‘Aantal digitale spin-offs groeit snel’

De TU Delft investeert via Delft Enterprises (DE) in spin-offs op basis van kennis en technologie die is ontwikkeld aan de universiteit. DE heeft momenteel 4 bedrijven in het portfolio die zich volledig toeleggen op AI, vertelt investment Director Ronald Gelderblom.

“Digitalisatie is momenteel de hardst groeiende categorie in ons portfolio en we verwachten dat deze ontwikkeling zich doorzet. Ook spin-offs op basis van hardware hebben vaak een digitale component.

De TU Delft investeert momenteel in 24 AI-labs en we verwachten dat veel kennis uit deze labs zich ook goed leent voor spin-offs. Daarom hebben we samen met het Delft Centre for Entrepreneurship het TechScout programma ontwikkeld, dat zich richt op technologie op het vlak van AI, data en cybersecurity en als doel heeft om spin-offs te creëren.

De uitdaging bij AI-bedrijven is het vinden van de juiste balans tussen maatwerk en schaalbaarheid. Delft Enterprises investeert in de specialisatie van haar investment managers om spin-offs zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.”

/* */