Infrastructuur

Het ESP Lab is unieke combinatie van faciliteiten: er is geen ander laboratorium waar deze onderzoeksopstellingen in één ruimte samenkomen.

Opwek, conversie en opslag van energie, grid en micro‐grid componenten, power voorzieningen voor hoog, midden en laagspanning en uitgebreide ICT faciliteiten.

Op die manier onderzoeken we onder een dak zowel de opwekking, transport, distributie als de afname van elektriciteit door huishoudens en bedrijven.

Ontdek het zelf!

Dankzij deze 360° weergave kan je zelf op onderzoek uitgaan in het ESP Lab.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.

HIGHLIGHT

Controlekamer van de toekomst

Digitalisering is een voorwaarde voor een modernisering van het elektriciteitsnet, maar tegelijkertijd stelt het deze vitale infrastructuur bloot aan cyberaanvallen. In onze ‘controlekamer van de toekomst’ vergroten we de cyberveiligheid en de veerkracht van het elektriciteitsnet.

HIGHLIGHT

Ditigale tweeling

De ‘digitale tweeling’ is een computersimulatie van het complete Nederlandse elektriciteitsnet. In deze omgeving kan naar hartenlust grote en kleine veranderingen aan het net worden getest, zonder dat iets stuk kan gaan.