Pim Otte

"Ik heb genoten van het samenwerken met andere disciplines."

Keuze

Programmeren vond ik al heel leuk, daarom was mijn keuze voor de minor Software Ontwerpen en Toepassen vrij voor de hand liggend. Tijdens mijn studie Technische Wiskunde heb het vak Inleiding Programmeren al gehad. Dit vak heb ik vervangen door het vak Software Engineering. Ik wilde graag een aantal informatica onderdelen waar ik al een beetje van wist echt goed onder de knie krijgen.

Leerzaam

Ik heb in deze minor een stuk meer geleerd van een aantal zaken waar ik wel eens van had gehoord en in Software Engineering heb ik geleerd hoe je een degelijk stuk code ontwerpt en schrijft. Verder heb ik erg genoten van het samenwerken met andere disciplines tijdens het eindproject zelf.

Eigen 3D game maken

Het leuke van deze minor is, dat je kennis maakt met een aantal vakgebieden die uiteindelijk een samenhangend geheel vormen bij het eindproject: je eigen 3D game maken. Bij Computer Graphics leer je hoe het weergeven werkt, bij Computational Intelligence kan je slimme vijanden voor het spel bouwen en bij Web- en Database Technologie leer je hoe je een database maakt voor het opslaan van scores en levels.

Een aanrader

Van alles wat ik heb geleerd, verwacht ik zeker dat er nog het een en ander terugkomt in de rest van mijn carrière. Een aanrader voor iedereen met een interesse in programmeren!

Pim Otte
Student Technische Wiskunde