd, nadat het Reinier de Graaf Gasthuis de noodklok luidde.
1
2
3
4
5
6
EWI | Nodes
Zoeken