TU Delft Pioneering Tech is h├ęt online platform voor disruptors & decision makers. Met nieuws, analyses en inzichten laten we zien wat nodig is om radicale innovatie te versnellen rondom sleuteltechnologie├źn en impact te maken voor een betere samenleving.

Pioneering Tech Podcast

Anic van Damme gaat langs bij wetenschappers en tech start-ups om te ontdekken wat er nodig is om radicale innovatie te versnellen. Dat doet ze iedere aflevering samen met een bestuurder of politicus als co-host.

Beluister nu alle afleveringen in je favoriete podcast-app!

Van Spotify tot Apple Podcasts, onderweg of gewoon thuis. Luister nu naar de Pioneering Tech Podcast waar en wanneer jij wilt!

Of bijvoorbeeld via Springcast, Apple Podcasts, Google Podcasts, JukeDeezer of Podimo


Aflevering 1: Elektrolysetechnologie uitrollen voor heel Nederland

Een batterij die ook waterstof maakt: Anic van Damme gaat langs bij TU Delft hoogleraar Fokko Mulder en Mattijs Slee van Battolyser Systems om de battolysertechniek te bekijken. Deze innovatieve technologie is door Fokko Mulder uitgevonden op de TU Delft en wordt nu commercieel ontwikkeld door Battolyser Systems. Het combineert batterij- en elektrolysetechnologie om duurzame energie op te slaan en vrij te geven, waardoor het een belangrijke rol gaat spelen in de energietransitie.

Co-host Petra de Groene, Directeur Economie en Duurzaam vertelt hoe deze technologie een belangrijke bijdrage aan levert aan de doelstelling om Rotterdam in 2050 volledig klimaatneutraal te krijgen en welke rol overheden en beleidsmakers kunnen spelen om dit soort innovaties te versnellen.

Gasten:

  • Fokko Mulder, Full Professor Materials for integrated energy systems
  • Mattijs Slee, CEO Battolyser Systems
  • Petra de Groene, directeur Economie en Duurzaam van de gemeente Rotterdam

 

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.