Prijswinnaars

13 resultaten
06 september 2018

IO-studenten winnen James Dyson Award met diagnose-apparaat malaria

Studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen hebben de Excelscope 2.0 ontwikkeld; een smartphone-aangedreven product dat malaria kan diagnosticeren zonder het gebruik van dure microscopen en medisch professionals. Dit verlicht de werkdruk in ontwikkelingslanden, terwijl het de nauwkeurigheid verhoogt en de kosten van diagnose verlaagt.

05 september 2018

Elvin Karana wint € 2500 voor bioengineering-project

Delft Bioengineering instituut heeft € 2500 toegewezen aan Elvin Karana (faculteit IO) en Marie-Eve Aubin-Tam (TNW-afdeling Bionanoscience) voor een afstudeerproject gericht op designtoepassingen voor biomateriaal. De samenwerking ontstond tijdens BioDate 2018: een netwerkbijeenkomst voor Principal Investigators met interesse in bioengineering. Elvin en Marie-Eve zijn op zoek naar een IO-student die hun project kan uitvoeren.

11 juli 2018

Drie ‘Best Paper Awards’ voor IO-bijdragen aan de Design Research Society 2018-conferentie

Drie conferentiebijdragen door IO-onderzoekers hebben een ‘Best Paper Award’ ontvangen vanuit de Design Research Society-conferentie. De papers richten zich op de volgende vragen: Hoe zouden ontwerpers digitale data kunnen gebruiken om de wereld te begrijpen in de fuzzy front-end? Hoe kunnen ontwerpers gedrag sturen, terwijl ze tegelijkertijd ruimte bieden voor toe-eigening door eindgebruikers? Hoe kan het stimuleren van een persoonlijke notie van goed ontwerp een design-driven-innovatieproject beïnvloeden?

27 juni 2018

Eervolle vermelding Compasso D’Oro voor handboek over ontwerp-gedreven materiaalinnovatie

Het Europese onderzoeksproject Light.Touch.Matters, dat in de zomer van 2016 werd afgesloten, ontving bij de Compasso D’Oro (Gouden Kompas)-verkiezingen in Milaan op 20 juni een eervolle vermelding voor het handboek ‘The White Book’.

20 juni 2018

The Walsh-Weston Award for papers Ling Xia en Sylvia Pont

Voormalige IO PhD-studente (CSC fellow) Ling Xia en IO-hoogleraar Sylvia Pont hebben begin juni de Walsh-Weston Award van The Society of Light and Lighting ontvangen voor twee papers. De papers zijn gepubliceerd in het journal Lighting Research and Technology in 2017.

14 maart 2018

MyFutures wint special prize bij finale Hans Sauer Award 2018

Na drie dagen van co-creatie tussen alle finalisten van de Hans Sauer Award 2018 tijdens de Social Design Elevation Days zijn de winnaars op 11 maart bekend gemaakt. Dit gebeurde door zowel publieks- als jurystemmen. Het MyFutures-team van IO mocht de special prize in ontvangst nemen.

14 februari 2018

IO-student wint Tinnitus Scriptieprijs

Unaniem koos de jury van gerenommeerde kno-artsen en audiologen de scriptie van IO-alumnus Emma Heijerman als beste masterscriptie over tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Emma ontwikkelde onder andere een Tinnitus Toolkit. De bekendmaking vond plaats op maandag 5 februari tijdens de Week van het oorsuizen.

07 februari 2018

IO-student wint COPIC AWARD 2017

"Uitstekend realisme bereikt", was de opmerking van de jury over de inzending van IO-student Nigel Müller voor de COPIC AWARD 2017. "Weergave op expertniveau. Moeilijk te geloven dat dit met markers is gedaan!" De jury kende Nigel, met zijn inzending ‘The Iconic Duo Ferrari and Fiat Dino’, de hoofdprijs in de categorie Design toe.

24 januari 2018

NWO-financiering voor IO-projecten

Eind december 2017 hebben twee projecten, waar de faculteit IO in participeert, een NWO-financiering ontvangen. Het gaat om de projecten ‘Smarter city conversations’ met universitair docent Arnold Vermeeren (Museum Futures Lab) en ‘BRIdging Data in the built Environment (BRIDE)’ met prof. Gerd Kortuem.

06 december 2017

Team Love wint Renault Design Award 2017

IO-studenten Evita Goettsch en Ilse van Zeumeren van Team Love hebben met hun ontwerp de Renault Design Award 2017 gewonnen. Dit maakte IO-alumnus Laurens van den Acker (Senior Vice President Corporate Design bij Renault) maandag 4 december bekend. Het duo had ontmoeting en het zoeken naar liefde als uitgangspunt, waarbij je auto’s aan elkaar kunt koppelen om elkaar beter te leren kennen.