ISBN of ISSN aanvragen

Wanneer je een of meerdere publicaties wilt uitgeven, dan kun je via TU Delft Library een ISBN of ISSN aanvragen.

Alleen medewerkers en studenten van de TU Delft kunnen een ISBN of ISSN aanvragen. Dit kan kosteloos via het ISBN-aanvraagformulier of het ISSN-aanvraagformulier.

Waarom ISBN?

Zelfstandige publicaties (boeken, proefschriften, rapporten e.d.) moeten officieel worden geregistreerd met een ISBN (Internationaal Standaard Boeknummer). Met een uniek ISBN vergroot je de vindbaarheid en de toegankelijkheid van jouw publicatie. In vele catalogi en bibliografieƫn is het mogelijk op ISBN-nummer te zoeken (zo worden bijvoorbeeld alle ISBN-geregistreerde publicaties vermeld in Brinkman's Cumulatieve Catalogus).

Waarom ISSN?

Het ISSN is een uniek en internationaal erkend nummer om titels van seriƫle publicaties te kunnen identificeren. Dit nummer vergemakkelijkt de uitwisseling van informatie tussen uitgevers, distributeurs, onderzoekers, bibliotheken en hun gebruikers. Dit geldt zeker voor titels in een moeilijk toegankelijke taal of ander alfabet en voor titels die sterk op elkaar lijken. Het ISSN is ook zeer praktisch bij het zoeken in geautomatiseerde bestanden en bij het verwerken en uitwisselen van gegevens.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Ask Your Library, de TU Delft Library klantenservice.