Bibliometrische analyse en ondersteuning

Onderzoekanalyse (ook bekend als bibliometrische analyse) draait om het analyseren van publicaties en andere research output om inzage te krijgen in de prestatie en impact van een bepaald onderzoek discipline of om inzage te krijgen in trends in onderzoeksvelden.  Een analyse kan bijvoorbeeld de volgende vragen beantwoorden:

Hoe kan ik nieuwe mogelijkheden/velden voor onderzoek identificeren?

  • Hoe vind ik het meest geschikte tijdschrift voor mijn publicatie?
  • Wie is er actief in mijn onderzoeksveld?
  • Hoe of waar kan ik onderzoekers vinden om in mijn onderzoeksproject mee samen te werken?
  • Hoe breng ik mijn onderzoeksonderwerp in kaart, bijvoorbeeld door middel van visualisaties?
  • Hoe doet mijn afdeling het in tijdschriften met hoge(re) impact scores?

We kunnen je helpen deze en mogelijk andere vragen te beantwoorden. Van een basisanalyse van  mogelijke samenwerkingspartners tot geavanceerde analyses op researchonderwerpen en trends: we nodigen je uit om je vragen en ideeën met ons te bespreken.

Afhankelijk van de omvang en de diepte van je vragen kan het zijn dat we kosten moeten doorberekenen. Als dit het geval is, dan bespreken we dit tijdens het adviesgesprek. Stuur een e-mail naar library@tudelft.nl, dan nemen we contact met je op.

Research Analytics Toolbox

Je kan zelf verschillende bibliometrische analyses uitvoeren, onderzoeksvelden in kaart brengen, trends identificeren en veel meer met de Research Analytics Toolbox.  De toolbox biedt de TU Delft wetenschappers en faculteiten een collectie omvangrijke databases en makkelijk te gebruiken analyse en visualisatie tools. Lees meer over de Research Analytics Toolbox  en hoe deze te gebruiken of neem contact op met library@tudelft.nl voor ondersteuning met deze tools.