DANS EASY

Data Archiving and Networked Services (DANS) biedt Open Access tot een groot aantal databestanden uit diverse disciplines binnen de alfa- en gammawetenschappen. Hieronder bevindt zich ook veel kaartmateriaal. Data kunnen direct en kosteloos gedownload worden. In enkele gevallen is vooraf toestemming van de beheerder nodig. De gehele collectie is ondergebracht in het ‘Electronic Archiving System’ DANS EASY. Om data te kunnen downloaden is een eenmalige registratie nodig. DANS is een Instituut van KNAW en NWO.

PDOK

Publieke dienst verlening op de kaart (PDOK) is een centrale voorziening voor het beschikbaar stellen van open geo-data van de overheid. Deze actuele beschikbare geo-informatie is kosteloos op te vragen als dataservices en -bestanden via het PDOK loket. 

Het Nationaal Georegister

Het Nationaal Georegister is dé vindplaats van geo-informatie van Nederland. Met de eenvoudige zoekopties en presentatie van resultaten kunnen de datasets in de kaartviewer worden bekeken of worden gedownload. 


Topografische diensten Europa

Op de websites van de topografische diensten van verschillende Europese landen is ook een schat aan online kaartmateriaal te vinden.