Archief

570 resultaten
rss
17 september 2017

Studenten uit Delft en Amsterdam winnen fietswedstrijd in Amerika met nieuw Nederlands snelheidsrecord

13 september 2017

Pieter Desmet en Steven Fokkinga ‘tafelwetenschappers’ tijdens Avond van Wetenschap en Maatschappij

Hoogleraar ‘Design for Experience’ Pieter de Smet van de faculteit IO is op 9 oktober één van de ‘tafelwetenschappers’ tijdens de Avond van Wetenschap en Maatschappij in de Ridderzaal in Den Haag.

06 september 2017

ICED 2019 – ‘Responsible Design for our Future’ op IO

Tijdens de International Conference on Engineering Design conferentie (ICED17), die op 21-25 augustus in Vancouver (Canada) werd gehouden, hebben prof. dr. Petra Badke-Schaub en dr. ir. Maaike Kleinsmann van de faculteit IO (TU Delft) bekendgemaakt dat ICED19 op de faculteit IO georganiseerd zal worden.

06 september 2017

Willemijn Elkhuizen en 3D-scanner in ‘Het geheim van de Meester’ - AVROTROS

Op 5 en 6 september zond omroep AVROTROS een tweeluik uit over de reconstructie van het schilderij ‘Stilleven met Akkerbloemen en rozen’ van Vincent van Gogh. In deze aflevering van het programma ‘Het geheim van de Meester’, zijn Willemijn Elkhuizen en de 3D-scanner van de faculteit IO kort te zien. Bekijk de uitzending.

01 september 2017

Studenten TU Delft zetten eerste stappen met nieuw exoskelet voor dwarslaesiepatiënt

Op donderdag 31 augustus heeft Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, de eerste stappen gezet met hun nieuwe exoskelet; de MARCH II.

30 augustus 2017

Webcast met Giulia Calabretta bij DMI

Het internationale lidmaatschapsorganisatie Design Management Institute (DMI) publiceerde op 23 augustus een webcast met universitair docent Giulia Calabretta van de faculteit IO op hun website. Haar onderwerp: ‘Strategic design: eight essential practices every strategic designer must master’.

30 augustus 2017

IO-onderzoekers optimaliseren op botweefsel geïnspireerde interne structuren voor 3D-printen

Om realistische, bot-achtige poreuze structuren te kunnen genereren met de 3D-printer, ontwikkelde dr. Jun Wu en collega-onderzoekers bepaalde algoritmen (in maart dit jaar gepubliceerd). De onderzoeksgroep heeft deze algoritmen nu verbeterd, met als gevolg dat de te printen structuren sterker en lichter kunnen worden.

14 augustus 2017

Hightech ligfiets studenten Delft en Amsterdam na testrit op snelweg klaar voor recordpoging

Op zondagochtend 13 augustus fietsten Aniek Rooderkerken en voormalig profwielrenster Iris Slappendel met meer dan 80 km/u over de A270 bij Helmond. Dit deden ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam. In september hopen ze in de Nevadawoestijn het vrouwelijk wereldsnelheidsrecord fietsen te verbreken.

13 juli 2017

MAYHT ontvangt startkapitaal voor nieuwe luidsprekertechnologie

Het bedrijf MAYHT, een hightech spin-off van de TU Delft, ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ. Dit werd bekendgemaakt door Ena Voûte, decaan faculteit Industrieel Ontwerpen. Een van de oprichters van MAYHT is IO-alumnus Matthias Scheek.

12 juli 2017

Advanced Manufacturing Group van IO en CrossGuard verlengen samenwerking met NWO-subsidie

Beter beschermende veiligheidshandschoenen worden binnenkort realiteit dankzij het onderzoek- en ontwikkelingswerk van CrossGuard, een high-tech start-upbedrijf. Crossguard is onder andere opgericht door IO-alumnus Maarten Kamphuis.

12 juli 2017

NWO KIEM-financiering voor project ‘Scanning for Syria’

Het project Scanning for Syria, dat onder andere werd opgericht door IO-onderzoeker Jouke Verlinden, heeft een NWO KIEM-financiering ontvangen.

11 juli 2017

Best paper award voor Doris Aschenbrenner en Jouke Verlinden

Visiting researcher Doris Aschenbrenner en IO-onderzoeker Jouke Verlinden hebben een best paper award gewonnen voor de ASME 2017 IDETC/CIE-conferentie (6-9 augustus, Cleveland, Ohio, VS). Het artikel betreft een grote studie naar de effectiviteit van samenwerken op afstand via Augmented Reality versus andere technieken (webcam, VR).

29 juni 2017

Excelscope wint Medical Delta Young Talent Award 2017

Het project Excelscope: Smart Malaria Diagnostics for Low Resource Settings won dinsdag 27 juni de Medical Delta Young Talent Award 2017. Onder andere DFI-afstudeerder Julia Stoevelaar van de faculteit IO maakt deel uit van het team.

28 juni 2017

International Research Collaboration Award van de Universiteit van Sydney

Dr. Anna Pohlmeyer, universitair docent aan de faculteit IO en codirecteur van het Delft Institute of Positive Design, heeft een International Research Collaboration Award van de Universiteit van Sydney ontvangen voor een onderzoeksproject over ontwerp voor welzijn, dat ze samen met prof. Rafael Calvo uitvoerde.

28 juni 2017

Nieuw op Discover Design

Prof. Gerd Kortuem: ‘Voor mij draait Internet of Things om het waardevol maken van data’. Lees zijn verhaal.

21 juni 2017

Vier IO-alumni in ‘Duurzame Jonge 100’

Vier IO-alumni staan in de lijst ‘Duurzame Jonge 100 (DJ100) van 2017’; een overzicht van de 100 meest inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid.

16 juni 2017

In Memoriam – Ootje Oxenaar

Met droefheid delen wij mede dat op 14 juni 2017 emeritus hoogleraar Ootje (Robert) Oxenaar is overleden. Ootje’s uitvaart heeft op zondag 18 juni in besloten kring plaats gevonden in de USA.

08 juni 2017

Nieuw op Discover Design: Pieter Desmet ontwerpt voor positieve stemmingen

Alle goed bedoelde ideeën ten spijt: hoe ontwerp onze stemming beïnvloedt, is wetenschappelijk gezien een groot raadsel. En dat terwijl onze stemming grote invloed heeft op onze gezondheid. Met een Vici-financiering van NWO gaat prof. Pieter Desmet van de faculteit IO het ontwerpen voor positieve stemming nu van een solide theoretische basis voorzien.

08 juni 2017

Jeroen Tas opent Exceed! ‘17

Op woensdag 7 juni opende Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer en Member Executive Committee of Royal Philips de tentoonstelling Exceed! ’17. Na de opening hield Tas een lunchlezing in de IDE Arena. Het programmaboek van Exceed! ‘ 17 met alle 25 projecten is nu te downloaden.

31 mei 2017

Scoozy presenteert eerste officiële prototype scootmobiel

De Delftse start-up Scoozy heeft tijdens het Let’s Go evenement van Rotterdam Mobility Lab op 31 mei haar officiële prototype scootmobiel gelanceerd. Scoozy zit vol met kennis en kunde van IO.

31 mei 2017

IO-onderzoeksprojecten op TU Delft Research Exhibition

Onderzoekers van de faculteit IO zijn komende week volop vertegenwoordigd op de TU Delft Research Exhibition. Deze tentoonstelling op de campus vindt plaats op 6, 7 en 8 juni en is de grootste onderzoekstentoonstelling in Nederland.

31 mei 2017

IO-alumni in Helden van de Wildernis´

Alexandra Vosmaer en Dirk-Jan Oudshoorn, beiden IO-alumni, zijn te zien in de tv-serie Helden van de Wildernis met presentator Art Roijakkers. Zij vertellen over hun strijd om het bos én de orang-oetans in Indonesië een toekomst te geven. Voor een van de stichtingen waarvoor zij werken, Masarang, hebben meerdere IO-studenten gewerkt, tijdens hun Joint Master Project van IO.

31 mei 2017

PhD-kandidaat Jan Konietzko wint beste paper award

PhD-kandidaat Jan Konietzko van de faculteit IO heeft op de Spring Servitization Conference 2017 in Luzern (Zwitserland) een award gewonnen voor ‘the best paper bridging theory and practice’. Het artikel heeft de titel ‘Ecosystem servitization – Looking at nature as a service business’.

31 mei 2017

IO-medewerkers leveren bijdrage aan boek over duurzaam productontwerp

Onlangs verscheen het Routledge Handbook of Sustainable Product Design. Het boek is geschreven door ontwerpers voor ontwerpers, onder redactie van Jonathan Chapman. Meerdere medewerkers van de faculteit IO hebben hier een bijdrage aan geleverd.

31 mei 2017

Tom Dumoulin wint Giro d’Italia in aerodynamisch pak mede ontwikkeld door TU Delft

Zondag 28 mei won wielrenner Tom Dumoulin de Giro d’Italia. Hij droeg het aerodynamische pak wat mede ontwikkeld is door de TU Delft. Dr. Jouke Verlinden van de faculteit IO heeft hier ook een bijdrage aan geleverd. Hij printte de 3D-mannequin van Tom Dumoulin, zodat de wielrenner zelf niet telkens naar de windtunnel hoefde om het nieuwe pak te testen.

31 mei 2017

Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips, opent Exceed! ’17

Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer en Member Executive Committe of Royal Philips, opent op woensdag 7 juni vanaf 12:45 uur de tentoonstelling Exceed! ´17 in de centrale hal van de faculteit IO. Aansluitend (vanaf ca. 13:00 uur) geeft Jeroen een lunchlezing in de IDE Arena.

30 mei 2017

Eight VIDI grants for TU Delft

NWO has awarded 8 experienced researchers from TU Delft with a VIDI grant worth 800,000 euros. The grant enables them to develop their own innovative line of research and set up their own research group.

17 mei 2017

IO-alumni-event op donderdag 8 juni

Tijdens het International Festival of Technology (IFoT) vindt de TU Delft Research Exhibition plaats. Op donderdag 8 juni is deze speciaal voor TU Delft-alumni geopend. IO alumni zijn die dag vanaf 17:00 uur van harte welkom op de faculteit IO.

10 mei 2017

Faculteit IO verwelkomt nieuwe visiting professors

De faculteit IO verwelkomt de visiting professors voor Design United voor dit jaar. Design United heeft Iskander Smit, Sander Stomph en Joris van Tubergen uitgenodigd om mee te werken aan een aantal onderzoeksprojecten en het netwerk van de TU Delft te vergroten. Dit om een brug te slaan tussen de academische wereld en het bedrijfsleven.

10 mei 2017

Treintoilet en ‘lady p’ in Cube design museum

Van 18 mei tot en met 19 november houdt het Cube design museum in Kerkrade de tentoonstelling ‘Everything You Want To Know About Toilets, But Were Afraid to Ask’. Er zijn twee ontwerpen van PhD-kandidaat Marian Loth (faculteit IO) te zien: de lady p - een urinoir voor vrouwen - en een mock- up van het nieuwe treintoilet.

10 mei 2017

Slaaprobot Somnox wint publieksprijs Philips Innovation Award 2017

De start-up Somnox won maandag 8 mei de publieksprijs van de Philips Innovation Award 2017. Somnox is een ademende knuffelrobot tegen slaapproblemen. De start-up is opgericht door vier studenten van de TU Delft, onder wie IO-student Julian Jagtenberg.

03 mei 2017

Deadline ‘call for workshopvoorstellen’ DeSForM-conferentie verlengd

De deadline voor workshopvoorstellen voor de DeSForM 2017 conferentie, die van 17 t/m 20 oktober in Delft en Eindhoven plaatsvindt, is verlengd. De nieuwe deadline is 26 mei.

03 mei 2017

Honderd Samsonite-koffers en veel media-aandacht voor PASSME-onderzoekers

Vrijdag 5 mei levert kofferfabrikant Samsonite honderd koffers aan het PASSME-onderzoeksteam van IO. De onderzoekers gaan met deze koffers experimenten uitvoeren in de Boeing-vliegtuigromp op de campus.

25 april 2017

175 veelbelovende Delftse vindingen en onderzoeksprojecten centraal tijdens TU Delft Research Exhibition

Maar liefst 175 interactieve onderzoekspresentaties zijn te zien op 6, 7 en 8 juni op de campus...

24 april 2017

Onderzoekers TU Delft verbeteren reiservaring op Schiphol

Vanwege de Meivakantie was het afgelopen dagen extreem druk op Schiphol. Maar dat kan in de toekomst allemaal veranderen dankzij PASSME, een Europees onderzoeksproject met 12 kennispartners waarover de TU Delft de coördinatie heeft. Hoogleraar Sicco Santema van de faculteit Industrieel Ontwerpen vertelde erover in het NOS-journaal van 22 april.