Kirsten Meeuwisse

"Ik heb een super half jaar gehad, waarin ik heel veel geleerd heb."

Keuze

Voor mijn minor wilde ik graag iets technisch en echt uitdagends doen. Ik koos voor de minor Software Ontwerpen en Toepassen, omdat dit vakgebied helemaal nieuw voor mij was. Tijdens mijn bacheloropleiding Technische Bestuurskunde was dit niet aan de orde gekomen en ook op de middelbare school heb ik het keuzevak informatica niet gevolgd.

Leren programmeren

Ondanks dat ik nog nooit geprogrammeerd had, leek het mij toch erg leuk. En leuk is het zeker geworden. Ik heb een super half jaar gehad, waarin ik heel veel geleerd heb. In het begin was het wel bikkelen, omdat ik in vergelijking met de rest nog nooit eerder iets had geprogrammeerd, maar na een tijdje had ik het programmeren goed onder de knie.

Software bouwen

In deze minor leer je alle aspecten rondom het bouwen van software. Denk hierbij niet alleen aan het programmeren van codes, maar ook het maken van de graphics voor games, het gestructureerd opslaan van software en de mogelijkheden om een computer zo menselijk mogelijk te laten handelen. Hierdoor is er voor iedereen wat nieuws te leren, ook voor degene die al meer ervaring hebben op het programmeergebied.

Eigen 3D game gebouwd!

Het hoogtepunt van de minor was het project waarin je je eigen 3D game moest bouwen. Na drie maanden hard werken, heb ik samen met mijn groepje een eigen computerspel ontwikkeld; echt gaaf!

Kirsten Meeuwisse
Studente Technische Bestuurskunde