09 november 2021

Supercomputer TU Delft vanaf januari beschikbaar

In de loop van januari 2022 kunnen onderzoekers, studenten en onderwijs gebruik maken van de rekenkracht van het Delft High Performance Computing Centre (DHPC) voor het oplossen en doorrekenen van complexe, maatschappelijke problemen.

29 oktober 2021

TU Delft presenteert acht Best Graduates 2021

Vandaag, 29 oktober, maakt het Universiteitsfonds Delft de acht Best Graduates 2021 van de TU Delft bekend. Elk jaar selecteren de acht faculteiten van de TU Delft hun beste afstudeerder. Op 11 november, tijdens de TU Delft Best Graduate Award Ceremony, zullen de ingenieurs ieder hun persoonlijke verhaal vertellen achter hun innovatief onderzoek en presenteren ze de resultaten van hun afstudeerscriptie. Kom je ook?

23 juni 2021

Annoesjka Cabo benoemd tot directeur onderwijs

Vanaf 15 juli 2021 is Annoesjka Cabo benoemd tot directeur onderwijs aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. Daarmee volgt zij Geert-Jan Houben op die zich als pro vice rector magnificus gaat focussen op het leiding geven aan de activiteiten van de TU Delft AI initiative.

26 april 2021

Koninklijke Onderscheiding voor wiskundige Kees Vuik

Vandaag heeft professor Kees Vuik, numeriek wiskundige, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

25 maart 2021

TU Delft realiseert supercomputer op eigen campus

TU Delft is building the Delft High-Performance Computing Centre (DHPC). This supercomputer complements existing national and cloud-based facilities, and offers academics and students greater flexibility when conducting their research. The arrival of the supercomputer is accompanied by a comprehensive training programme addressing the effective use of computing facilities.