Prijswinnaars

24 resultaten

12 november 2020

Human Factors NL scriptieprijs 2020 voor Lindsey Vermeer

Met haar exoskelet voor jongens met de spierziekte van Duchenne heeft IO-alumna Lindsey Vermeer de Human Factors NL scriptieprijs 2020 in de wacht gesleept. Haar ontwerp dat te zien was tijdens de Dutch Design Week dit jaar, omvat een hulpmiddel wat kan meegroeien met de jongens naarmate ze ouder worden. Vooral de interface en het gebruik van een videogame controller sloegen aan bij de doelgroep met spierdystrofie.

11 november 2020

Red Dot Award voor Nitin Gurram

Opnieuw felicitaties voor IO-alumnus Nitin Gurram, die de prestigieuze Red Dot Award in de categorie Design Concept heeft gewonnen voor zijn afstudeerproject Foxpat Surgical Trainer. Eerder dit jaar won hij voor dit project ook een iF Design Talent Award en de zilveren award in de A' Design Award & Competition.

05 november 2020

iF Design Award voor Stacey Yip

Hoe voorkom je dat afgedankte kinderknuffels op de afvalberg belanden? MSc student Stacey Yip onwikkelde Pecu: een doet-het-zelf kit voor ouders, waarmee ze een pluche dieren nieuw leven kunnen geven. Door nieuwe eigenschappen toe te voegen aan de knuffels gaan ze langer mee en komen ouders en kinderen in gesprek over de impact van menselijk activiteit op dieren. Hiermee heeft ze een prestigieuze iF Design Award gewonnen.

05 november 2020

Chen Chou genomineerd voor TU Delft Best Graduate 2020

Wanneer iemand waar je om geeft in het ziekenhuis wordt opgenomen, is de situatie onder alle omstandigheden moeilijk. Maar tijdens een pandemie, wanneer je ze niet kunt bezoeken, is de stress nog groter. Design for Interaction en Medesign MSc alumnus Chen Chou ontwikkelde onlangs een manier voor mensen om in contact te blijven met dierbaren die op de Intensive Care liggen, door middel van muziek gemaakt door hun vitale functies. Dit heeft haar de titel IO Best Graduate 2020 opgeleverd en Chen is nu de officiële IO nominatie voor de TU Delft Best Graduate 2020.

22 oktober 2020

Equarun: prijswinnende toegankelijkheid van Delftse ontwerpers

Het is belangrijker dan ooit om actief te blijven en zoveel mogelijk naar buiten te gaan, maar voor mensen met zintuiglijke beperkingen is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daar is Equarun voor: een hulpmiddel om gehandicapte en valide mensen te helpen veilig en comfortabel samen te rennen.

02 september 2020

Euiyoung Kim wins Best Paper Award

Recently, IDE’s Assistant Professor Euiyoung Kim and his former colleagues from UC Berkeley and University of Minnesota won the 2016 Best Paper Award in the Design Theory and Method division at the 2016 ASME International Design Engineering Technical Conference, virtually held this year. Each year, the conference selects one best paper out of all submissions of that year. The team had worked on the research to examine design method selection process in Human-centered Design teams. The paper is entitled ‘Method Selection in Human-Centered Design Teams: An Examination of Decision-Making Strategies’.

24 juni 2020

Notable honor Core77 Design Awards for Mailin Lemke

As part of a team from the Victoria University of Wellington in New Zealand, IDE’s Mailin Lemke has received a Notable honor in the Strategy & Research category in the 2020 Core77 Design Awards programme. The team won the award for their development of a head-only-MRI system.

27 mei 2020

Winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Marker 2020

Elk jaar selecteren de docenten van Design Sketching and Visualisation van IO het beste werk van studenten uit het vak Design Visualisation, die op de longlist van de beste posters komen. Hiervan zijn er drie als allerbest geselecteerd. Dit jaar zijn studenten Lisa Laverman, Lars Timmerman en Silke Snijder geselecteerd voor de Gouden, Zilveren en Bronzen Marker 2020.

14 mei 2020

Drie IO-projecten winnen iF Design Talent Award 2020

IO-projecten Foxpat, Excelscope 2.0 en The Schistoscope hebben een iF Design Talent Award gewonnen. Deze award is een van de belangrijkste ontwerpprijzen voor studenten van over de hele wereld. Er waren dit jaar ongeveer 10.000 inzendingen en er zijn er 112 winnaars gekozen. Foxpat is, als een van de zeven ontwerpen, zelfs geselecteerd als 'Best of the Year'. iF biedt een platform voor getalenteerde jonge ontwerpers en hun toekomstgerichte concepten.

29 januari 2020

VEDIS Retail Scriptieprijs voor IO-alumna

Maud van de Mosselaar, die in 2019 afstudeerde heeft op 21 januari de VEDIS Retail Scriptieprijs gewonnen. Maud heeft deze prijs gewonnen voor haar proefschrift ‘Changing Mindsets - Museum as an Inspiration for Fashion Retailers to adopt a purpose-driven mindset’. Ze wint hiermee een prijs van € 3000.