Aanvullende info Library

Coronamaatregelen voor TU Delft Library t/m 9 februari 2021

Tot en met 9 februari 2021 is de TU Delft Library beperkt open. De Library is op doordeweekse dagen van 8:30-17:00 uur geopend voor het inleveren en uitlenen van boeken, ook voor studenten Bouwkunde. Studeren in de Library is alleen mogelijk als je via een studieadviseur bent doorverwezen. Ook voor deze urgente studenten geldt dat het maken van een online reservering een voorwaarde is om te kunnen studeren in de Library.

Samen gezond
Om een veilige en gezonde omgeving te garanderen gelden op de campus en in de Library een aantal regels. De RIVM richtlijnen (voor het hoger onderwijs)  zijn hierbij leidend. Wanneer je de Library bezoekt, zorg dan dat je de onderstaande informatie hebt gelezen en houd je aan de regels. Help elkaar bij de naleving van deze regels en als iemand zich vergist, spreek elkaar hierop vriendelijk aan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze gebouwen en voorzieningen zo lang mogelijk open en beschikbaar blijven voor studenten en medewerkers.  

Algemeen
• Blijf thuis als jij of een van je huisgenoten COVID-19  symptomen vertoont, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Laat je testen en blijf thuis tot de resultaten bekend zijn. Volg bij besmetting het advies van de GGD
• Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik handgel
• Hoest en nies in je elleboog, niet in je handen
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
• Schud geen handen
• Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar
• Vermijd drukte, ook in de hal, bij de koffieautomaten en de toiletten

In het gebouw
• We verwachten dat al onze studenten en medewerkers  op de campus een mondkapje dragen wanneer ze zich door de gebouwen verplaatsen. Dat betekent bij binnenkomst, tijdens het verplaatsen tussen ruimtes en bij het weggaan uit een gebouw. Zit je eenmaal, dan mag het mondkapje weer af
• Volg de looproutes en aanwijzingen in het gebouw
• Gebruik de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de entree, hal, trap, gang en pantry alleen als het nodig is. Blijf hier niet hangen en houd ook hier 1,5 meter afstand
• Blijf zoveel mogelijk in hetzelfde gedeelte van het gebouw
• Maak geen gebruik van elkaars spullen.

Boeken lenen en terugbrengen
De Library is op doordeweekse dagen geopend van 08.30 tot 17.00 uur voor de uitleen en inname van boeken en de uitgifte van readers.
Buiten deze openingstijden kun je de boeken inleveren via de brievenbus van de Library, rechts van de schuifdeuren bij de ingang. De eerstvolgende werkdag worden de boeken in het lenersbestand terugbezorgd. De brievenbus is 35cm breed en 4cm hoog.
De bibliotheek van de faculteit Bouwkunde is tijdelijk gesloten. Studenten Bouwkunde kunnen in deze periode boeken lenen en inleveren via de Library. 

Studieplekken
De TU Delft Library biedt een beperkt aantal individuele studieplekken aan voor studenten van de TU Delft, met een urgente status. Hiervoor die je doorverwezen te zijn via een studieadviseur. Deze studenten kunnen op doordeweekse dagen overdag in de Library studeren.
Ben je student aan de TU Delft en heb je door omstandigheden dringend behoefte aan een studieplek in de Library? Neem dan contact op met je eigen studieadviseur om een studieplek in de Library te kunnen reserveren.
Reserveren vooraf is verplicht! Ga naar: reserveer een studieplek. Gezien de maatregelen zijn alle studieplekken voor individueel gebruik en is overleg, samenwerken en samen zitten niet toegestaan. 

In- en uitchecken
Bij binnenkomst moet je inchecken met je campuskaart. Houd deze bij de keycard reader bij de ingang. Bij vertrek check je weer uit met je campuskaart. 

Sociale activiteiten
Naast de fysieke gezondheid van studenten en medewerkers, is de mentale gezondheid ook belangrijk. Juist nu we langer online moeten studeren en werken is het belangrijk om ook hier aandacht aan te geven. Helaas is het momenteel niet mogelijk om sociale activiteiten te organiseren in de Library. Wel blijven we je inspireren met online activiteiten. Houd hiervoor onze website en kanalen in de gaten. Neem ook een kijkje op de website van Studium Generale voor een brede selectie online activiteiten.

VRZONE
De VRZONE is gesloten tot nader order.

De Coffee-star 
• De Coffee-star is geopend van maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur.
• Alle producten zijn om direct mee te nemen. Het terras is niet beschikbaar.

Klimaatsysteem
De Library maakt gebruik van een klimaatsysteem. Toelichting in de onderstaande links.