Overal toegang met Library Access

Met de browserextensie Library Access heb je snel en eenvoudig toegang tot digitale inhoud zoals artikelen en tijdschriften, via een licentie van de TU Delft Library, waar en wanneer je maar wilt. Je hebt overal toegang, of je nou in het buitenland aan het werk bent, in een plaatselijk koffietentje, of thuis. Met het gebruik van Library Access verbeter je je workflow omdat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar onderzoeksmateriaal. Je krijgt toegang via een aantal eenvoudige stappen.

De Library Access-browserextensie downloaden
Wil je deze gratis dienst gebruiken? Download de extensie. De Library Access-browserextensie werkt alleen op desktops en laptops en is beschikbaar voor Firefox en Chrome. Internet Explorer en Safari volgen binnenkort.

Installeer de extensie, kies ‘TU Delft’ bij ‘instituut’ en je kunt aan de slag!

Als je de extensie hebt gedownload, krijg je een seintje zodra je op een website bent met gelicentieerd materiaal. Je kunt de website vervolgens met een enkele muisklik via het systeem van de Library openen en toegang krijgen tot al het gelicentieerde materiaal.

Toegang
De browserextensie heeft een icoon op de bladwijzerbalk. Het werkt eigenlijk als een verkeerslicht: je hebt toegang als het icoon groen is, bij een grijs icoon is toegang verboden. Wanneer het materiaal dat je wilt gebruiken niet toegankelijk lijkt te zijn, zal de browserextensie automatisch controleren of er een open-accessversie beschikbaar is. Zo ja, dan krijg je een pop-upbericht met directe toegang tot het materiaal.

Hoe zit het met mijn privacy?
Wanneer je de Library Access-browserextensie gebruikt, blijf je geheel anoniem. De extensie verzamelt geen persoonsgegevens, tenzij je deze zelf actief deelt. Ook verzamelt de extensie niet je IP-adres of het unieke device-ID van je apparaat.

Meer weten? Lees de privacyverklaring van de extensie.