In de media

157 resultaten
30 mei 2018

PASSME Showcase Event in de media

Dinsdag 29 mei vond op luchthaven Schiphol het PASSME Showcase Event plaats, georganiseerd vanwege de afronding van PASSME na drie jaar onderzoek. Onder andere onderzoekers van de faculteit IO (TU Delft) werken mee aan dit project. Naar aanleiding van de bevindingen en aanbevelingen was er veel aandacht van de media.

28 maart 2018

TU Delft koploper in innovatief onderwijs volgens benchmark MIT

De TU Delft is een van de thought leaders in innovatief onderwijs volgens het rapport van MIT, ondermeer vanwege het open en online onderwijs, en de ambitieuze, succesvolle studentenprojecten.

25 oktober 2017

Sylvia Pont maakt Klaas onzichtbaar

In het tv-programma Klaas Kan Alles van de NPO, gaat Klaas op bezoek bij Sylvia Pont van de faculteit IO (TU Delft). Sylvia doet onderzoek naar hoe wij waarnemen. Ook het onzichtbaar maken van objecten hoort daarbij. Door te spelen met verschillende lenzen kan ze een stukje van Klaas onzichtbaar maken. Ook onthult ze de techniek achter de eeuwenoude goochelaarstruc de 'Pepper's ghost truc'. Bekijk de uitzending terug.

04 oktober 2017

Veel media-aandacht voor symposium Gebruiksgericht OV-betalen

Op donderdag 28 september vond op de faculteit IO het symposium Gebruiksgericht OV-betalen plaats. Onder leiding van universitair docent Jasper van Kuijk van IO werden zes verbetervoorstellen voor gebruiksvriendelijker en daarmee aantrekkelijker OV-betalen in Nederland gepresenteerd. Veel media schonken hier aandacht aan.

06 september 2017

Willemijn Elkhuizen en 3D-scanner in ‘Het geheim van de Meester’ - AVROTROS

Op 5 en 6 september zond omroep AVROTROS een tweeluik uit over de reconstructie van het schilderij ‘Stilleven met Akkerbloemen en rozen’ van Vincent van Gogh. In deze aflevering van het programma ‘Het geheim van de Meester’, zijn Willemijn Elkhuizen en de 3D-scanner van de faculteit IO kort te zien. Bekijk de uitzending.

31 mei 2017

IO-alumni in Helden van de Wildernis´

Alexandra Vosmaer en Dirk-Jan Oudshoorn, beiden IO-alumni, zijn te zien in de tv-serie Helden van de Wildernis met presentator Art Roijakkers. Zij vertellen over hun strijd om het bos én de orang-oetans in Indonesië een toekomst te geven. Voor een van de stichtingen waarvoor zij werken, Masarang, hebben meerdere IO-studenten gewerkt, tijdens hun Joint Master Project van IO.

03 mei 2017

Honderd Samsonite-koffers en veel media-aandacht voor PASSME-onderzoekers

Vrijdag 5 mei levert kofferfabrikant Samsonite honderd koffers aan het PASSME-onderzoeksteam van IO. De onderzoekers gaan met deze koffers experimenten uitvoeren in de Boeing-vliegtuigromp op de campus.

24 april 2017

Onderzoekers TU Delft verbeteren reiservaring op Schiphol

Vanwege de Meivakantie was het afgelopen dagen extreem druk op Schiphol. Maar dat kan in de toekomst allemaal veranderen dankzij PASSME, een Europees onderzoeksproject met 12 kennispartners waarover de TU Delft de coördinatie heeft. Hoogleraar Sicco Santema van de faculteit Industrieel Ontwerpen vertelde erover in het NOS-journaal van 22 april.

22 maart 2017

‘Groei versus milieu in Vietnam’ – Jotte de Koning bij de VPRO

“Vietnam is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. De koffiebonen, rijst en garnalen uit de Mekong-delta gaan de hele wereld over. Maar daarmee loopt het land ook op tegen de grenzen van het milieu.” Jotte de Koning promoveerde op het onderwerp en vertelde erover bij het radioprogramma Bureau Buitenland van de VPRO.

22 maart 2017

Veel media-aandacht voor samenwerking TU Delft en KLM

Op woensdag 15 maart bekrachtigden de TU Delft en KLM een langetermijn-samenwerking onder de naam Design Doing at Royal Dutch Airlines. Dat gebeurde tijdens de Passenger Terminal Expo in Amsterdam. Het nieuws over deze unieke samenwerking werd goed opgepikt door de relevante media.