Aanvullende info Library

GEEN RESERVERING NODIG TIJDENS DE ZOMERPERIODE

Tijdens de zomerperiode (met ingang van zaterdag 10 juli) kun je zonder reservering of tijdslot studeren in de TU Delft Library. Al een studieplek gereserveerd? Geen zorgen! Je bent nog steeds welkom!
Met de start van het nieuwe studiejaar of wanneer nieuwe COVID-maatregelen worden ingevoerd, is het reserveringssysteem weer terug.

De studieplekken in de Library zijn helaas alleen beschikbaar voor TU studenten. Voor het lenen en terugbrengen van boeken en voor overige zaken, is de Library gewoon geopend op de aangegeven openingstijden.

Coronamaatregelen voor TU Delft Library

De Library is geopend van 08:00 - 00:00 uur. Om er te studeren moet je een plek reserveren via Studieplek reserveren.

Studenten hebben met hun reservering in de Library de mogelijkheid te ontspannen en elkaar te ontmoeten tijdens hun studiepauzes op de social seats. Ook kun je daar een praatje maken met de social stewards, die je vindt rondom de social seats. Bekijk het overzicht van alle studieplekken op de TU campus. 

Samen gezond
Om een veilige en gezonde omgeving te garanderen gelden op de campus en in de Library een aantal regels. De RIVM richtlijnen (voor het hoger onderwijs)  zijn hierbij leidend. Wanneer je de Library bezoekt, zorg dan dat je de onderstaande informatie hebt gelezen en houd je aan de regels. Help elkaar bij de naleving van deze regels en als iemand zich vergist, spreek elkaar hierop vriendelijk aan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze gebouwen en voorzieningen zo lang mogelijk open en beschikbaar blijven voor studenten en medewerkers.  

Algemeen

 • Blijf thuis als jij of een van je huisgenoten COVID-19  symptomen vertoont, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Laat je testen en blijf thuis tot de resultaten bekend zijn. Volg bij besmetting het advies van de GGD
 • Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik handgel
 • Hoest en nies in je elleboog, niet in je handen
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
 • Schud geen handen
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar
 • Vermijd drukte, ook in de hal, bij de koffieautomaten en de toiletten

In het gebouw

 • We verwachten dat al onze studenten en medewerkers  op de campus een mondkapje dragen wanneer ze zich door de gebouwen verplaatsen. Dat betekent bij binnenkomst, tijdens het verplaatsen tussen ruimtes en bij het weggaan uit een gebouw. Zit je eenmaal, dan mag het mondkapje weer af.
 • Per 26 juni is het niet meer verplicht een mondkapje te dragen in het gebouw.
 • Volg de looproutes en aanwijzingen in het gebouw
 • Gebruik de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de entree, hal, trap, gang en pantry alleen als het nodig is. Blijf hier niet hangen en houd ook hier 1,5 meter afstand
 • Blijf zoveel mogelijk in hetzelfde gedeelte van het gebouw
 • Maak geen gebruik van elkaars spullen.

Boeken lenen en terugbrengen
De Library is geopend van 08.00 tot 00.00 uur voor de uitleen en inname van boeken en de uitgifte van readers.
Buiten deze openingstijden kun je de boeken inleveren via de brievenbus van de Library, rechts van de schuifdeuren bij de ingang. De brievenbus is 35cm breed en 4cm hoog. De eerstvolgende werkdag worden de boeken in het lenersbestand terugbezorgd.
De bibliotheek van de faculteit Bouwkunde is elke werkdag geopend, van 08.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30 u.

Studieplekken
De TU Delft Library biedt een beperkt aantal individuele studieplekken aan voor studenten van de TU Delft. Ben je student aan de TU Delft en heb je door omstandigheden dringend behoefte aan een studieplek in de Library? Neem contact op met je studie adviseur of ga naar Reserveer een studieplek. Reserveren vooraf is verplicht!  

Wil je graag een studieplek op de faculteit Bouwkunde reserveren? Dit is alleen mogelijk voor Bouwkunde studenten en hierbij kan je kiezen voor een ochtend shift (08.00 - 12.00) of middag shift (13.00 - 16.30). Reserveringen lopen via tudelftbk.plaatsreserveren.nl. De Kaartenkamer is momenteel nog gesloten. Voor het aanvragen van kaartmateriaal kun je gebruik maken van het digitale aanvraagformulier. Kijk op de Kaartenkamer voor het beschikbare materiaal.

In- en uitchecken
Bij binnenkomst moet je inchecken met je campuskaart. Houd deze bij de keycard reader bij de ingang. Bij vertrek check je weer uit met je campuskaart. 

Sociale activiteiten
Naast de fysieke gezondheid van studenten en medewerkers, is de mentale gezondheid ook belangrijk. Juist nu we langer online moeten studeren en werken is het belangrijk om ook hier aandacht aan te geven. Helaas is het momenteel niet mogelijk om sociale activiteiten te organiseren in de Library. Wel blijven we je inspireren met online activiteiten. Houd hiervoor onze website en kanalen in de gaten. Neem ook een kijkje op de website van Studium Generale voor een brede selectie online activiteiten.

Toegang tot e-resources
De databases en tijdschriften zijn vanuit huis te bereiken met de Library Access extensie. Wanneer de extensie in de browser is geïnstalleerd, kun je inloggen met je TU Delft NetID. Je krijgt dan direct volledig toegang tot databases (als Scopus en ScienceDirect), tijdschriften en e-books - alsof je op de campus bent.

VRZONE
De VRZONE is gesloten tot nader order.

De Coffee-star 

 • De Coffee-star is geopend van maandag t/m vrijdag 08.00 - 20.00 uur.
 • Vanaf 26 juni is het terras weer open. Maximaal 2 personen per tafeltje.

Klimaatsysteem
De Library maakt gebruik van een klimaatsysteem. Toelichting in de onderstaande links.