22 resultaten

11 juli 2019

IO-studenten upcyclen kerosinelampen

Heb je ooit van het woord karabai gehoord? Het is Swahili voor een kerosinelamp. Deze lampen worden veel gebruikt in Tanzania, bijvoorbeeld tijdens het vissen in de nacht, maar zijn problematisch vanwege het explosieve karakter van kerosine en het schadelijke gas dat het afgeeft.

10 juli 2019

Project van Elif Özcan-Vieira in de New York Times

Met haar project voor het bestrijden van lawaai en alarmmoeheid in ziekenhuizen, trok Elif Özcan-Vieira de aandacht van de New York Times. Ze werd geïnterviewd over haar onderzoek met het Critical Alarms Lab.

26 juni 2019

Paintrobot 'Bob Rob'

Kan een schilderij als 'kunst' worden beschouwd als het is gebouwd door kunstmatige intelligentie en geschilderd door een robot? Paintrobot ‘Bob Rob’ stelde deze vraag tijdens een Duitse kunsttentoonstelling die onlangs plaatsvond. Met een van de Universal Robots-manipulators van de Applied Labs heeft een multidisciplinair team een systeem opgezet dat in staat is sensorische informatie te gebruiken, een schilderij te berekenen en het in verschillende kleuren te schilderen.

26 juni 2019

IO-student BestGraduate 2019

Student Marco van der Woude, die bij de faculteit IO (TU Delft) de master Strategic Product Design volgt, is winnaar geworden van BestGraduates, dat samenwerkt met de top van de werkgevers in Nederland. Hij ontving hiervoor de prijs van € 10.000 en een eervolle vermelding en aandacht van het Nederlandse bedrijfsleven. Lees het artikel.

19 juni 2019

Elvin Karana over ‘bio-based material experiences’

De ontwerpwereld heeft behoefte aan nieuwe materialen die aansluiten bij de urgentie voor duurzaamheid. Vraagstukken als klimaatverandering, plastic afval en schadelijke materialen vereisen dat we nieuwe wegen verkennen en nieuwe methoden ontwikkelen.

05 juni 2019

De wondere wereld van de wc

Hoe ziet het toilet van de toekomst eruit? Hoeveel innovatie is er in de wereld van het sanitair nog mogelijk? Onderzoeker Marian Loth van de faculteit IO geeft antwoord op deze vragen in het Belgische radioprogramma ‘De Wereld van Sofie’ (Radio 1).

05 juni 2019

Flying-V biedt nieuwe mogelijkheden om de passagierservaring te verbeteren

Het nieuws over de samenwerking tussen KLM en de TU Delft om het Flying-V-vliegtuig te ontwikkelen om de luchtvaart duurzamer te maken, reisde de hele wereld over. KLM-voorzitter Pieter Elbers en decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek Henri Werij ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de IATA in Seoul. De faculteit Industrieel Ontwerpen neemt deel aan dit spannende project.

23 mei 2019

Douche-wc rukt op: sproeien we in de toekomst allemaal onze billen schoon?

Grote kans dat je ze (op vakantie) weleens bent tegengekomen: toiletten met een sproeier waarmee je na de grote boodschap je billen schoon kunt spoelen. De wc met douchefunctie lijkt nu ook in Nederland zijn opmars te maken. Universitair hoofddocent Johan Molenbroek van de faculteit IO werd maandag 20 mei hierover geïnterviewd door EditieNL (RTL Nieuws). Bekijk de uitzending.

08 mei 2019

Kaspar Jansen bij Sportlab Sedoc en RTL Z over smart sportswear

Met zijn onderzoek naar smart sportswear dat blessures kan voorkomen, was IO-onderzoeker Kaspar Jansen dinsdag 7 mei te zien in het tv-programma Sportlab Sedoc met Gregory Sedoc. Ook RTL Z maakte onlangs een mooie video van het onderzoek van Kaspar. Luister de programma’s terug.

08 mei 2019

Jasper van Kuijk bij BNR over liefde voor het ontwerpproces

Donderdag 2 mei was IO-onderzoeker Jasper van Kuijk te gast bij de BNR-podcast De Technoloog. Jasper sprak over de verbeteringen die gedaan kunnen worden in de zorg op het gebied van ICT, over het verdwijnen van cash geld en over de touchscreens van auto’s. De onderliggende boodschap: besteed meer aandacht aan het ontwerpproces en ga dan pas bouwen. Luister de podcast.