Prijswinnaars

19 resultaten

13 juni 2019

IO-studenten op tweede plaats bij Core77 Design Awards 2019

De stille patiëntenmonitor Ultimo, ontwikkeld door studenten van het Critical Alarms Lab op de faculteit Industrieel Ontwerpen, is tweede geworden in de categorie ‘health and wellbeing’ tijdens de Core77 Design Awards 2019.

12 juni 2019

Ludo Hille Ris Lambers wint publieksprijs TU Delft Ideation Pitch

Op dinsdag 11 juni gaf IO-student Ludo Hille Ris Lambers met succes een pitch over zijn afstudeerproject, gericht op een 3D-printer voor ziekenhuizen in Afrika. Hij gaf de pitch met de andere finalisten op BNR Nieuwsradio voor de Ideation Pitch op YES!Delft. Ludo won de publieksprijs ter waarde van € 1.500. Je kunt hier naar zijn pitch luisteren.

27 maart 2019

IO-student runner up Gouden RAI Wiel Studentenprijs

Stel je voor dat een jury zo onder de indruk is van jouw project, dat ze een prijs in het leven roepen zodat ze die aan je kunnen geven. Tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner in Den Haag op 25 maart werd naast de uitreiking van het Gouden RAI Wiel voor het eerst ook een studentenprijs uitgereikt. IO-student Harm Cnossen kreeg de tweede plaats toegekend voor zijn afstudeerproject ‘MIND, exclusivity through conduct’.

14 november 2018

NGI Award 2019 voor het Resourceful Ageing-project

‘The design of Connected Resources’, onderdeel van het ‘Resourceful Ageing project’ heeft de NGI Award 2019 toegekend gekregen vanwege de ‘uitstekende bijdrage aan een beter digitaal leven’ in de categorie Research and Education.

14 november 2018

Service roadmaps ontworpen voor Ultimaker; awards uitgereikt

De SPD-masterstudenten Lynn Reichenfeld, Allison Sparks, Yan Liu, Fon Panyapatiphan en Chenjing Liu hebben de eerste prijs gewonnen tijdens de eindpresentaties van het vak Design Roadmapping voor Ultimaker. Zij ontwierpen inhoudelijk de beste roadmap.

07 november 2018

Smart Medical Optics wint EIT Health Validation Lab bij YES!Delft

Na hun winst van de Nederlandse versie van de James Dyson Award en hun publicatie in Plos One, heeft het Smart Medical Optics-team met hun Excelscope 2.0 nu de winst behaald bij het European Institute of Innovation & Technology (EIT) Health Validation Lab, georganiseerd door ondernemersbroedplaats YES!Delft.

06 september 2018

IO-studenten winnen James Dyson Award met diagnose-apparaat malaria

Studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen hebben de Excelscope 2.0 ontwikkeld; een smartphone-aangedreven product dat malaria kan diagnosticeren zonder het gebruik van dure microscopen en medisch professionals. Dit verlicht de werkdruk in ontwikkelingslanden, terwijl het de nauwkeurigheid verhoogt en de kosten van diagnose verlaagt.

05 september 2018

Elvin Karana wint € 2500 voor bioengineering-project

Delft Bioengineering instituut heeft € 2500 toegewezen aan Elvin Karana (faculteit IO) en Marie-Eve Aubin-Tam (TNW-afdeling Bionanoscience) voor een afstudeerproject gericht op designtoepassingen voor biomateriaal. De samenwerking ontstond tijdens BioDate 2018: een netwerkbijeenkomst voor Principal Investigators met interesse in bioengineering. Elvin en Marie-Eve zijn op zoek naar een IO-student die hun project kan uitvoeren.

11 juli 2018

Drie ‘Best Paper Awards’ voor IO-bijdragen aan de Design Research Society 2018-conferentie

Drie conferentiebijdragen door IO-onderzoekers hebben een ‘Best Paper Award’ ontvangen vanuit de Design Research Society-conferentie. De papers richten zich op de volgende vragen: Hoe zouden ontwerpers digitale data kunnen gebruiken om de wereld te begrijpen in de fuzzy front-end? Hoe kunnen ontwerpers gedrag sturen, terwijl ze tegelijkertijd ruimte bieden voor toe-eigening door eindgebruikers? Hoe kan het stimuleren van een persoonlijke notie van goed ontwerp een design-driven-innovatieproject beïnvloeden?

27 juni 2018

Eervolle vermelding Compasso D’Oro voor handboek over ontwerp-gedreven materiaalinnovatie

Het Europese onderzoeksproject Light.Touch.Matters, dat in de zomer van 2016 werd afgesloten, ontving bij de Compasso D’Oro (Gouden Kompas)-verkiezingen in Milaan op 20 juni een eervolle vermelding voor het handboek ‘The White Book’.