Patentenportfolio

Wetenschappelijk onderzoek leidt veelvuldig tot nieuwe processen, technologieën en ontwerpen. Vaak zijn die het waard om te beschermen door een patent. Daarmee wordt het intellectueel eigendom van de TU Delft veiliggesteld. Patenten worden ook wel octrooien genoemd.

De TU Delft heeft een interessante patentenportfolio, maar een patent is nog maar het begin. Een begin dat leidt tot een rendabel bedrijf, of een succesvol samenwerkingsverband of licentieovereenkomst.

TU Delft patenten op Espacenet

Espacenet is een gratis toegankelijke database met Europese patent-informatie. Via onderstaande links vindt u:

Patenten per onderwerp

Op Espacenet kunt u de TU Delft patenten ook per onderwerp raadplegen. De onderwerpen zijn gebaseerd op de IPC (international patent classification).

 1. Human necessities
 2. Performing operations: transporting
 3. Chemistry: metallurgy
 4. Textiles: papers
 5. Fixed constructions
 6. Mechanical engineering
 7. Physics
 8. Electricity

Algemene informatie over patenten

Octrooicentrum Nederland, Onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, is de octrooiverlenende instantie voor het Nederlands grondgebied.

  Derwent Innovations Index

  Derwent Innovations Index combineert unieke patentinformatie met toegevoegde waarde, geïndexeerd door meer dan 50 patentuitgevende instanties in de Derwent World Patent Index (1963-heden) met patentcitaties die zijn geïndexeerd vanuit de Derwent Patents Citation Index (1973-heden).

  Je kan zoeken op trefwoord, International Patent Classification of (specifiekere) Derwent codes.