17 resultaten

05 juni 2019

De wondere wereld van de wc

Hoe ziet het toilet van de toekomst eruit? Hoeveel innovatie is er in de wereld van het sanitair nog mogelijk? Onderzoeker Marian Loth van de faculteit IO geeft antwoord op deze vragen in het Belgische radioprogramma ‘De Wereld van Sofie’ (Radio 1).

05 juni 2019

Flying-V biedt nieuwe mogelijkheden om de passagierservaring te verbeteren

Het nieuws over de samenwerking tussen KLM en de TU Delft om het Flying-V-vliegtuig te ontwikkelen om de luchtvaart duurzamer te maken, reisde de hele wereld over. KLM-voorzitter Pieter Elbers en decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek Henri Werij ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de IATA in Seoul. De faculteit Industrieel Ontwerpen neemt deel aan dit spannende project.

23 mei 2019

Douche-wc rukt op: sproeien we in de toekomst allemaal onze billen schoon?

Grote kans dat je ze (op vakantie) weleens bent tegengekomen: toiletten met een sproeier waarmee je na de grote boodschap je billen schoon kunt spoelen. De wc met douchefunctie lijkt nu ook in Nederland zijn opmars te maken. Universitair hoofddocent Johan Molenbroek van de faculteit IO werd maandag 20 mei hierover geïnterviewd door EditieNL (RTL Nieuws). Bekijk de uitzending.

08 mei 2019

Kaspar Jansen bij Sportlab Sedoc en RTL Z over smart sportswear

Met zijn onderzoek naar smart sportswear dat blessures kan voorkomen, was IO-onderzoeker Kaspar Jansen dinsdag 7 mei te zien in het tv-programma Sportlab Sedoc met Gregory Sedoc. Ook RTL Z maakte onlangs een mooie video van het onderzoek van Kaspar. Luister de programma’s terug.

08 mei 2019

Jasper van Kuijk bij BNR over liefde voor het ontwerpproces

Donderdag 2 mei was IO-onderzoeker Jasper van Kuijk te gast bij de BNR-podcast De Technoloog. Jasper sprak over de verbeteringen die gedaan kunnen worden in de zorg op het gebied van ICT, over het verdwijnen van cash geld en over de touchscreens van auto’s. De onderliggende boodschap: besteed meer aandacht aan het ontwerpproces en ga dan pas bouwen. Luister de podcast.

01 mei 2019

Podcast Metro21: Smart Cities Institute met IO

Onlangs reisden Christine De Lille, Barend Klitsie, Matthijs Netten en Rebecca Price van de faculteit IO naar de Carnegie Mellon University in Pittsburgh (VS), als onderdeel van het KLM Design Doing-onderzoek. Het team deelde hun onderzoek met 'Metro21 Smart Cities Institute' en nam een podcast op.

19 maart 2019

Is er nog een toekomst voor cash?

Igo Boerrigter, masterstudent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van TU Delft, analyseerde in opdracht van De Nederlandsche Bank het huidige gebruik van contant geld. Op basis hiervan deed hij aanbevelingen voor een blijvend bruikbaar en betaalbaar cash-systeem in de toekomst. Bovendien bedacht hij een meer gebruiksvriendelijke variant van muntgeld.

07 maart 2019

Bijdragen aan een betere wereld

De faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft bestaat 50 jaar. Ooit begon de studie met twee studenten; nu zijn er tweeduizend. Eén ding is gelijk gebleven. ,,Hier ontwerpen we de wereld van de toekomst", weet decaan Ena Voûte.

29 november 2018

Paul Hekkert in Voor de Vorm op NPO2

In het NPO2-programma ‘Voor de Vorm’ onderzoekt ontwerpster Christien Meinderstma de vorm van alledaagse gebruikersvoorwerpen. Deze uitzending gaat het over de mobiele telefoon en hiervoor heeft IO’s Paul Hekkert een bijdrage geleverd.

28 november 2018

Elmer van Grondelle bij BNR Nieuwsradio’s Big Five

De rol van de auto verandert, en dus verandert ook het ontwerp ingrijpend. In het radioprogramma BNR's Big Five van de Auto vertelt Elmer van Grondelle, auto-ontwerper en docent Advanced Automotive Design van de faculteit Industrieel Ontwerpen, hoe de auto op de tekentafel begint. Presentator van het programma is Roelof Hemmen. Luister het hier terug.