9 resultaten
29 november 2018

Paul Hekkert in Voor de Vorm op NPO2

In het NPO2-programma ‘Voor de Vorm’ onderzoekt ontwerpster Christien Meinderstma de vorm van alledaagse gebruikersvoorwerpen. Deze uitzending gaat het over de mobiele telefoon en hiervoor heeft IO’s Paul Hekkert een bijdrage geleverd.

28 november 2018

Elmer van Grondelle bij BNR Nieuwsradio’s Big Five

De rol van de auto verandert, en dus verandert ook het ontwerp ingrijpend. In het radioprogramma BNR's Big Five van de Auto vertelt Elmer van Grondelle, auto-ontwerper en docent Advanced Automotive Design van de faculteit Industrieel Ontwerpen, hoe de auto op de tekentafel begint. Presentator van het programma is Roelof Hemmen. Luister het hier terug.

09 augustus 2018

Designoplossingen voor de drukste dag van Schiphol

IO-onderzoekers Suzanne Hiemstra-van Mastrigt en Sicco Santema, aangesloten bij het Europese PASSME-project, werden door Omroep MAX en BNR Nieuwsradio uitgenodigd om te vertellen over hun inspanningen om de ongewenste reistijd van passagiers te verminderen.

11 juli 2018

Mezzo biedt familietool MyFutures aan

De landelijke vereniging voor mantelzorg Mezzo is eind vorige week gestart met het aanbieden van één van de uitkomsten van het MyFutures-onderzoeksproject: het Familie Praatpakket. Dit pakket werd ontwikkeld door onderzoekers van IO en Design Academy Eindhoven en ontwerpbureau Muzus, zorgorganisaties en gemeentes. “Een gesprek over de toekomst voelt altijd te vroeg, totdat het te laat is.”

30 mei 2018

PASSME Showcase Event in de media

Dinsdag 29 mei vond op luchthaven Schiphol het PASSME Showcase Event plaats, georganiseerd vanwege de afronding van PASSME na drie jaar onderzoek. Onder andere onderzoekers van de faculteit IO (TU Delft) werken mee aan dit project. Naar aanleiding van de bevindingen en aanbevelingen was er veel aandacht van de media.

28 maart 2018

TU Delft koploper in innovatief onderwijs volgens benchmark MIT

De TU Delft is een van de thought leaders in innovatief onderwijs volgens het rapport van MIT, ondermeer vanwege het open en online onderwijs, en de ambitieuze, succesvolle studentenprojecten.

25 oktober 2017

Sylvia Pont maakt Klaas onzichtbaar

In het tv-programma Klaas Kan Alles van de NPO, gaat Klaas op bezoek bij Sylvia Pont van de faculteit IO (TU Delft). Sylvia doet onderzoek naar hoe wij waarnemen. Ook het onzichtbaar maken van objecten hoort daarbij. Door te spelen met verschillende lenzen kan ze een stukje van Klaas onzichtbaar maken. Ook onthult ze de techniek achter de eeuwenoude goochelaarstruc de 'Pepper's ghost truc'. Bekijk de uitzending terug.

04 oktober 2017

Veel media-aandacht voor symposium Gebruiksgericht OV-betalen

Op donderdag 28 september vond op de faculteit IO het symposium Gebruiksgericht OV-betalen plaats. Onder leiding van universitair docent Jasper van Kuijk van IO werden zes verbetervoorstellen voor gebruiksvriendelijker en daarmee aantrekkelijker OV-betalen in Nederland gepresenteerd. Veel media schonken hier aandacht aan.

06 september 2017

Willemijn Elkhuizen en 3D-scanner in ‘Het geheim van de Meester’ - AVROTROS

Op 5 en 6 september zond omroep AVROTROS een tweeluik uit over de reconstructie van het schilderij ‘Stilleven met Akkerbloemen en rozen’ van Vincent van Gogh. In deze aflevering van het programma ‘Het geheim van de Meester’, zijn Willemijn Elkhuizen en de 3D-scanner van de faculteit IO kort te zien. Bekijk de uitzending.