Onderzoekers vergroten hun academische zichtbaarheid

met ORCID gekoppeld aan Pure

Alle Nederlandse universiteiten doen dit collegejaar mee met een landelijke campagne om het gebruik van ORCID door onderzoekers te bevorderen. De meerderheid van de Delftse onderzoekers heeft een ORCID iD. Door hun ORCID aan Pure te koppelen wordt hun onderzoeksoutput sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger vindbaar.

ORCID iD’s vereenvoudigen en verbeteren het registreren van research output. Registratie en gebruik is snel en eenvoudig. Uitgevers weten dan met welke auteur zij van doen hebben, bibliotheeksystemen koppelen auteurs aan de juiste artikelen en affiliaties en subsidieverstrekkers kunnen de onderzoekers en hun onderzoek beter volgen. 
Pure kan (semi)automatisch onderzoeksoutput toevoegen. Door ook hier je ORCID iD te gebruiken, kan dit sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger. De TU Delft stimuleert het koppelen van ORCID in Pure. Al duizend TU Delft researchers hebben de koppeling gemaakt.  

Over ORCID:
ORCID staat voor ‘Open Researcher and Contributor ID’. De non-profit organisatie die de ORCID iD’s uitgeeft en beheert is opgezet door een aantal universiteiten en uitgevers. De TU Delft Library betaalt jaarlijks een bijdrage aan het onderhoud van de ORCID database.

Voor meer informatie: researchsupport@tudelft.nl