Stage

De minor Stage (30 EC) is een programma voor bachelorstudenten Industrieel Ontwerpen. In 20 weken maak je kennis met werken in een professionele omgeving. Je kunt kiezen voor een stage in Nederland, maar het is ook mogelijk om een stage in het buitenland te doen. 

IO Bedrijvenbeurs

Doel

Voor de opleiding zijn er twee belangrijke doelen van deze minor: 

  1. kennismaken met de dagelijkse praktijk van het industrieel ontwerpen;
  2. helpen bij het oriënteren op wat ja na de bachelor wilt gaan doen. Wil je gaan werken of doorstromen in een masteropleiding? En welke masterrichting wil je dan gaan doen?

Verder is het de bedoeling dat je zelf ook een aantal doelen formuleert. Waarom is de minor Stage voor jou een goede keuze en wat zou je willen leren tijdens de stage? 

Wat levert het op

Je krijgt de samenhang te zien tussen de vakken die je tijdens je bachelorstudie hebt gevolgd. Je zult ontdekken hoe je functioneert in een bedrijf. Je hebt kennisgenomen van de bedrijfscultuur, de communicatieve vaardigheden zijn vergroot door het omgaan met collega’s, klanten en/of leveranciers, en niet onbelangrijk is dat je zelfwerkzaamheid en zelfstandigheid zijn vergroot. 

Start en inschrijven

De minor Stage is geprogrammeerd in het eerste semester van het derde studiejaar. Het is ook mogelijk in het tweede semester stage te lopen of om een deeltijdstage te doen (let wel op dat dit alleen kan als je minimaal drie aaneengesloten dagen per week stage loopt). Het regelen van een stageplek vraagt een lange voorbereidingstijd. Start je oriëntatie ongeveer een half jaar voor de start van je minor. Bespreek de mogelijkheden met de stagecoördinator.

Let op: de faculteit moet je stage goedkeuren. Meld je daarom ruim (in ieder geval tien werkdagen) voordat je stage gaat lopen aan via Osiris Zaak. Lees voordat je stage wil gaan lopen goed alle informatie op de stagewebsite en in de handleiding door: www.io.tudelft.nl/stage.

Handige links

Wil je meer informatie, dan hebben we online veel informatie beschikbaar. Via www.io.tudelft.nl/stage kun je onder andere de stagehandleiding vinden. Hierin vind je alle informatie over hoe je je voorbereidt, de beoordeling en hoe je de stage moet afronden. Je kunt hier ook informatie vinden over stage lopen in het buitenland. Daarnaast zijn op de website stageplekken bij bedrijven te vinden via de IO-stagebank. Als je ons volgt via Twitter, dan word je automatisch op de hoogte gebracht van beschikbare stageplekken.