06 september 2018

IO-studenten winnen James Dyson Award met diagnose-apparaat malaria

Studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen hebben de Excelscope 2.0 ontwikkeld; een smartphone-aangedreven product dat malaria kan diagnosticeren zonder het gebruik van dure microscopen en medisch professionals. Dit verlicht de werkdruk in ontwikkelingslanden, terwijl het de nauwkeurigheid verhoogt en de kosten van diagnose verlaagt.

05 september 2018

Elvin Karana wint € 2500 voor bioengineering-project

Delft Bioengineering instituut heeft € 2500 toegewezen aan Elvin Karana (faculteit IO) en Marie-Eve Aubin-Tam (TNW-afdeling Bionanoscience) voor een afstudeerproject gericht op designtoepassingen voor biomateriaal. De samenwerking ontstond tijdens BioDate 2018: een netwerkbijeenkomst voor Principal Investigators met interesse in bioengineering. Elvin en Marie-Eve zijn op zoek naar een IO-student die hun project kan uitvoeren.

11 juli 2018

Drie ‘Best Paper Awards’ voor IO-bijdragen aan de Design Research Society 2018-conferentie

Drie conferentiebijdragen door IO-onderzoekers hebben een ‘Best Paper Award’ ontvangen vanuit de Design Research Society-conferentie. De papers richten zich op de volgende vragen: Hoe zouden ontwerpers digitale data kunnen gebruiken om de wereld te begrijpen in de fuzzy front-end? Hoe kunnen ontwerpers gedrag sturen, terwijl ze tegelijkertijd ruimte bieden voor toe-eigening door eindgebruikers? Hoe kan het stimuleren van een persoonlijke notie van goed ontwerp een design-driven-innovatieproject beïnvloeden?