149 resultaten
22 maart 2017

Veel media-aandacht voor samenwerking TU Delft en KLM

Op woensdag 15 maart bekrachtigden de TU Delft en KLM een langetermijn-samenwerking onder de naam Design Doing at Royal Dutch Airlines. Dat gebeurde tijdens de Passenger Terminal Expo in Amsterdam. Het nieuws over deze unieke samenwerking werd goed opgepikt door de relevante media.

22 maart 2017

‘Groei versus milieu in Vietnam’ – Jotte de Koning bij de VPRO

“Vietnam is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. De koffiebonen, rijst en garnalen uit de Mekong-delta gaan de hele wereld over. Maar daarmee loopt het land ook op tegen de grenzen van het milieu.” Jotte de Koning promoveerde op het onderwerp en vertelde erover bij het radioprogramma Bureau Buitenland van de VPRO.

Ingrid Mulder over ‘Empowering People to Create Social Change’ op Impact Boom

In de 15e aflevering van de Impact Boom-podcast deelt Ingrid Mulder (faculteit IO) haar ervaring in het samen stadmaken, haar onderzoek en de verschuiving in het hoger onderwijs. Ze focust ook op het belang van empowerment om deel te kunnen nemen aan de maatschappelijke dialoog.

Sicco Santema en Suzanne Hiemstra-van Mastrigt bij BNR Nieuwsradio

Woensdag 7 maart waren Sicco Santema en Suzanne Hiemstra-van Mastrigt van de faculteit IO te gast bij het programma Eyeopeners van BNR Nieuwsradio. Ze vertelden over het PASSME-project dat TU Delft in Europees verband coördineert.

‘Waarom we teruggrijpen op oude apparaten’ – Erik Jan Hultink in De Volkskrant

“Consumenten hebben een hekel aan complexiteit. Zo'n Nokia geeft in ieder geval de belofte van een wereld die nog begrijpelijk was. Producten, en zeker elektronica, worden steeds ingewikkelder.” Dat zegt hoogleraar Erik Jan Hultink (faculteit IO) in De Volkskrant over teruggrijpen op oude apparaten zoals de Nokia 3310.

09 februari 2017

TU Delft biedt een gratis kennismaking met de circulaire economie – Circulate News

Donderdag 26 januari hebben studenten van het ‘Design Strategy Project’, een SPD-mastervak, de hoofdkantoren van drie grote bedrijven overgenomen: Adidas in Herzogenaurach en Ford in Keulen (beiden Duitsland) en KLM in Amstelveen. De studententeams gaven hun eindpresentaties van het project.

02 februari 2017

‘Vastgoed heeft de gezondheidswereld veel te bieden’ - vakblad E&I

Bijna elke engineer loopt er wel eens tegenaan: ‘vage’ klachten over het binnenmilieu. De metingen zijn goed, maar toch zijn de gebruikers ontevreden. Paul Roelofsen onderzocht dit en promoveerde in december op dit onderwerp bij hoogleraar Peter Vink (faculteit IO, TU Delft). In vakblad E&I een interview.

26 januari 2017

Toiletdeskundige Johan Molenbroek over Japanse toiletten in de Nieuwsshow (NPO)

“Japanse toiletten hebben zoveel knopjes, dat mensen niet weten hoe ze gewoon door moeten trekken.” De makers van deze toiletten hebben plaatjes ontwikkeld die duidelijkheid moeten geven. Universitair hoofddocent Johan Molenbroek (faculteit IO) die veel van toiletten weet, vertelt hierover in het radioprogramma Nieuwsshow van de NPO.

26 januari 2017

‘(Nep)uitzicht in smalle scheepsgang geeft veiliger gevoel’ – De Volkskrant

Het interieur van een schip kan bijdragen aan het gevoel van veiligheid, zegt universitair hoofddocent Ruth Mugge van de faculteit Industrieel Ontwerpen in De Volkskrant. “Mensen hebben evolutionair een voorkeur voor ronde, natuurlijke vormen. Er bestaat een afkeer van alles wat scherp en hoekig is.”

19 januari 2017

TU Delft Portraits of Science met Sylvia Pont

Een nieuwe serie interviews met spraakmakende studenten, wetenschappers (waaronder prof. dr. Sylvia Pont van de faculteit Industrieel Ontwerpen), ondersteuners én een ondernemer, is onlangs verschenen in druk en digitaal. Ook de naam is nieuw: de vroegere ‘TU Delft Highlights’ heet nu de ‘Portraits of Science’.