BioRender

De TU Delft heeft een overeenkomst met BioRender Premium licenties die loopt tot december 2024. Als je hieraan wilt deelnemen dan graag het TOPdesk aanvraagformulier invullen.

Met BioRender kan je binnen enkele minuten professionele figuren maken.

Het aantal beschikbare seats voor BioRender premium is beperkt. Wij kunnen niet garanderen dat elke aanvraag gehonoreerd wordt. Om die reden zal het persoonlijke account worden afgesloten van gebruikers die 6 maanden inactief zijn op het platform van Biorender Premium.

 

Met biorender kan je?

  • Meer aandacht vestigen op jouw onderzoek
  • Onderzoeksresultaten effectiever communiceren (modellen, experimentele methoden of biochemische routes) 
  • Sneller figuren maken, omdat je gebruik kan maken van bestaande pictogrammen en sjablonen 
  • Je kan meteen aan de slag omdat BioRender makkelijk is om te gebruiken in vergelijking met andere illustratorprogramma's 
  • Professionele grafische samenvattingen maken van de belangrijkste conclusies van een artikel 
  • Afbeeldingen maken van structuren in de Protein Data Bank (een open access archief voor 3D-structuurgegevens voor eiwitten en nucleĂŻnezuren) 

Hoe kan je BioRender gebruiken?

BioRender kan in elke browser worden gebruikt nadat je aangemeld bent. Met BioRender kan je pictogrammen verplaatsen en aanpassen naar wens. Als het pictogram dat jij nodig hebt niet beschikbaar is, kan je BioRender vragen om het pictogram voor jou te maken.

Copyright

Je kunt complete figuren van Biorender opnemen in alle wetenschappelijke tijdschriften waar je wilt publiceren. Als auteur dien je de referentie “Figure made in Biorender.com” te gebruiken in alle figuren die je toepast in het artikel. Voor open access journals geldt dat de figuren, in overeenstemming met de open licentie, hergebruikt en aangepast kunnen worden zonder dat hierdoor de rechten van Biorender geschonden worden.

Heeft u nog andere vragen?

Neem dan contact met ons op met library@tudelft.nl.