152 resultaten
31 mei 2017

IO-alumni in Helden van de Wildernis´

Alexandra Vosmaer en Dirk-Jan Oudshoorn, beiden IO-alumni, zijn te zien in de tv-serie Helden van de Wildernis met presentator Art Roijakkers. Zij vertellen over hun strijd om het bos én de orang-oetans in Indonesië een toekomst te geven. Voor een van de stichtingen waarvoor zij werken, Masarang, hebben meerdere IO-studenten gewerkt, tijdens hun Joint Master Project van IO.

03 mei 2017

Honderd Samsonite-koffers en veel media-aandacht voor PASSME-onderzoekers

Vrijdag 5 mei levert kofferfabrikant Samsonite honderd koffers aan het PASSME-onderzoeksteam van IO. De onderzoekers gaan met deze koffers experimenten uitvoeren in de Boeing-vliegtuigromp op de campus.

24 april 2017

Onderzoekers TU Delft verbeteren reiservaring op Schiphol

Vanwege de Meivakantie was het afgelopen dagen extreem druk op Schiphol. Maar dat kan in de toekomst allemaal veranderen dankzij PASSME, een Europees onderzoeksproject met 12 kennispartners waarover de TU Delft de coördinatie heeft. Hoogleraar Sicco Santema van de faculteit Industrieel Ontwerpen vertelde erover in het NOS-journaal van 22 april.

22 maart 2017

‘Groei versus milieu in Vietnam’ – Jotte de Koning bij de VPRO

“Vietnam is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. De koffiebonen, rijst en garnalen uit de Mekong-delta gaan de hele wereld over. Maar daarmee loopt het land ook op tegen de grenzen van het milieu.” Jotte de Koning promoveerde op het onderwerp en vertelde erover bij het radioprogramma Bureau Buitenland van de VPRO.

22 maart 2017

Veel media-aandacht voor samenwerking TU Delft en KLM

Op woensdag 15 maart bekrachtigden de TU Delft en KLM een langetermijn-samenwerking onder de naam Design Doing at Royal Dutch Airlines. Dat gebeurde tijdens de Passenger Terminal Expo in Amsterdam. Het nieuws over deze unieke samenwerking werd goed opgepikt door de relevante media.

Ingrid Mulder over ‘Empowering People to Create Social Change’ op Impact Boom

In de 15e aflevering van de Impact Boom-podcast deelt Ingrid Mulder (faculteit IO) haar ervaring in het samen stadmaken, haar onderzoek en de verschuiving in het hoger onderwijs. Ze focust ook op het belang van empowerment om deel te kunnen nemen aan de maatschappelijke dialoog.

‘Waarom we teruggrijpen op oude apparaten’ – Erik Jan Hultink in De Volkskrant

“Consumenten hebben een hekel aan complexiteit. Zo'n Nokia geeft in ieder geval de belofte van een wereld die nog begrijpelijk was. Producten, en zeker elektronica, worden steeds ingewikkelder.” Dat zegt hoogleraar Erik Jan Hultink (faculteit IO) in De Volkskrant over teruggrijpen op oude apparaten zoals de Nokia 3310.

Sicco Santema en Suzanne Hiemstra-van Mastrigt bij BNR Nieuwsradio

Woensdag 7 maart waren Sicco Santema en Suzanne Hiemstra-van Mastrigt van de faculteit IO te gast bij het programma Eyeopeners van BNR Nieuwsradio. Ze vertelden over het PASSME-project dat TU Delft in Europees verband coördineert.

09 februari 2017

TU Delft biedt een gratis kennismaking met de circulaire economie – Circulate News

Donderdag 26 januari hebben studenten van het ‘Design Strategy Project’, een SPD-mastervak, de hoofdkantoren van drie grote bedrijven overgenomen: Adidas in Herzogenaurach en Ford in Keulen (beiden Duitsland) en KLM in Amstelveen. De studententeams gaven hun eindpresentaties van het project.

02 februari 2017

‘Vastgoed heeft de gezondheidswereld veel te bieden’ - vakblad E&I

Bijna elke engineer loopt er wel eens tegenaan: ‘vage’ klachten over het binnenmilieu. De metingen zijn goed, maar toch zijn de gebruikers ontevreden. Paul Roelofsen onderzocht dit en promoveerde in december op dit onderwerp bij hoogleraar Peter Vink (faculteit IO, TU Delft). In vakblad E&I een interview.