Open access-overeenkomst met Association for Computing Machinery

Kosteloos bij ACM open access publiceren

TU Delft Library heeft een overeenkomst afgesloten met de Association for Computing Machinery (ACM). ACM is met name voor de faculteit EWI een belangrijke uitgever. Het betreft een innovatieve open access-overeenkomst die TU Delft-auteurs in staat stelt om bij ACM zonder kosten open access te publiceren.

Volgens de overeenkomst kunnen corresponderende auteurs van de TU in alle journals en conferences van de gehele ACM-Digital Library publiceren. De overeenkomst loopt van september 2020 tot en met 31 december 2022.

TU Delft wetenschappers, docenten en studenten hebben daarnaast ook toegang tot alle content in de ACM-Digital Library.

ACM is onderdeel van de ‘transformative deals’ van de TU Delft die volgens het Open Science programma steeds uitgebreid worden. Momenteel kent TU Delft 23 uitgeversovereenkomsten met een open access component.

De ACM overeeenkomst is een gezamenlijke inspanning van de teams Collectiemanagement en Research Support.