Open Access publiceren bij SPIE

De TU Delft Library Open heeft een (open access) overeenkomst afgesloten met SPIE, de internationale vereniging voor optica en fotonica.

SPIE is met name voor de faculteit TNW een belangrijke uitgever omdat ze tijdschriften uitgeven in domein van onderzoek en technologieën op basis van licht.

Het betreft een innovatieve open access-overeenkomst die TU Delft-auteurs in staat stelt om bij SPIE zonder kosten open access te publiceren. Volgens de overeenkomst kunnen corresponderende auteurs van de TU in alle journals van SPIE publiceren. De overeenkomst loopt van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022. TU Delft wetenschappers, docenten en studenten hebben daarnaast ook toegang tot alle content in de SPIE Digital Library van deze uitgever.

SPIE is onderdeel van de ‘transformative deals’ van de TU Delft die volgens het Open Science programma steeds uitgebreid worden. Momenteel kent TU Delft 27 uitgeversovereenkomsten met een open access component.

De overeenkomst is een gezamenlijke inspanning van de teams Collectiemanagement en Research Support.

Je kunt je publicaties ook op ons eigen uitgeefplatform TU Delft OPEN publiceren. Het garandeert je open access en kwaliteitsbeoordelingen zonder kosten voor TU Delft auteurs.