Kaj Dreef

"Ik wilde meer te weten komen over programmeren en dit was de perfecte kans."

Keuze

Voor mijn minor wilde ik iets gaan doen wat dicht bij mijn studie Electrical Engineering zou liggen. Mijn keuze viel daarom op de minor Software Ontwerpen en Toepassen. Ik wilde meer te weten komen over programmeren en dit was de perfecte kans daarvoor.

Vakken

Tijdens mijn tijd bij Electrical Engineering heb ik wel een basis van het programmeren gekregen, hierdoor was programmeren voor mij niet compleet nieuw. De minor biedt alleen veel meer dan de paar programmeervakken, die ik bij Electrical Engineering kreeg en laat ook de verschillende kanten van de informatica zien. Vooral het vak Web & Database was erg leuk om te volgen, omdat je aan het eind ook zelf een complete website kan maken.

Project

Alles wat je leert tijdens de minor, komt uiteindelijk samen in het project. Hier moet je met een groep van 4 studenten een 3D game gaan maken. Het was geweldig om te zien hoe je met weinig ervaring een volledige 3D game kan maken in maar 3 maanden tijd. Tijdens het project ben je behoorlijk vrij om te doen wat je wilt. Hierdoor waren de eindresultaten van alle groepen heel verschillend en erg leuk om te zien en te spelen!

Toekomst

Waarschijnlijk wil ik mijn master in de richting van Computer Engineering of Embedded Systems gaan doen. Programmeren zal zeker nog in deze masteropleidingen terug komen. Ik kan dan mooi de kennis van deze minor toepassen!

Kaj Dreef
Student Electrical Engineering