Grote renovatie van de Kegel


Komende 7 januari 2022

400 hoogwaardige stille studieplekken in de Kegel

De TU Delft Library Kegel wordt gerenoveerd en gerestyled! Dit gebeurt op een duurzame manier met behulp van recycling, cradle-to-cradle en het geven van een tweede leven aan materialen. Na de renovatie krijgt de Kegel 400 hoogwaardige stilte studieplekken.
Gedurende de verbouwing is de Kegel is gesloten tot 7 januari 2022. Tijdens de verbouwing zijn al onze andere studieplekken in de Library beschikbaar.

Stoelen

De Ahrend 2020 is de eerste stoel met een Cradle-to-Cradle Silver certificaat. Ahrend gebruikt duurzame energie voor de productie en dat maakt de stoel volledig modulair en recyclebaar.

Tafels

De tafelbladen zijn gemaakt van gerecycled spaanplaat, gelakt met Cradle-to-Cradle lak. De tafels worden geproduceerd in een fabriek die voldoet aan de prestatie-eisen CO2 trede 4.

5- en 7- persoonstafels

In de Kegel komen 5 en 7 persoons tafels met scheidingsschermen tussen elke stoel voor individueel studeren

Vloerbedekking

Bij 2tec2 staat duurzaamheid en de evolutie naar een neutrale C02-uitstoot centraal. Dit is terug te vinden in hun productieprocessen en productdesign en is tevens de reden waarom de productiecyclus volledig geïntegreerd is op een centrale locatie. Dit zorgt al voor een vermindering van C02-uitstoot. Verder gebruikt 2tec2 zonne-energie en warmterecuperatie, waardoor ze de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen tot een minimum beperken.

Kegel updates

vrijdag 26 november

donderdag 18 november

oude (blauw) vs. nieuwe vloerbedekking

donderdag 11 november

nieuwe vloerbedekking gelegd

zaterdag 6 november

de Kegel
vloerbedekking verwijderd

Dit project is in samenwerking met