296 resultaten

Update DIMI after Hurricane Harvey

Students exchange workshop and seminar on the Ghana Volta Delta

28 juni 2018

Summer Student Volunteers Wanted: Multidisciplinary HumTechLab for Rohingya crisis

14 juni 2018

DIMI on Tour: Integrated design in… Urban Infrastructures – Subsurface

Fransje Hooimeijer organized a DIMI on Tour Urban Infrastructures – Subsurface.

07 juni 2018

4TU Resilience Engineering Centrum officieel van start

Grote energiestoringen of zware stormen maken duidelijk hoe kwetsbaar onze infrastructuur is. De vier technische universiteiten van Nederland (Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit en Research) bundelen hun krachten op het gebied van Resilience Engineering. Vandaag zijn de plannen van het centrum toegelicht tijdens een internationaal event in Rotterdam.

31 mei 2018

Geen grotere schades in Europa door overstromingen in de afgelopen 150 jaar

Men voorspelt in het algemeen dat door het opwarmende klimaat extreme hydrologische gebeurtenissen in Europa vaker zullen voorkomen en meer schade zullen aanrichten. Onderzoekers van de TU Delft en Rice University (Houston) hebben nu echter aangetoond dat in de afgelopen 150 jaar, na correctie voor economische en demografische veranderingen, financiële verliezen en dodelijke slachtoffers door overstromingen niet zijn toegenomen. Ze publiceren hun bevindingen in Nature Communications.

26 maart 2018

2018 Airports & Humanitarian Aid workshop

Very interesting workshop on Airports & Humanitarian Aid, in which more than 30 participants from humanitarian organizations, aviation & industry as well as academia discussed some very interesting topics.

19 maart 2018

Prestigious invitation for TPM’s Marjolijn Haasnoot

Marjolijn Haasnoot of TPM Policy Analysis and Deltares will acts as lead-author in the Sixth IPCC Assessment cycle.

13 maart 2018

Succesvolle Masterclass Energietransitie

Op vrijdag 9 maart jl. is er een zeer succesvolle masterclass energietransitie georganiseerd binnen de ontwerpstudie “Stad van de Toekomst” over de grote opgave van de energietransitie voor nieuwe vormen van energiewinning, minder en ander gebruik van energie en over de impact die dit heeft op de (gebouwde) omgeving.

22 februari 2018

Horizon2020-subsidie voor onderzoek naar vliegtuigonderhoud

Onderzoekers van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek dr. Santos, dr. Zarouchas, dr. ir. Verhagen en dr. Mitici hebben in het kader van Horizon2020 een subsidie van 6,8 miljoen euro ontvangen voor hun voorstel voor het ontwikkelen van een geïntegreerd systeem voor het management van vlootonderhoud bij vliegtuigen.