Aanvullende info Library

Coronamaatregelen voor TU Delft Library sept 2020

Samen gezond

Om een veilige en gezonde omgeving te garanderen gelden op de campus en in de Library een aantal regels. De RIVM richtlijnen (voor het hoger onderwijs)  zijn hierbij leidend. Wanneer je de Library bezoekt, zorg dan dat je de onderstaande informatie hebt gelezen en houd je aan de regels. Help elkaar bij de naleving van deze regels en als iemand zich vergist, spreek elkaar hierop vriendelijk aan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze gebouwen en voorzieningen zo lang mogelijk open en beschikbaar blijven voor studenten en medewerkers. 

Algemeen

 • Blijf thuis als jij of een van je huisgenoten COVID-19  symptomen vertoont, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Laat je testen en blijf thuis tot de resultaten bekend zijn. Volg bij besmetting het advies van de GGD.
 • Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik handgel.
 • Hoest en nies in je elleboog, niet in je handen.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Vermijd drukte, ook bij de koffieautomaten en toiletten.

In het gebouw

 • We verwachten dat al onze studenten en medewerkers  op de campus een mondkapje dragen wanneer ze zich door de gebouwen verplaatsen. Dat betekent bij binnenkomst, tijdens het verplaatsen tussen ruimtes en bij het weggaan uit een gebouw. Zit je eenmaal, dan mag het mondkapje weer af.
 • Volg de looproutes en aanwijzingen in het gebouw
 • Gebruik de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de entree, hal, trap, gang en pantry alleen als het nodig is. Blijf hier niet hangen.
 • Blijf zoveel mogelijk in hetzelfde gedeelte van het gebouw
 • Maak geen gebruik van elkaars spullen.

Boeken lenen en terugbrengen

De centrale Library is open van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 14.00 uur voor de uitleen en inname van boeken en de uitgifte van readers. Op feestdagen zijn we gesloten. Buiten deze openingstijden kun je de boeken inleveren via de brievenbus van de Library, rechts van de schuifdeuren bij de ingang. De eerstvolgende werkdag worden de boeken in het lenersbestand terugbezorgd. De brievenbus is 35cm breed en 4cm hoog.

Tussen 10.00 – 14.00 uur kan er ook gebruik worden gemaakt van onze print, scan en kopieer faciliteiten.

De bibliotheek van de faculteit Bouwkunde is maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 – 17:00 uur voor het lenen en inleveren van boeken.

Studieplekken

De TU Delft Library biedt een beperkt aantal individuele studieplekken aan, alleen voor studenten van de TU Delft. Heb je een studieplek nodig? Reserveren vooraf is verplicht! Ga naar: reserveer een studieplek. Wanneer het mogelijk en veilig is, breiden we het aantal studieplekken uit.

In- en uitchecken

Bij binnenkomst moet je inchecken met je campuskaart. Houd deze bij de keycard reader bij de ingang. Bij vertrek check je weer uit met je campuskaart.

Sociale activiteiten

Naast de fysieke gezondheid van studenten en medewerkers, is de mentale gezondheid ook belangrijk. Juist nu we langer online moeten studeren en werken is het belangrijk om ook hier aandacht aan te geven. Sociale activiteiten zijn belangrijk voor het mentale welbevinden. Daarom worden er vanaf september weer op beperkte schaal activiteiten in de Library georganiseerd. Hierbij is plaats voor maximaal 30 personen die zich vooraf moeten aanmelden. Tijdens deze activiteiten wordt rekening gehouden met een veilige afstand tussen de deelnemers.

De activiteiten worden aangekondigd via de gebruikelijke kanalen. Waarbij de aanmeldprocedure wordt vermeld.

VRZONE

De VRZONE is open van 9.00 – 17.00 uur. Er mogen maximaal 7 personen tegelijk binnen zijn. Je kan een plek reserveren via VR-Zone-lib@tudelft.nl.

De Coffee-star

 • De Coffee-star is geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur
 • Alle producten zijn om direct mee te nemen. Het terras is niet beschikbaar.

Klimaatsysteem
De Library maakt gebruik van een klimaatsysteem. Toelichting in de onderstaande links.