23 resultaten

27 november 2019

Jeroen van Erp op Stadsradio Delft

IO-hoogleraar Jeroen van Erp werd op 27 november uitgenodigd door Stadsradio Delft om te praten over de Designed for our Future jubileumtentoonstelling. Hij sprak over de impact van afstudeerprojecten op het voorspellen van toekomstige ontwikkelingen, en waarom hij gelooft dat IO de Champions League of design is.

27 november 2019

Excelscope te zien bij CNN tijdens Dubai Design Week

Deze week maakte CNN een uitzending over de Global Grad-show van de Dubai Design Week. Excelscope 2.0, het malaria-diagnoseproject waarin de faculteiten IO (via J.C. Diehl) en 3mE van de TU Delft samenwerken, was hierin ook te zien

23 oktober 2019

Media-aandacht voor meer beenruimte in vliegtuig en Flying-V

Op vrijdag 18 oktober was IO-professor Peter Vink te zien bij De Wereld Draait Door over een betere indeling van de vliegtuigcabine en meer beenruimte, ontwikkeld voor de Flying-V. Peter R. de Vries, gast tijdens het programma, uitte onlangs zijn ongenoegen over te weinig beenruimte in het vliegtuig. Hij was onder de indruk: “Ik denk dat meneer Vink de Nobelprijs verdient.” Ook Flying V IO-onderzoeker Thomas Rotte was op tv te zien. In EditieNL vertelde hij over meer beenruimte en slaapplekken in het vliegtuig.

19 september 2019

Jasper van Kuijk in De Monitor over ICT in de zorg

Jasper van Kuijk van de faculteit IO werd geïnterviewd in onze faculteit voor het tv-programma 'De Monitor' van de NPO. In deze documentaire waarin maatschappelijke kwesties worden onderzocht, geeft Jasper zijn visie op de slechte bruikbaarheid van elektronische patiëntendossiers in de Nederlandse gezondheidszorg. Jasper wordt geïnterviewd vanaf 10 minuten.

11 september 2019

Jasper van Kuijk in NPO-aflevering TMI: "Aandacht"

Een nieuwe NPO-serie onderzoekt de ontwerp- en psychologische technieken die bedrijven gebruiken om onze informatie aan te trekken. In deze editie geeft Jasper van Kuijk van de faculteit IO commentaar op McDonald's recente acceptatie van de kleur groen in de branding, de trucs die Booking.com gebruikt om onze hotelreserveringen veilig te stellen en hoe moeilijk het is om je uit te schrijven voor de Nationale Postcode Loterij.

11 juli 2019

IO-studenten upcyclen kerosinelampen

Heb je ooit van het woord karabai gehoord? Het is Swahili voor een kerosinelamp. Deze lampen worden veel gebruikt in Tanzania, bijvoorbeeld tijdens het vissen in de nacht, maar zijn problematisch vanwege het explosieve karakter van kerosine en het schadelijke gas dat het afgeeft.

10 juli 2019

Project van Elif Özcan-Vieira in de New York Times

Met haar project voor het bestrijden van lawaai en alarmmoeheid in ziekenhuizen, trok Elif Özcan-Vieira de aandacht van de New York Times. Ze werd geïnterviewd over haar onderzoek met het Critical Alarms Lab.

26 juni 2019

Paintrobot 'Bob Rob'

Kan een schilderij als 'kunst' worden beschouwd als het is gebouwd door kunstmatige intelligentie en geschilderd door een robot? Paintrobot ‘Bob Rob’ stelde deze vraag tijdens een Duitse kunsttentoonstelling die onlangs plaatsvond. Met een van de Universal Robots-manipulators van de Applied Labs heeft een multidisciplinair team een systeem opgezet dat in staat is sensorische informatie te gebruiken, een schilderij te berekenen en het in verschillende kleuren te schilderen.

26 juni 2019

IO-student BestGraduate 2019

Student Marco van der Woude, die bij de faculteit IO (TU Delft) de master Strategic Product Design volgt, is winnaar geworden van BestGraduates, dat samenwerkt met de top van de werkgevers in Nederland. Hij ontving hiervoor de prijs van € 10.000 en een eervolle vermelding en aandacht van het Nederlandse bedrijfsleven. Lees het artikel.

19 juni 2019

Elvin Karana over ‘bio-based material experiences’

De ontwerpwereld heeft behoefte aan nieuwe materialen die aansluiten bij de urgentie voor duurzaamheid. Vraagstukken als klimaatverandering, plastic afval en schadelijke materialen vereisen dat we nieuwe wegen verkennen en nieuwe methoden ontwikkelen.