Nieuws

229 resultaten

31 oktober 2019

Kunstmatige celdeling stap dichterbij

Onderzoekers van de TU Delft zijn erin geslaagd om een biologisch mechanisme dat essentieel is voor de celdeling in bacteriën na te bouwen in het lab. Het onderzoek is een belangrijke stap binnen een groter, ambitieus project met als uiteindelijke doel: een volledig door de mens gebouwde cel die zichzelf in stand kan houden en zich kan delen. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in Nature Communications.

15 oktober 2019

Een vlezige truc: plantaardige misleiding voor een goed doel

Het eten van vlees zit diepgeworteld in gewoonten, status, cultuur, en identiteit, dus het is lastig om onze vleesconsumptie te verminderen. Wat nou als we de alomtegenwoordigheid van vlees in onze maaltijden niet zien als een probleem, maar juist als de sleutel tot de oplossing? Door gewoon wat trucjes te gebruiken die nu al overal om ons heen zijn. Charlotte de Wit, recent afgestudeerde student Industrial Design Engineering bij TU Delft, ging deze uitdaging aan.

03 oktober 2019

Out of the Blue #7: We Should Think Into the Box - Sicco Santema

If you’re interested in how a sustainable design professor got mixed up in a global-scale lawsuit between tech giants Samsung and Apple, this is for you. Want to know why innovating is so hard, and why there is no campus radio in Delft? Join our very own Ianus Keller, Teacher of Practice at Industrial Design Engineering, and listen to the stories of our designers, researchers and teachers. In #7, in the middle of Departure Hall 3 of Schiphol Amsterdam Airport, Ianus talks with Sicco Santema about why failure is good, and if travelling is the new smoking.

13 augustus 2019

Studententeam TU Delft laat dwarslaesiepatiënten opzij stappen

Op 13 augustus presenteerde Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, het vierde prototype van een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie.

16 juli 2019

Veni’s voor twaalf Delftse wetenschappers

De NWO heeft deze week aan twaalf Delftse wetenschappers de Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend.