Aanvullende info Library

Coronamaatregelen voor TU Delft Library

met ingang van zondag 19 december

De Library is dagelijks geopend van 08:00 - 00:00 uur. Om gebruik te maken van de projectruimtes, kan je online een ruimte reserveren. Voor de reguliere studieplekken is dit niet nodig. Zijn er geen plekken meer beschikbaar in de Library? Bekijk dan het overzicht van alle studieplekken op de TU campus. 

Samen gezond
Om een veilige en gezonde omgeving te garanderen, gelden op de campus en in de Library een aantal regels. De RIVM richtlijnen (voor het hoger onderwijs)  zijn hierbij leidend. Wanneer je de Library bezoekt, zorg dan dat je de onderstaande informatie hebt gelezen en houd je aan de regels. Help elkaar bij de naleving van deze regels en als iemand zich vergist, spreek elkaar hierop vriendelijk aan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze gebouwen en voorzieningen zo lang mogelijk open en beschikbaar blijven voor studenten en medewerkers.    

Maatregelen in en rond het gebouw

  • Draag een mondkapje bij binnenkomst en verplaatsing in de TU Delft Library. Het mondkapje mag af wanneer je plaats neemt op je studie- of werkplek. 
  • Houdt zoveel mogelijk 1.5 meter afstand en vermijd drukke plekken.
  • Blijf thuis als jij of één van je huisgenoten corona gerelateerde klachten heeft en bekijk met behulp van de quarantaine check wat je moet doen.
  • Laat je regelmatig testen. Test jezelf ook zónder klachten 2 keer per week.
    Zelftesten voor medewerkers en studenten zijn gratis te bestellen. Meer informatie vind je op www.zelftestonderwijs.nl
  • Werk of studeer zoveel mogelijk thuis. Hiermee verminder je het aantal contactmomenten.
  • Blijf je houden aan de basismaatregelen om de verspreiding van virussen tegen te gaan: regelmatig en goed handen wassen, geen handen schudden, niezen en hoesten in je ellenboog.

Het is een bijzondere tijd voor ons allemaal. Heb je hulp nodig? Voor medewerkers en studenten geldt dat ze te allen tijde terecht kunnen bij hun leidinggevende of studieadviseur.

Lees ook de algemene informatie vanuit de TU Delft rondom de corona maatregelen

Boeken lenen en terugbrengen
De Library is geopend van 08.00 tot 00.00 uur voor de uitleen en inname van boeken en de uitgifte van readers.
Buiten deze openingstijden kun je de boeken inleveren via de brievenbus van de Library, rechts van de schuifdeuren bij de ingang. De brievenbus is 35cm breed en 4cm hoog. De eerstvolgende werkdag worden de boeken in het lenersbestand terugbezorgd.
De bibliotheek van de faculteit Bouwkunde is elke werkdag geopend, van 08.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30 u.

Projectruimtes en studieplekken
De TU Delft Library biedt ongeveer 600 studieplekken aan voor studenten van de TU Delft. Projectruimtes dien je online te reserveren

Sociale activiteiten
Naast de fysieke gezondheid van studenten en medewerkers, is de mentale gezondheid ook belangrijk. Juist nu we langer online moeten studeren en werken is het belangrijk om ook hier aandacht aan te geven. Op dit moment organiseren we op kleine schaal tentoonstellingen, maar houd ook onze website, Instagram en Facebook in de gaten voor online acitivteiten. Neem ook een kijkje op de website van Studium Generale voor een brede selectie online activiteiten.

Toegang tot e-resources
De databases en tijdschriften zijn vanuit huis te bereiken met de Lean Libray extensie. Wanneer de extensie in de browser is geïnstalleerd, kun je inloggen met je TU Delft NetID. Je krijgt dan direct volledig toegang tot databases (als Scopus en ScienceDirect), tijdschriften en e-books - alsof je op de campus bent.

VRZONE
De VRZONE is gesloten tot nader order.

De Coffee-star 

  • De Coffee-star is tijdelijk geopend van maandag t/m zondag 08.00 - 17.00 uur

Klimaatsysteem
De Library maakt gebruik van een klimaatsysteem. Toelichting in de onderstaande links.