Toegang via VPN

Je kunt vanuit huis toegang krijgen tot de verschillende diensten van TU Delft Library. Zo zijn er veel databases en tijdschriftartikelen in te zien, die normaal gesproken alleen vanaf een locatie op de TU Delft beschikbaar zijn. Medewerkers en studenten van de TU Delft kunnen hiervoor gebruik maken van VPN. Een VPN is een eigen, afgesloten datanetwerk bedoeld om thuiswerkers (die al een internetverbinding hebben, maar hiervoor niet een TU IP adres hebben) toegang te verlenen tot bepaalde diensten die normaal gesproken alleen vanaf een TU Delft locatie beschikbaar zijn.

Bij alle bronnen van Elsevier (Science Direct, Scopus) kunnen al onze gebruikers terecht vanuit thuis via de A-Select verbinding van Surf Connect (Institutional Access).

Voor alle EBL/ Proquest e-books geldt dat je kunt inloggen met je NetId vanuit je thuislocatie.

TU Delft studenten 
Met je NetID kun je verbinding maken met VPN. In de handleiding staat beschreven hoe je een VPN verbinding tot stand kan brengen. 

TU Delft medewerkers 
Medewerkers kunnen om toegang te krijgen vanuit huis:

  • via de instructies op het medewerkersportaal een VPN verbinding tot stand brengen
  • inloggen met NetID en wachtwoord via weblogin 

Ben je geen TU Delft medewerker of student? Dan heb je alleen toegang tot de boeken uit de open kasten en toegang tot de digitale collectie via de speciale search & go pc’s in de boekenwand en bij de balie.