Aanvullende info Library

Coronamaatregelen voor TU Delft Library

De Library is dagelijks geopend van 08:00 - 00:00 uur. Als je komt studeren in de Library, dien je je in te checken bij de ingang met je TU campuskaart. Om gebruik te maken van de projectruimtes, kan je online een ruimte reserveren. Is er geen plek meer beschikbaar in de Library? Bekijk dan het overzicht van alle studieplekken op de TU campus. 

Samen gezond
Om een veilige en gezonde omgeving te garanderen gelden op de campus en in de Library een aantal regels. De RIVM richtlijnen (voor het hoger onderwijs)  zijn hierbij leidend. Wanneer je de Library bezoekt, zorg dan dat je de onderstaande informatie hebt gelezen en houd je aan de regels. Help elkaar bij de naleving van deze regels en als iemand zich vergist, spreek elkaar hierop vriendelijk aan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze gebouwen en voorzieningen zo lang mogelijk open en beschikbaar blijven voor studenten en medewerkers.  

Algemeen

  • Blijf thuis als jij of een van je huisgenoten COVID-19  symptomen vertoont, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Laat je testen en blijf thuis tot de resultaten bekend zijn. Volg bij besmetting het advies van de GGD
  • Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik handgel
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Schud geen handen
  • Vermijd drukte, ook in de hal, bij de koffieautomaten en de toiletten

In het gebouw

  • Per 30 augustus is het voor alle studenten en medewerkers verplicht een mondkapje te dragen tijdens het verplaatsen binnen de Library. Het mondkapje mag af wanneer je zit. 
  • Volg, waar aangegeven, de looproutes en aanwijzingen in het gebouw

Lees ook de algemene informatie vanuit de TU Delft rondom de corona maatregelen

Boeken lenen en terugbrengen
De Library is geopend van 08.00 tot 00.00 uur voor de uitleen en inname van boeken en de uitgifte van readers.
Buiten deze openingstijden kun je de boeken inleveren via de brievenbus van de Library, rechts van de schuifdeuren bij de ingang. De brievenbus is 35cm breed en 4cm hoog. De eerstvolgende werkdag worden de boeken in het lenersbestand terugbezorgd.
De bibliotheek van de faculteit Bouwkunde is elke werkdag geopend, van 08.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30 u.

Studieplekken
De TU Delft Library biedt ongeveer 600 studieplekken aan voor studenten van de TU Delft. Projectruimtes dien je online te reserveren

In- en uitchecken
Bij binnenkomst moet je inchecken met je campuskaart. Houd deze bij de keycard reader bij de ingang. Bij vertrek check je weer uit met je campuskaart. 

Sociale activiteiten
Naast de fysieke gezondheid van studenten en medewerkers, is de mentale gezondheid ook belangrijk. Juist nu we langer online moeten studeren en werken is het belangrijk om ook hier aandacht aan te geven. Op dit moment organiseren we op kleine schaal tentoonstellingen, maar houd ook onze website, Instagram en Facebook in de gaten voor online acitivteiten. Neem ook een kijkje op de website van Studium Generale voor een brede selectie online activiteiten.

Toegang tot e-resources
De databases en tijdschriften zijn vanuit huis te bereiken met de Library Access extensie. Wanneer de extensie in de browser is geïnstalleerd, kun je inloggen met je TU Delft NetID. Je krijgt dan direct volledig toegang tot databases (als Scopus en ScienceDirect), tijdschriften en e-books - alsof je op de campus bent.

VRZONE
De VRZONE is gesloten tot nader order.

De Coffee-star 

  • De Coffee-star is geopend van maandag t/m zondag 08.00 - 20.00 uur.
  • Vanaf heden is het terras weer open. 

Klimaatsysteem
De Library maakt gebruik van een klimaatsysteem. Toelichting in de onderstaande links.