DOI voor publicaties

Een DOI is een digitale object identifier, een uniek en blijvend identificatiemiddel voor een bestand op het internet. Elektronische publicaties van wetenschappelijke uitgevers bevatten meestal een DOI. De metadata van het object wordt samen met de DOI opgeslagen en bevat onder meer informatie over de permanente locatie op internet bevindt. De TU Delft Library is medeoprichter van DataCite, een van de partijen die in Nederland DOI’s toewijzen. TU Delft Library heeft hiervoor DataCite Netherlands opgericht.

Publicaties

TU Delft Library creëert DOI’s voor de meeste dissertaties die in de TU Delft Repository worden opgenomen. Daarnaast worden op verzoek ook DOI’s aangemaakt voor papers, conferenties of rapporten waarvoor de Repository de primaire digitale vindplaats is. Wilt u een publicatie registreren en publiceren in TU Delft Repository en voorzien van een DOI, neem dan contact op met Team Repository via Ask Your Library.

Datasets

Op de citeer je data pagina van de Research Data Management portal is informatie te vinden over het koppelen van een DOI aan je dataset.