15 oktober 2019

Een vlezige truc: plantaardige misleiding voor een goed doel

Het eten van vlees zit diepgeworteld in gewoonten, status, cultuur, en identiteit, dus het is lastig om onze vleesconsumptie te verminderen. Wat nou als we de alomtegenwoordigheid van vlees in onze maaltijden niet zien als een probleem, maar juist als de sleutel tot de oplossing? Door gewoon wat trucjes te gebruiken die nu al overal om ons heen zijn. Charlotte de Wit, recent afgestudeerde student Industrial Design Engineering bij TU Delft, ging deze uitdaging aan.

14 oktober 2019

De kracht van bewuste keuzes

IO-onderzoeker Marina Bos-de Vos roept creatieve professionals op om bewustere keuzes te maken op bedrijfsmatig vlak: “Dan hebben al die oplossingen, al die gebruiksvriendelijke ontwerpen en duurzame gebouwen, een nóg grotere positieve impact.”

12 oktober 2019

De kracht van bewuste keuzes

“Ik geloof dat dit uiteindelijk verschil kan maken in ons dagelijks leven.” De ogen van Marina Bos-de Vos, onderzoeker aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft, beginnen te schitteren wanneer ze vertelt over haar onderzoek. “Creativiteit kan een enorme maatschappelijke impact hebben. Maar creatieve professionals verliezen nog te vaak zichzelf uit het oog. Als zij bewustere keuzes gaan maken op bedrijfsmatig vlak, bouwen ze een sterkere positie op. Dan hebben al die oplossingen, al die gebruiksvriendelijke ontwerpen en duurzame gebouwen, een nóg grotere positieve impact.”