Exhibition Preppers Paradise

How to Survive the End of Life?

In verband met de strengere maatregelen die de Rijksoverheid heeft getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de TU Delft Library t/m 31 maart 2020 gesloten voor bezoekers. De tentoonstelling 'Preppers Paradise' is om deze reden helaas niet meer open voor publiek.

------------------

‘Survivalism’ (overleven) is een beweging van individuen of groepen (‘survivalisten’ of ‘preppers’ genoemd) die zich actief voorbereiden op noodsituaties, met inbegrip van mogelijke fatale verstoringen in de sociale of politieke orde. Het woord prepper is afgeleid van het Engelse woord ‘prepare’ of voorbereiden. De goederen die "doomsday Preppers" maken, verzamelen en opslaan hebben een zeer herkenbare beeldtaal: verpakte kelders en planken gevuld met dozen, geordend, duidelijk, recht.

Beeldend kunstenaar Art van Triest confronteert de kijker met deze krachtige, bijna militaire, visuele taal. Met bekwaam vakmanschap en eigenzinnige humor transformeert Van Triest deze items in tot nadenken stemmende sculpturen en installaties. Met zijn werken werpt hij maatschappelijke problemen op: de universele neiging van mensen om te streven naar controle en veiligheid en om onze angsten te onderdrukken. In dit geval is de angst voor dag des oordeels en dood.

 
Opening tentoonstelling
11 februari, 16.00 – 17.30  @TU Delft Library, Oranje Zaal
Gratis toegang
Het programma is in het Engels
Aanmelden

Program

16.00 - Inloop
16.10 - Inleiding
16.15 - Maarten Keulemans over zijn boek "Exit Mundi: de 50 beste scenario's voor het einde van de wereld". Maarten Keulemans is historicus, cultureel antropoloog, wetenschapsredacteur, columnist en voormalig hoofdredacteur van Delta University paper.
16.35 – Kunstenaar Art van Triest zal ons vertellen over zijn installatie in de grote hal van TUD Library- "Preppers Paradise- How to survive the End of Life?".
17.00 - Discussie
17.15 - Bezoek tentoonstelling in de grote hal met Art van Triest
17.30 - Drankjes in Oranje Zaal 

Dit evenement maakt deel uit van het TU Delft Library programma  ‘Who is afraid of the end of life? Exploring and (re)designing values on (im)mortality’, een programma gemaakt in samenwerking met Studium Generale Delft, Theater de Veste, Filmhuis Lumen, CUBE design museum en verschillende studieverenigingen en onderzoekers van de TU Delft.