Faciliteiten

In de PMB zijn machines voor kunststof-, hout- en metaalbewerking, 3D-printen, lasersnijden, draaien, CNC-draaien (klein), frezen, CNC-frezen (3 assig), hardschuim-frezen, rapid prototyping, boren, plaatbewerking, lassen, spuiten en schuren beschikbaar. Ook eenvoudige elektronische bewerkingen zijn mogelijk. Verder zijn professionele naaimachines en alle benodigde handgereedschappen aanwezig. Vraag gerust aan een van de medewerkers of studentassistenten waar je naar op zoek bent.

Aanleveren bestanden

Alle bestanden kunnen worden aangeleverd van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 09:30 uur.

Materialenlijst

Lasersnijden

De lasersnijder die beschikbaar is in de PMB is geschikt voor verschillende houtsoorten (geen hardhout) en kunststoffen. De lasersnijder is dus niet geschikt voor metalen. Ook hiervoor is een handleiding om het bestand op de juiste manier aan te leveren. Bestanden kunnen worden aangeleverd van maandag t/m vrijdag tussen 08:45 en 09:45 uur. Afhankelijk van de drukte in de werkplaats proberen we bestanden binnen drie dagen te verwerken.

Maximale afmetingen: 1200x700 mm (dikte afhankelijk van het materiaal)
Bestandstype .ai of .DXF*.
Prijs: €0,42/min machinekosten + materiaalkosten (alleen pinbetaling)

Adobe Illustrator Template: link
* DXF-bestanden: plaats een werkkader van 1200x700mm om je tekening om ervoor te zorgen dat de schaal goed overkomt of te veranderen is.

Schuim frezen

Naast handmatig en CNC frezen is het mogelijk om hardschuim te frezen. Hiervoor kunnen bestanden worden aangeleverd bij medewerkers of studentassistenten van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 09:30 uur.

Maximale afmetingen:   400x400x80mm
2000x1000x200mm (beperkt beschikbaar)
Bestandstype: .STL
Prijs: €10,- per model

Draaibanken

In de PMB zijn draaibanken beschikbaar. Hiervoor moet je een instructie gevolgd hebben. De instructie duurt een dagdeel. Hiervoor maak je een afspraak met een van de medewerkers. Neem pen en papier mee naar de instructie om notities te maken. Neem de handleiding door om je goed voor te bereiden op deze instructie.

Handleiding draai-instructie
Algemene richtlijnen draaien

Klik hier voor algemene tijden (op afspraak)
Maandag t/m vrijdag van:
08:30 uur - 12:30 uur
13:30 uur - 17:00 uur

Freesbanken

In de PMB zijn tevens freesbanken beschikbaar. Hiervoor moet je een instructie gevolgd hebben. De instructie duurt een dagdeel. Hiervoor maak je een afspraak met een van de medewerkers. Neem pen en papier mee naar de instructie om notities te maken. Neem de handleiding door om je goed voor te bereiden op deze instructie.

Handleiding frees-instructie
Algemene richtlijnen frezen

Tijden (op afspraak)
Maandag t/m vrijdag van:
08:30 uur - 12:30 uur
13:30 uur - 17:00 uur

Vacuumvorm-machine

Het is mogelijk om thermoplasten te vacuumvormen. Hiervoor heb je een lossende mal nodig. Vraag aan een medewerker of studentassistent om de mogelijkheden.

Maximale afmetingen: 800x800mm (sterk afhankelijk van werkstuk).
Prijs: alleen materiaalkosten

Lijmen/kitten

Er zijn verschillende soorten lijmen en kitten beschikbaar in de PMB. Vraag een van de studentassistenten of medewerkers om advies.

Metaalwerk

Metaalknip-machines

Guillotine

Buigmachines (groot en klein)

Metaal walsen (groot en klein)

Puntlasmachine

CNC-frees

Sleufknipper

Uithoek-knipper

Ponsmachine

Pers

Afkortzaag

Houtbewerking

Lintzaag

Oscillerende schuurspindel

Schuurschijf

Overig

Glasparelmachine

(oppervlakte-afwerking, niet ontroesten)

Verfspuiterij

Soldeerhoek

Kolomboren

MIG- en TIG-lasmachines

Naaimachine