Videodiensten voor onderzoekers

Het NewMedia Centre – onderdeel van TU Delft Library – biedt verschillende diensten aan op audiovisueel gebied. Zo kun je:

Je lezing, event of conferentie laten vastleggen met Collegerama

Als TU Delft medewerker kun je een aanvraag doen voor het op laten nemen van een  lezing/event/conferentie.

Om een lezing of event op te laten nemen, kun je een aanvraag doen via het aanvraagsysteem (op de Collegerama website). Je hebt daarvoor je NetID nodig (een aanvraag via de e-mail is niet mogelijk). Op deze pagina kun je aangeven wat er opgenomen moet gaan worden. Mochten er kosten aan een aanvraag verbonden zijn, zal dit hier worden weergegeven. In het geval er kosten aan verbonden zijn heb je voor het afronden van je aanvraag een baan- of projectcode nodig waar de kosten op geboekt kunnen worden.

Op basis van de aanvraag ontvang je per mail een offerte met de kosten. De aanvraag wordt pas definitief verwerkt na goedkeuren van deze offerte. Let op: van alle (externe) sprekers is vooraf toestemming nodig voordat ze opgenomen worden. Mocht er geen toestemming worden verleend dan zal deze persoon niet worden opgenomen.

Zelf een video opnemen

Wil je zelf een video opnemen? Het New Media Centre beschikt over een kleine ‘Do it yourself studio’, waarin elke medewerker van de TU Delft na een beknopte uitleg zelf een video kan opnemen.  Deze studio biedt plaats aan maximaal twee personen en beschikt over een professionele camera en microfoon, een autocue (u kunt uw script voorlezen terwijl u in de camera kijkt), de juiste studioverlichting en een groene wand. Als medewerker van de TU Delft kun je de studio gratis boeken. 

Een video laten maken

Het NewMedia Centre produceert video voor verschillende doeleinden:

  • voor onderwijs (zoals blended learning, MOOCs, of Professional Education (ProfEds))
  • ter promotie (van bijvoorbeeld een nieuwe dienst, een conferentie of een onderzoeksgroep) 
  • voor informatieve doeleinden (zoals instructie of uitleg)

In afstemming met de klant wordt de benodigde dienstverlening bepaald en geleverd. Meer informatie en voorbeelden van onze video’s zijn op ons Youtube kanaal te vinden. 

Video voor primair campusonderwijs kan in beginsel kosteloos worden gerealiseerd. In overleg met de opdrachtgever worden andere video’s intern doorberekend. In dat geval wordt vooraf wordt een offerte of in ieder geval een prijsindicatie afgegeven.  

Het NewMedia Centre beschikt over een professionele opnamestudio met green screen en de modernste beeld- en geluidsapparatuur, bediend en beheerd door ervaren technici.

Neem contact op via library@tudelft.nl voor een intake-afspraak.

Grafisch Ontwerp / Animatie

Het NewMedia Centre heeft een lange ervaring in grafisch ontwerpen in opdracht zoals boeken, rapporten, posters, certificaten en flyers. Eventueel drukken daarvan doen we niet zelf, maar regelen we wel. Voor beeldschermen produceren we onder andere 2D-animaties, 3D-animaties, infographics/illustraties, (PowerPoint) presentaties en doen we website design. Meer informatie en voorbeelden van onze grafische producten zijn hier te vinden.

Animaties of presentaties voor MOOCs worden niet in rekening gebracht. Andere grafische producties worden in overleg met de opdrachtgever intern doorberekend.

Wil je de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op via library@tudelft.nl.