Prijswinnaars

79 resultaten
06 december 2017

Team Love wint Renault Design Award 2017

IO-studenten Evita Goettsch en Ilse van Zeumeren van Team Love hebben met hun ontwerp de Renault Design Award 2017 gewonnen. Dit maakte IO-alumnus Laurens van den Acker (Senior Vice President Corporate Design bij Renault) maandag 4 december bekend. Het duo had ontmoeting en het zoeken naar liefde als uitgangspunt, waarbij je auto’s aan elkaar kunt koppelen om elkaar beter te leren kennen.

06 december 2017

Project ‘Street Debater’ wint WIRED Creative Hack Award 2017 in Japan

Masterstudent Tomo Kihara van de faculteit IO heeft woensdag 29 november zowel de Grand-Prix als de publieksprijs van de WIRED Creative Hack Award 2017 in Japan gewonnen met zijn project ‘Street Debater - Designing social alternative to begging’. Het project is gericht op het ontwerpen van alternatieven voor bedelen door het introduceren van een nieuwe baan, genaamd straatdebatteren.

09 november 2017

IO-student wint VEDIS Retail Scriptieprijs

IO-student Myrthe Montijn is de winnaar van de VEDIS Retail Scriptieprijs 2017. Ze kreeg de waardering voor haar scriptie ‘Data-driven design for emotional engagement, designing a digital interaction for Nike Store’.

11 juli 2017

Best paper award voor Doris Aschenbrenner en Jouke Verlinden

Visiting researcher Doris Aschenbrenner en IO-onderzoeker Jouke Verlinden hebben een best paper award gewonnen voor de ASME 2017 IDETC/CIE-conferentie (6-9 augustus, Cleveland, Ohio, VS). Het artikel betreft een grote studie naar de effectiviteit van samenwerken op afstand via Augmented Reality versus andere technieken (webcam, VR).

29 juni 2017

Excelscope wint Medical Delta Young Talent Award 2017

Het project Excelscope: Smart Malaria Diagnostics for Low Resource Settings won dinsdag 27 juni de Medical Delta Young Talent Award 2017. Onder andere DFI-afstudeerder Julia Stoevelaar van de faculteit IO maakt deel uit van het team.

28 juni 2017

International Research Collaboration Award van de Universiteit van Sydney

Dr. Anna Pohlmeyer, universitair docent aan de faculteit IO en codirecteur van het Delft Institute of Positive Design, heeft een International Research Collaboration Award van de Universiteit van Sydney ontvangen voor een onderzoeksproject over ontwerp voor welzijn, dat ze samen met prof. Rafael Calvo uitvoerde.

31 mei 2017

PhD-kandidaat Jan Konietzko wint beste paper award

PhD-kandidaat Jan Konietzko van de faculteit IO heeft op de Spring Servitization Conference 2017 in Luzern (Zwitserland) een award gewonnen voor ‘the best paper bridging theory and practice’. Het artikel heeft de titel ‘Ecosystem servitization – Looking at nature as a service business’.

30 mei 2017

Eight VIDI grants for TU Delft

NWO has awarded 8 experienced researchers from TU Delft with a VIDI grant worth 800,000 euros. The grant enables them to develop their own innovative line of research and set up their own research group.

10 mei 2017

Slaaprobot Somnox wint publieksprijs Philips Innovation Award 2017

De start-up Somnox won maandag 8 mei de publieksprijs van de Philips Innovation Award 2017. Somnox is een ademende knuffelrobot tegen slaapproblemen. De start-up is opgericht door vier studenten van de TU Delft, onder wie IO-student Julian Jagtenberg.

08 maart 2017

PhD-kandidaat IO wint een Schmidt MacArthur Fellowship 2017

PhD-kandidaat Deborah Sumter en haar mentor prof. Ruud Balkenende van de faculteit IO hebben een plaats gekregen voor het Schmidt MacArthur Fellowship. Dit is een eenjarig internationaal programma over circulaire economie, bestemd voor postdoctoraalstudenten op het gebied van ontwerp, techniek en bedrijfskunde.