45 resultaten

08 juli 2020

Annemiek van Boeijen takes the stage at Pakhuis de Zwijger

The world is turned upside down, the streets are empty. Behind this seeming tranquillity, there is a storm raging through our values and structures. This gives us the space to think about a complete ‘reset’. How can we restructure existing dysfunctional systems?

08 juli 2020

IO in de media – week 28

18 juni 2020

IO in de media – week 25

11 juni 2020

IO in de media – week 24

04 juni 2020

Design thinking gebruiken om op crises te reageren

De COVID-19-pandemie van 2020 veroorzaakte een aantal grote problemen voor bedrijven, die plotseling werden geconfronteerd met een gebrek aan markten en een mogelijk rampzalige toekomst. Voor deze grote problemen zijn instrumenten nodig waarmee besluitvormers hun denkpatronen kunnen doorbreken. Ontwerpdenken, of de probleemoplossende benaderingen en tools van ontwerpers, is zo'n benadering. Universitair docent Pinar Cankurtaran van de faculteit IO en Michael B. Beverland (University of Sussex) identificeerden een proces van ontwerpdenken waarbij verstoorde eerdere aannames en praktijken aan bod komen, ‘goed genoeg’-oplossingen worden ontwikkeld en bedrijfspraktijken worden getransformeerd om een grotere toekomstige veerkracht te garanderen. Hun onderzoek Using design thinking to respond to crises: B2B lessons from the 2020 COVID-19 pandemic is gepubliceerd in Elsevier’s wetenschappelijk journal ‘Industrial Marketing Management’.

03 juni 2020

IO in de media – week 23

28 mei 2020

Social Distancing Dashboard on the media map

Earlier this month researchers from TU Delft and AMS Institute launched the Social Distancing Dashboard. This online tool helps policymakers and citizens navigate the streets of major Dutch cities at a time when we are all required to keep a social distance of 1.5 metres. The tool has sparked a great deal of interest amongst the Dutch media. IDE’s Achilleas Psyllidis, principal investigator on the project, is interviewed in many of the news features.

27 mei 2020

IO in de media – week 22

27 mei 2020

Elif Özcan Vieira in new online Convergence magazine

At the start of 2020, our Rector Magnificus Tim van der Hagen announced a new intensive collaboration between TU Delft, Erasmus Medical Centre and Erasmus University Rotterdam: Convergence. This multi million euro, longterm project aims to combine our joined knowledge and research on technology, medical and social sciences and economics to tackle the health challenges we face locally and globally. IDE researcher Elif Özcan Vieira and her collaborative We\Visit project was recently featured in the new online Convergence magazine.

14 mei 2020

Airwave-snorkelmaskers ter bescherming van medisch personeel op corona-afdelingen

Artsen en verplegers van drie Nederlandse ziekenhuizen dragen binnenkort op de corona-afdelingen omgebouwde snorkelmaskers, die mede zijn ontwikkeld door de TU Delft.