Wij zijn Energy Switch Zuid-Holland

Energy Switch is de verbindende schakel tussen bedrijven, opleidingsinstituten en overheid. Een gemeenschappelijke inspanning en verantwoordelijkheid om professionals en toekomstige medewerkers klaar te stomen voor een baan in de energietransitie. Deze menskracht is keihard nodig om de energietransitie in Zuid-Holland te realiseren. We helpen professionals (werkenden, werkzoekenden)en studenten –  bij de keuze van de volgende stap in hun loopbaan. Om dit te verwezenlijken werken bedrijven en opleiders samen om ervoor te zorgen dat de benodigde kennis en vaardigheden worden aangeboden. Op deze manier werken we samen om de energietransitie in onze regio te versnellen.  

Missie

Wij ondersteunen mensen in hun loopbaanontwikkeling en mobiliteit. Door het aanbieden van kennis, vaardigheden, ervaring en ondernemerschap willen wij op grote schaal professionals stimuleren en faciliteren om de overstap te maken naar hun (volgende) baan in de energietransitie.

Of u deel uit maakt van een organisatie die geïnteresseerd is om bij te dragen in de ontwikkeling van een training, een professional die of een bedrijf dat op zoek is naar de juiste opleiding – Energy Switch geeft u de mogelijkheid om betrokken te zijn en bij te dragen aan de energietransitie in Zuid-Holland.

Voor wie

Energy Switch geeft inzicht in het aanbod van opleidingen en trainingen voor practisch opgeleide professionals tot systeem ontwerpers en managers. Voor iedereen die zijn of haar kennis en skills wil opbouwen, uitbreiden of aanvullen om een nieuwe baan in de energietransitie sector te kunnen vervullen.

Maar we zijn er ook voor professionals die denken ‘ik weet nog niet genoeg’; ‘ik heb dit nog nooit gedaan’ of ‘Is dit wel wat voor mij?’. In het aanbod vind je verschillende mogelijkheden om je te helpen een persoonlijk ontwikkelingstraject te starten om je te ontwikkelen of om te scholen tot de energietransitie professional van morgen.  

Ook bedrijven die opleiding zoeken voor hun medewerkers kunnen terecht bij Energy Switch. In het aanbod zijn reguliere opleidingen opgenomen maar misschien is hun vraag zo specifiek dat er kennis en opleiding moet worden ontwikkeld bijvoorbeeld in samenwerking met fieldlabs of learning communities. 

Partners

De partners die Energy Switch Zuid-Holland mogelijk maken zijn divers. Het zijn opleidingsinstellingen en instituten, overheden, bedrijven en bedrijfsverenigingen. Ieder van hen houdt zich bezig met een of meerdere elementen van de complexe keten van de energietransitie.

Een 20 tal organisaties hebben zich al aangesloten bij Energy Switch Zuid-Holland. Als uw organisatie belangstelling heeft en wil verkennen wat Energy Switch voor u kan betekenen, neem dan contact op met Jacqueline van Krieken, project coordinator van Energy Switch.

Voor meer informatie over de partners kan u de websites bezoeken door op de logo’s te klikken.

/* */