Prijswinnaars

83 resultaten
20 juni 2018

The Walsh-Weston Award for papers Ling Xia en Sylvia Pont

Voormalige IO PhD-studente (CSC fellow) Ling Xia en IO-hoogleraar Sylvia Pont hebben begin juni de Walsh-Weston Award van The Society of Light and Lighting ontvangen voor twee papers. De papers zijn gepubliceerd in het journal Lighting Research and Technology in 2017.

14 maart 2018

MyFutures wint special prize bij finale Hans Sauer Award 2018

Na drie dagen van co-creatie tussen alle finalisten van de Hans Sauer Award 2018 tijdens de Social Design Elevation Days zijn de winnaars op 11 maart bekend gemaakt. Dit gebeurde door zowel publieks- als jurystemmen. Het MyFutures-team van IO mocht de special prize in ontvangst nemen.

14 februari 2018

IO-student wint Tinnitus Scriptieprijs

Unaniem koos de jury van gerenommeerde kno-artsen en audiologen de scriptie van IO-alumnus Emma Heijerman als beste masterscriptie over tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Emma ontwikkelde onder andere een Tinnitus Toolkit. De bekendmaking vond plaats op maandag 5 februari tijdens de Week van het oorsuizen.

07 februari 2018

IO-student wint COPIC AWARD 2017

"Uitstekend realisme bereikt", was de opmerking van de jury over de inzending van IO-student Nigel Müller voor de COPIC AWARD 2017. "Weergave op expertniveau. Moeilijk te geloven dat dit met markers is gedaan!" De jury kende Nigel, met zijn inzending ‘The Iconic Duo Ferrari and Fiat Dino’, de hoofdprijs in de categorie Design toe.

06 december 2017

Team Love wint Renault Design Award 2017

IO-studenten Evita Goettsch en Ilse van Zeumeren van Team Love hebben met hun ontwerp de Renault Design Award 2017 gewonnen. Dit maakte IO-alumnus Laurens van den Acker (Senior Vice President Corporate Design bij Renault) maandag 4 december bekend. Het duo had ontmoeting en het zoeken naar liefde als uitgangspunt, waarbij je auto’s aan elkaar kunt koppelen om elkaar beter te leren kennen.

06 december 2017

Project ‘Street Debater’ wint WIRED Creative Hack Award 2017 in Japan

Masterstudent Tomo Kihara van de faculteit IO heeft woensdag 29 november zowel de Grand-Prix als de publieksprijs van de WIRED Creative Hack Award 2017 in Japan gewonnen met zijn project ‘Street Debater - Designing social alternative to begging’. Het project is gericht op het ontwerpen van alternatieven voor bedelen door het introduceren van een nieuwe baan, genaamd straatdebatteren.

09 november 2017

IO-student wint VEDIS Retail Scriptieprijs

IO-student Myrthe Montijn is de winnaar van de VEDIS Retail Scriptieprijs 2017. Ze kreeg de waardering voor haar scriptie ‘Data-driven design for emotional engagement, designing a digital interaction for Nike Store’.

11 juli 2017

Best paper award voor Doris Aschenbrenner en Jouke Verlinden

Visiting researcher Doris Aschenbrenner en IO-onderzoeker Jouke Verlinden hebben een best paper award gewonnen voor de ASME 2017 IDETC/CIE-conferentie (6-9 augustus, Cleveland, Ohio, VS). Het artikel betreft een grote studie naar de effectiviteit van samenwerken op afstand via Augmented Reality versus andere technieken (webcam, VR).

29 juni 2017

Excelscope wint Medical Delta Young Talent Award 2017

Het project Excelscope: Smart Malaria Diagnostics for Low Resource Settings won dinsdag 27 juni de Medical Delta Young Talent Award 2017. Onder andere DFI-afstudeerder Julia Stoevelaar van de faculteit IO maakt deel uit van het team.

28 juni 2017

International Research Collaboration Award van de Universiteit van Sydney

Dr. Anna Pohlmeyer, universitair docent aan de faculteit IO en codirecteur van het Delft Institute of Positive Design, heeft een International Research Collaboration Award van de Universiteit van Sydney ontvangen voor een onderzoeksproject over ontwerp voor welzijn, dat ze samen met prof. Rafael Calvo uitvoerde.