Onderhoud 12 maart t/m 19 april in verband met verbetering klimaat in de Library

Nieuwe bron voor de TU Delft Library
Maandag 12 Maart wordt gestart met de werkzaamheden voor het boren van een nieuwe bron voor koudeopslag voor de TU Delft Library zodat de klimaatbeheersing in het gebouw tijdens de zomermaanden optimaal werkt. Afgelopen zomer is gebleken dat de huidige bron niet meer goed functioneert. Daarom moet er een gat geboord worden voor een nieuwe bron en de oude bron wordt verwijderd. De bouwplaats wordt ingericht waar nu de fietsen (bij de hoofdingang) worden gestald. De werkzaamheden duren ongeveer 4 weken. De boorwerkzaamheden zullen van maandag 18 t/m vrijdag 22 maart plaatsvinden. In de week van 25 maart wordt de oude bron verwijderd. Naar verwachting zullen de medewerkers in de kantoren en buurtbewoners  geen last hebben van het geluid.

Fietsenstalling en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden wordt de fietsenstalling meer richting de Aula verplaatst. Het fietspad langs de Christiaan Huygensweg blijft vrij en de Library blijft via de hoofdingang bereikbaar.

Klimaatbeheersing in de TU Delft Library
De TU Delft Library maakt gebruik van koudeopslag onder de grond. In de zomerperiode wordt het relatief koude grondwater gebruikt voor de koeling van het gebouw. Warmte wordt verzorgd door de warmtekrachtcentrale van de TU Delft.

De TU Delft Library is één van de eerste bouwprojecten in Nederland die ontworpen is vanuit een integrale visie op duurzaamheid en innovatie. Het gebouw heeft drie belangrijke ‘groene’ elementen: het grasdak, koudeopslag en klimaatgevels.

Nieuwe bronlocatie:

Tijdelijke fietsenstalling:

Video climate system: