Toegang via VPN

Toegang tot campus netwerk
Met VPN (Virtual Private Network) kun je op een eenvoudige en veilige manier verbinding maken met het campus netwerk van de TU Delft. De TU Delft biedt gebruikers de keuze uit twee verschillende VPN diensten: eduVPN en OpenVPN. Meer informatie over deze diensten is beschikbaar op het intranet van de TU Delft. ICT raadt aan om iedere dag thuis op te starten met eduVPN. Zie ook de thuiswerkinstructie TU Delft.

Toegang tot e-resources
De databases en tijdschriften zijn grotendeels te bereiken met de Lean Library extensie. Wanneer de extensie in de browser is geïnstalleerd, kun je vanuit huis inloggen met je TU Delft NetID. Je krijgt dan direct volledig toegang tot databases (als Scopus en ScienceDirect), tijdschriften en e-books - alsof je op de campus bent.

Let op: de extensie maakt gebruikt van een proxy login om bij de e-resources te komen. De URL’s kunnen er daarom anders uit zien dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld http://www.scopus.com wordt omgezet naar http://www-scopus-com.tudelft.idm.oclc.org. Deze stap is nodig om het verkeer via de proxy server op de TU Delft campus te laten lopen. Eenmaal geïnstalleerd kun je de extensie gemakkelijk aan- en uitzetten met behulp van de Extensions optie in het Settings menu van je browser.